I helgen var det vårprovet på Umeå bk. Lydnadstävlingar i fredags och sen brukstävlingar lördag söndag. I fredags var jag tävlingsledare för klass 1+2 medan Louise var tävlingsledare i 3an och eliten. Tävlingen gick väldigt fort då det bara var 13 startande i samtliga klasser. Älskar dessutom vårtävlingar då det inte hinner bli mörkt på kvällen innan man är klar!
 
I lördags var det sen tävling för egen del. Iggy skulle debutera i bruks sammanhang-nämligen apellklass spår. Samling 7.30 på media markts parkering för vidare färd mot skogen där vi började med budföring.  Jag fick start nr 7. Sträckan var på en sandstig i kullaskogen. Iggy var jätteduktig och sprang som ett skållat troll till mottagaren och sen tillbaka. Vi fick 9,5 av bägge domarna för det (avdrag pga lite slams hos mottagaren bara.) Riktigt nöjd!
 
Sen en del väntan på spåren som också gick i kullaskogen där vi brukar köra drag vintertid. Mitt spår gick i en jättefin tallhed och Iggy tog upp spåret direkt och sen tuffade han på. 1a vinkeln ringade han åt fel håll men kom sen på spåret, andra vinkeln tog han direkt. Var lite nervös då slutpinnen låg bara nån meter innan vi var tillbaka på vägen igen men han hittade både den och de andra småpinnarna så full pott från ena domaren och 9,5 från andra pga. att jag hade något för kort lina i början. Skönt!
 
Till sist hade vi lydnaden kvar. Känslan var att han var något ofokuserad i början på fria följet men sen skärpte han till sig. Vi avstod  framförgåendet då vi inte har tränat in det. Resterande moment gick bra. Han slog tyvärr i hindret på tillbakavägen vilket alltid känns lite förargligt. Platsliggningen gick sen lugnt till trots att en joggare plötsligt dök upp o sprang en bit bakom hundarna o in i skogen.
 
Så slutpoängen blev 284,25 och uppflytt med rejäl marginal då gränsen är 224p :) Extra kul att 10 av 13 startande blev uppflyttade! Vilken tur vi hade med vädret dessutom för när jag kommit hem så började det ösregna!
 
Sen på söndagen var jag tävlingsledare för lägre klass spår (lydnadsdelen) och det gick även det rätt snabbt då det bara var 5 ekipage.
 
Nu blir ju nästa mål en start i lägre. All lydnad för lägre klass förutom platsliggning med skott har vi ju men även den känns som den håller på att lösa sig då han har kunnat ligga plats med skott på senaste skott träningarna brevid Elton utan att hetsa upp sig :) Sen har vi ju ett betydligt längre spår han ska klara av men vissa dar spårar han faktiskt riktigt bra!
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

sillyshepherds.blogg.se

22 May 2016 22:12

Gud vad kul! Stort grattis!! :-D

Kommentera

Publiceras ej