Ikväll ska jag fira valborg med Peter, min syster yster och några andra. Vi ska grilla, leka lekar , dricka lite vin och sedan fara o kika på nån brasa, mysigt!

I morse så var jag på skogsstyrelsen och träffade min handledare för projektarbetet. Jag ska vara där i en månad på praktik så vissa dagar kommer nog bli långa när jag ska ut till distrikskontoren i Vindeln och bjurholm mm. Men det kommer bli intressant! En av mina tänkbara arbetsplatser i framtiden är just skogsstyrelsen så det gäller att göra ett bra jobb och visa framföterna!

På eftermiddagen tog jag och en kompis en långpromenad med Wilma i solen. Jag blev riktigt trött efteråt, det måste vara värmen som gör att man blir så slö. Men inte ska man klaga på värmen när man kan promenera utan jacka :)

Elton har plötsligt börja få tillbaka sin kamplust?! Iallafall inomhus när han är uttråkad, visst det kanske är bäst att inte kampa så mkt nu när tänderna byts men det är så svårt att låta bli att göra det. En av mina viktigaste saker jag vill lära in medans Elton är liten är att han ska uppskatta många olika former av belöning. Det blir så mycket lättare sedan att träna när mina belöningar är värda att kämpa för. Vi gjorde ett litet MH med Wilma på instruktörsutbildningen i söndags . Wilma har noll kamplust och knappt nått föremålsintresse, det är väldigt tråkigt tycker jag.

Därför har jag börjat kika mer och mer på www.klickerklok.se för att ta till mig lite tips på hur man tränar in bra belöningar.
Snön tinar bort undan för undan, jag börjar längta efter att fara ut i skogen och lägga spår :) Har tänkt jag ska börja lägga personspår, känns lite enklare än viltspår, det behvs inte lika mkt utrustning helt enkelt. Var ute med Ida en sväng i skogen idag, Wilma var både blöt, lerig och hade fullt med pinnar och barr i pälsen. Funderar lite halvt på om jag ska klippa ner henne i sommar igen. Den enda nackdelen som jag ser det är att det är synd o ta bort den fina pälsen. Men man drar ju sig från att fara ut i skogen eftersom de blir så mkt arbete med att plocka kvistar o barr.

Körde ett pass omvänt lockande med Elton. Han har blivit väldigt intensiv i sina försök att få godisen jag har i min hand vid min klickrträning så därför hoppas jag det ska kunna hjälpa. Det gick hyfsat men han  försöker alltid minst en gång o se om det går att ta godisen. Han bjuder på några beteenden, men ofta i kombination med att slänga sig på godishanden.


Idag hade vi grupparbete hela dagen. Vi var tre st i min grupp (inkl mig själv). Jag föreslog att vi skulle sitta o grupparbeta hemma hos mig så jag slipper lämna hundarna i onödan. Visst, Elton kan vara själv några timmar nu, men det känns bara onödigt om man ändå kan sitta hemma o arbeta o lämna de själva. Jag bor bokstavligen ett stenkast från universitetet och har trådlöst internet så man kan koppla upp sin egen dator om man vill. Men ena gruppmedlemmen satte sig verkligen motvärn, med ingen direkt vettig anledning heller. Inte hundrädd eller allergisk eller nått. Bara helt oförstående när de gäller hundar o varför jag var tvungen att sitta o grupparbeta hos mig.

Sedan har jag lite tankar när det gäller att lämna hundarna ensamma hemma. Jag har nog aldrig lämnat Wilma ensam i mer än 5-6 timmar i sträck. Visst, någon dag kanske man måste lämna de en hel dag (8 timmar) med snabb rastning vid lunch, men då är det verkligen ett nödläge som gör att man inte har möjlighet att göra på något annat sätt. Jag har det ju så bra nu när jag går skola att jag oftast inte har mer än halvdagar men sedan ordnar jag hundvakt om de blir långa dagar i skolan. Men sen när jag börjar jobba tycker jag hundarna är värd att kosta på att betala en hundvakt eller ett hunddagis. Jag tycker det är djurplågeri att ha hundar ensamma varje dag 9 timmar. Visst, vissa hundar klarar de säkert bättre än andra, men jag tror definitivt inte de mår bra utav det. Fram med fler jobb som tillåter hund på arbetsplatsen!