Nu är man hemkommen från kennellägret på kennel Witch-hunts. Eller lägret var för hundar från den kenneln men hölls på Kybacka gård på kennel Conovers som bland annat har Eltons pappa Musse och syster Åska.

Dagarna var fullmatade med jaktträning och jag som har tränat lite sporadiskt, mest under vinterhalvåret ställdes verkligen på prov för att visa vad vi lärt oss (och inte lärt oss). Lördagen började med ett mock trial. Med retrievers i en linje längst bak och spaniels längst fram som sökte av terrängen. Dummies kastades hit och dit och skott avlossades. Skottträningen på klubben var ingenting ska jag säga i jämförelse med detta. 100 talet skott med riktigt  hagelgevär avlossades under helgen. Elton reagerade inte så mkt på skotten i början men blev ivrigare och ivrigare i takt med att det alltid kastades en dummie efter skott. Jag säger bara ett ord, PASSIVITET! Kändes som jag ville strypa hunden där ett tag. Han blev så vild och galen när han inte fick arbeta så han pep oavbrutet.  

På eftermiddagen blev det sökträning i en spanielgrupp med en tränare och domare. Det regnade oavbrutet på eftermiddagen/kvällen och Eltons engagemang var inte det bästa. Sen på kvällen sköt ett gäng lerduvor och jag fick chansen att prova, något stolt blir jag att jag vågade skjuta samt att jag till och med träffade en lerduva på typ 5 försök!

Dagen efter så hade vi lite apporteringsövningar på förmiddagen och tränade stoppsignal, inkkallningssignal med pipa och dirigering.

Eftermiddagen ägnades åt passivitetsträning under retrievrarnas "prov" och efter en rejäl åthutning så fick jag äntligen tyst på pipmaskinen. Dagen avslutades med ett sök för att hitta en kvarvarande dummie som inte retrievrarna hade hittat.

Ánnars var det god mat som bjöds och det var mycket diskussioner om provregler hit och dit och så vidare bland deltagarna. Det tråkiga var att jag upptäckte att Elton har fått vattensvans efter den regniga lördagen :( Så idag har han bara fått vila, får hoppas det går över inom några dagar av sig självt. Skulle gärna vilja hitta ett bra fodrat regntäcke som han kan ha på sig för att undvika att få det igen. Det är så svårt eftersom han har förhållandevis lång rygg jämfört med hur smal han är. 

Ja nu återstår väl det att se om det blir någon fortsatt jaktträning. Själva träningen är ju kul men jag vet inte om de kommer krävas för mkt blod svett och tårar för att bli av med pipandet för att det kommer var värt det. För om jag ska träna är det ju självfallet för att starta på prov. Man är ju en tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna. Om sanningen ska fram så tror jag bruksträning ger han minst lika bra aktivering  med skillnaden att då kan jag stoppa in han i bilen när han inte få arbeta och undviker därav konflikten med pipandet.

Det var iallafall jättekul att träffa Eltons familj även om alla inte kunde komma. Härnedan hade ett gruppfoto passat bra av dem men jag har ingen usb kabel till digitalkameran i ronneby tyvärr. Med var iallafall: Eltons pappa Musse och mamma Aska. Sen syskonen Ernst, Ila, Åska och Druva. Man märker en viss skillnad mellan dem. Elton är den mest intensiva och minst veka av dem alla. Tikarna tycker jag är mer veka än hanarna vilket jag tror är generellt över många raser.
Denna helgen är jag på resande fot och vad händer om inte massa strul! (som vanligt) Jag skulle åka tåg till gävle från Ronneby. Det började med att tåget var kraftigt försenat. Detta gjorde att jag missade alla mina andra anslutningståg. Dessutom fanns det inget tåg som gick från sthlm-gävle så sent på kvällen. Och ingen verkar vilja veta vad ersättning är för något. Östersundståg ersätter inte vid förseningar och SJ ersätter som regel och betalar alternativt färdsätt men skyller på östersundståg (som var boven i dramat)

Nu har jag dock lyckats krångla mig på ett fullsatt tåg och får sitta bland väskorna på golvet. Så nu kommer jag hinna med sista tåget till gävle iallafall! Men vidare bekvämt är det inte, dessutom sitter ett gäng danska ungdomar här och poppar musik på hög volym och dricker öl! Elton är en ängel som snällt finner sig i att vara inknölad under ett säte medan de går folk fram och tillbaka till toaletten och restaurangvagnen. Fattar inte att djurvagnen alltid ska finnas näst längst bak och restaurangvagnen längst bak. Då måste ju alla (inkl allergiker) passera djurvagnen hela tiden. Jobbigt för djuren med all skytteltrafik, det är trångt nog ändå som det är!Idag fick jag reda på något jättetråkigt. Min kollegas 4 månaders valp blev påkörd i helgen. Jag vet inte alla detaljer men tydligen så backade han över den när han skulle flytta på bilen inne på deras gårdsplan. Jag blev väldigt ledsen när jag hörde det.  Elton och valpen brukade busa runt helvilt när vi var ute och jobbade i skogen ihop. Och nu är han bara borta...  Jag kan bara ana smärtan och sorgen som min kollega känner och kände just i det ögonblick han blev medveten om vad som hade hänt. Fy fan!

Nä från och med nu ska jag använda kopplet betydligt oftare än jag gör. Det är ofta i ren lathet som jag låter Elton gå lös nästan överallt. Han lyssnar ju så bra och kan gå fint brevid mig om jag kräver det. Men en olycka händer så lätt och jag vill behålla min guldgosse läänge till. Det vita han har runt nosen ska bli grått innan han får vandra vidare!Så till något roligare, jag har börjat en fortsättningskurs i agility. Vi skippade nybörjarkursen och gick direkt på fortsättningen ;) Nä men nybörjar kursen krockade med brukskursen så då vade jag att gå brukskursen istället. Sen har jag tränat grunderna en del och Elton är så lättlärd att en fortsättningskurs nog inte är omöjlig för oss.
Idag tränade vi på lite olika kombinationer. Ännu så kan jag verkligen inte sätta in slalomet i en kombination. Jag måst först arbeta bort "linan" vilket är en utmaning. Elton tycker nämligen att om man kopplas lös så är det ju dumt att ta den längre och långsammare vägen genom slalomet när man kan springa genom första porten o sen bara rakt fram. Däcket gör han rätt om det är på medium höjd men när jag höjde upp det till largehöjd krachade han in i det och sprang sedan under det. Ååå , svårt de där o veta på vilken höjd man ska träna innan man vet riktigt säkert i vilken klass han kommer att hamna!