Ja vad ska man säga? Vi gick och vann lydnadsklass ett idag på våran debut i lydnad!

Det var 16 ekipage med, en liten minskning från de 24 som var anmälda. Jag blev oerhört nervös inför platsliggningen. Wilma kan ju sin sak och ligger bra men man vet ju aldrig om det är någon annan hund som reser sig och försöker dra igång till bus.  Fick dock ett "litet DK" där. Vet inte vad det kom ifrån men tydligen nickade jag till mot Wilma när hon skulle lägga sig. Jaja, jag fick ändå 9,5 :)  I snitt i alla momenten fick jag nästan 9,5 (9,44)!!  Alla moment gick bra. Som det brukar göra på träning. Men jag var inte riktigt nöjd med hennes fart i momenten och det är någon som vi jämt får jobba på.

Såhär såg mina poäng ut:

Platsliggning 9,5
Tandvisning 10
Linförighet 8,5
Läggande 9,5
Inkallning 9
Ställande 9,5
Apportering 10
Hopp över hinder 10
Helhet 9
Summa: 186 =93%

Nu blir det lite semester över jul för mig och Wilma. Nästa lydnadstävling är inte förrän i februari. Nu har jag bestämt mig för att sikta på o ta ett LP1. Tre raka ettor vill jag ha! 

Det var två cockrar som totalägde prispallen idag :) Wilmas gode kumpan Fritz  knep andra placeringen!


Nu ska jag till pappa o käka middag, sedan beger jag mig till uppsala en vecka för exjobb. Vill inte va utan min skrutta en HEL vecka :( Men det blir kul med ett avslut av veckan med besök på HUND 2008!
Idag när jag öppnade mail boxen såg jag att jag hade fått svar från min handledare som har rättat mitt första utkast på rapporten. Några ord jag särskilt fastnade på var: "Jag tycker du är duktig på att skriva". Åååå vad det värmde, tack så mycket för det Elna. Du stärkte mitt självförtroende något enormt inför detta med uppsatsen och alltihopa! Tänk att något så litet kan göra så mycket. Det här ska jag tänka på hela dagen!
Ja gud vad det har blåst och snöat idag. Cykelvägarna och bilvägarna har drevat igen och Wilma har sprungit genom snön som ett litet snömonster på promenaderna. SKa bli spännande o se hur det går o ta sig tll ridningen idag med cykel. Får hoppas att de plogat till dess! 

Annars har jag bara suttit och skrivit på mitt exjobb idag, Gick till en av  mina doktorander för att få hjälp med det nya programmet jag ska fixa diagrammen i. Kunde inte ändra siffrorna på x axeln. Sen kunde inte hon heller, hon sa att de bara var o göra små textrutor o klistra dit. Hmmph, de skulle ju ta evigheter och jag vet att de MÅSTE gå att ända på något sätt. Tillslut bara gick det på något mysiskt sätt. :) Men då började en annan grej i programmet att bugga. Ååå detta är verkligen inget exjobb, det är en kurs i TÅLAMOD! Påminner lite om GIT kursen på såvis att ingenting funkade första gången, kanske andra gången om man hade tur men sen om man gjorde om det en tredje gång så kraschade programmet.

Jag undrar om det är kallt i min lägenhet eller om jag börjar bli sjuk? Tycket det är så kallt härhemma. Tar på mig flera tjocka tröjor och tjocksockar för att inte frysa.

Läste i en kompis blogg att hon hade bakat scones :)  Då blev jag jättesugen på det. Så det hade jag tänkt göra ikväll efter jag kämpat mig hem från ridningen i snöovädret. Så ska jag bara mysa ner mig med Wilma, scones och en stor mugg te framför "the dog whisperer och sedan hundcoachen". Gillar måndagar, händer mycket skoj då!