Igår träffade jag en gammal jägmästarkompis- Lina och hennes tre working kelpies. Vi träffades utanför sävar o la spår åt hundarna. Lina la ett spår åt Elton och jag la ett åt Iggy. Det var ganska blåsigt och varmt och spåret fick lgga rätt länge, i alla fall minst 2 timmar. Spåret gick till största delen på ett hygge med mycket sand. Förhållandena var alltså rätt svåra och Lina som är en oerfaren spårläggare hade gått ett rätt klurigt spår med många vinklar. Elton kämpade på länge o väl, fick många tappter men redde ut dem tillslut. Tänkte flera gånger bryta men tjurskallen i mig sa fortsätt. Tur var väl det för han löste ju spåret, hittade ALLA pinnarna dessutom :) Duktig kille!
 
Iggy spårade på fint men hittade bara 2 av 5 pinnar.
 
Idag så tänkte jag testa på att spåra med hundarna på äng. Hade lillan med i bärselen. Det gick bara fint :) Hon trivs så bra i den så de var mitt bästa köp hittills!
 
Spåren gick dock sisådär- Elton spårade som en bulldozer o var riktigt het, missade de flesta pinnarna o slarvade mkt  i vinklarna. Iggy var inte så mkt bättre han. Så nu blir de fler ängsspår för killarna. Så lätt att lägga när jag nu vet att jag kan ha med lillan :)
 
 
 
 
Igår skulle jag träffa upp Sophie o träna drag. Det var jättevarmt hela dagen så hon bangade träning på kvällen, det var 18 grader kl 20.00, ganska kvavt men tyckte inte själv de var för varmt för en kortare sväng.  Så jag for till ersbodas elljusspår. Tänkte ta den kortaste slingan på 1,5 km. Men måste ha missat avtagsvägen för det blev den näst kortaste som var 2,5 km. Men det gick verkligen superdåligt. Iggy fattade inte alls vad han skulle göra utan bara travade brevid cykeln i början. Det var rätt mkt folk ute i spåret o motionerade med, kanske var det som störde honom? Men jag cyklade på, tänkte att han kanske kommer igång så småningom. Vi stötte på ett hundgäng som promenerade o efter det fick Iggy upp ångan och drog skitbra, även uppför backarna!  Blir inte klok på den lillemannen, vad som pågår i hans hjärna. Hur jag ska få honom peppad att dra oavsett retning eller ej. Hans bror verkar ju inte haft några som helst problem att fatta galoppen...
 
Nåväl, sen åkte vi på klubben idag o körde ett lydnadspass på skotträningen. Iggy fick för första gången göra en 100 meters budfring med skott. Inga problem där inte :)
 
Körde ett lydnadspass och Iggy var så peppig o fin! Känns bra det här inför kommande tävlingar.
 
Elton fick köra delar i frammåtsändande, kryp o skall plus lite motivationshöjande i fria följet. Gick bra!
 
 
 
 
Har ju kört ett par pass drag med Iggy nu på cykeln. Det har gått väldigt bra, både för egen del och så är jag nöjd med Iggys insats med!
 
Fösta passet körde jag på nydala konstsnöspår. Tog 1,8 km slingan. Ingen retning över huvud taget men han sprang som ett skållat troll hela varvet runt :) Sen gjorde jag misstaget att köra ett varv till. Blev lite övermodig då han sprang så fint första varvet. Då fattade han inte alls varför han skulle dra överhuvudtaget. Efter halva varvet så kom han igång men det var inte alls samma tryck under tassarna som första varvet.
 
Pass nr två så gjorde jag inte om samma miss. Då for jag till spåret bakom ishallen och körde. Den rundan var lite kortare, bara 1,3 km. Den körde han i full syra hela varvet :)
 
Ska träna varvningar med en kompis i veckan. Får se hur det går. Elton har inte fått köra nått, vågar inte med tanke på att han varit halt.
 
 
Elljusspåret bakom ishallen, 1,3 km.
 
 

Sen idag har det blivit lite träning på gården. Vädret var rätt trist, smådugg och blöt gräsmatta. Så tanken var att bara träna o ha kul under sånna förhållanden. Mina killar kan ju va lite kinkiga för blött väder. Men Iggy brydde sig inte alls :) Körde fritt följ, sättande, vittring o fjärr. Funkade bra alltihopa! Och igår blev det lite mer ordentlig träning så då körde jag igenom i proincip alla moment. Även Elton fick köra,  både platsmomenten, inkallning skall och kryp. Lilltjejen var med som publik och var så snäll hela passet så då får man passa på!