I onsdags blev en iallafall en människa här i blekinge överlycklig. Nämligen JAG! Det snöade och var allderles vitt överallt. Dock bara ett tunt täcke av snö men det räckte för mig. Bort försvann all höst deppighet som i ett nafs :) SNÖ=TERAPI!

Dock finns det en nackdel med snö och när temperaturen står på nollan. Nämligen kramsnö. Jag hade glömt bort varför jag tidigare till och med hade sytt en overall till Wilma förut. Det går nämligen inte att ha en cocker spaniel av utställningstyp ute i snön utan att ha en michelingubbe hem. Jag tog nämligen med båda hundarna när jag var ute hela gårdagen i jobbet. Efter ett tag kunde knappt Wilma röra sig på grund av alla snöklumpar i pälsen. Tyckte riktigt synd om henne. Imorse skulle jag oxå ut i skogen. Funderade på om jag skulle lämna Wilma hemma pga blötsnön. Men de kändes inte bra så istället tog jag till saxen och gjorde en kort sportfrisyr på henne. Det hjälpte inte ett dugg! Trots endast 2 cm päls som längst fastnade det snöbollar överallt! Känns som helrakning är enda alternativet? Använder jag overall kan hon ändå få snöbollar under magen och i rumpan /öronen. Nu ska hon flytta till umeå efter jul på obestämd tid så jag kanske drar på det beslutet...

Fattar inte att Elton klarar sig hur bra som helst utan att få snöklumpar. Någon enstaka i tassen har han efter en heldag skuttande i snön. Hur bra som helst :) Då har han ju ändå en del behäng på öron och ben. Men det är glansigt  täckhår. Han har knappt något underull alls, det är väl det som drar åt sig snön.

Träning med hundarna har legat på is i veckan. Förutom att ja la ett spår på en åker i tisdags. Träningen går som i perioder för mig. Ibland är allt jättekul och ibland har jag en total träningssvacka. I helgen ska jag åka till umeå så då blir det inget för hundarna.
Igår åkte jag och två kollegor från jobbet iväg på laidies night i Karlskrona. Innan vi åkte dig så hann vi med ett restaurangbesök med god mat och gott vin. Drack totalt under kvällen ett glas vin och två cider. Det räckte tydligen för att jag skulle få världens huvudvärk dagen efter!

Showen var totalt överskattad. Dryga 400 kr betalade vi per biljett och då skulle det ingå en cd skiva. Cd skivan visade sig vara 6 st gamla låtar av Martin Stenmarck (som jag inte ens gillar). Så nä, de var första och sista gången på den showen för mig.

Igår förmiddag så åkte jag iväg till klubben. Främst för att träna skott men även att träna lite lydnad och lägga ett spår.  Elton har visat sig bli väldigt upphetsad av skotten. Han är absolut inte rädd men har väl högt intresse (piper och vill fram till skytten). Jag skyller helt och fullt på den gången jag var och tränade jakt på kennelträffen i gävle i maj. Det var dumt att utsätta han för så mycket skott i samband med att det kastades apporter hejvilt och retrievrarna susade föbi honom gång på gång på gång och hämtade dom. Men det är lätt att vara efterklok. Nu har jag ett gediget arbete framför mig att försöka neutralisera skotten igen. Jag hoppa verkligen att det kommer att gå att göra det. Vill ju så gärna tävla bruks!

Skottträningen i lördags gick ändå helt ok. Vi håller till på 100 meters avstånd från skytten. Ska inte ha bråttom med att minska avståndet till skytten förrän han är mogen för det.

Lydnadsträningen gick dock INTE bra. Vet inte om de berodde på att det var blött i marken, skotten som påverkade eller nån tik som luktade gott. Elton hade noll fokus på mig, de gånger han hade så trängde han och gick framför i fotgåendet, slarviga ingångar i inkallning och ja, var allmänt disträ.

Dock avslutade vi träningspasset bra då en träningskompis la ett spår åt mig i skogen bakom klubbområdet.  Ca 800 meter långt, 7 pinnar och slut. Det var bara upptagsrutan som var markerad, Resten var osnitslad. Måste ju börja lita på Elton och sluta använda snitslar. Går han fel så gör han.

Spåret gick kanon! Upptag åt rätt håll och sen gick allting som på räls. Alla pinnar hittade. Stolt matte!

Idag har det regnat konstant hela dagen. Vill verkligen inte klaga och vara en surkärring men jag fattar vekligen inte hur i h*vete man kan tycka att det är bättre med en regnig och snöfri vinter härnnere som 99 % härnere verkar tycka! Hundarna är konstant blöta, det är som ett sandtag inomhus, hallen och resten av lägenheten ser ut som ett torkrum när det jämt hänger blöta regnkläder, sura illaluktande handdukar och filtar från bilen. Ute är det hur mörkt som helst eftersom ingen fin vit snö lyser upp och humöret blir därefter. Jag längtar hem! Snälla, kan inte någon ge mig ett jobb någonstans på sträckan mellan luleå och sundsvall?
Den här helgen har varit fullspäckad av hundaktiviteter. I lördags åkte jag iväg till klubben och tränade lydnad och uppletande, sen åkte jag och Rebecka iväg och la spår. Spåret gick skitkasst. Spåret gick över två diken och där ville verkligen inte Elton gå över. När han fick tappt och spårat runt ett tag (och snurrat in sig i ALLA träd i området) så slutade han bara spåra och jag fick mana på honom flera gånger för att han skulle fortsätta. Vanligtvis så lägger jag spår själv och snitslar dessutom. Men jag kanske ska sluta med det. För denna gången när jag verkligen inte hade en aning om var spåret gick så smittade väl min osäkerhet av sig och jag var annorlunda än jag brukar.

Idag var det agilitytävling i älmhult (småland). Det var dock en inofficiell tävling men det är inte direkt mycket tävlingar den här årstiden så jag kände att det kunde vara kul iallafall!

Tränat agility har jag inte gjort på ett bra tag, det finns helt enkelt inte tid när jag både tränar spår, sök och lydnad. Med tanke på det kan jag inte vara annat än nöjd med dagen!

Tävlingen var jättebra upplagd, två ridhus med kanon underlag och klubben hade just köpt in nya hinder så de var i toppskick! Det blev dock mycket väntan mellan loppen.

Hur gick det då? Jag hade förväntat mig en hyperladdad Elton som skulle vara okontrollerbar men han var väldigt med mig. Banan var en hyfsat enkel klass 1 bana. Nöjdast är jag med att han klarade att hitta slalomingångarna från båda håll i hög fart. Vi vann klass 1, sen kom vi på 2a plats i den öppna hoppklassen. Wilma hon var riktigt laddad och på G (ju närmare löp hon kommer, desto piggare) Vi kom på 2a plats i klass 2 och i det öppna hopploppet hade vi säkert kommit bra oxå om bara inte matte hade sprungit fel sista snurren innan mål;)

Riktigt bra priser hade de oxå. De delade ut presentkort på en hundbutik till de tre främst placerade i varje klass.  1a pris var på 150 kr, 2a pris på 100 kr. Totalt fick jag alltså presentkort på 350 kr!

För det köpte jag en ny spårlina som jag hoppas ska vara bättre än min nuvarande (och inte fastna hela tiden) från Paw of sweden, ett reflextäcke från hurrta, en klicker och massor med hundbajspåsar.

Efteråt blev det en tur till IKEA med en kollega för en lunch.

Helt enkelt en bra helg :) Nu är hundarna trötta vill jag lova...