År 2010 började med att jag blev erbjuden ett jobb på skogsstyrelsen i Ronneby. Ett vikariat på 10 mån. Vild chansning. Flytta 120 mil för att bara få ett vik?  Skulle jag trivas i södra sverige? Jag som sagt att jag aldrig skulle flytta nedanför gävle.. Men vad gör man inte för jobb! Sagt och gjort. På två veckor hade jag fixat lägenhet och flyttat ner.

1a mars började jag mitt nya jobb på skogsstyrelsen. Började även bekanta mig med brukshundsklubben i Ronneby. Började en brukskurs med Elton i spår.

I april tävlade jag apell-spår med Elton. Endast 16 mån gammal.  Framförgåendet hade jag ej hunnit lära in och vissa moment var inte heller riktigt klara. Men vi klarade uppflytt!I maj åkte jag och Elton på kennelläger med hundar från witch-hunts och conovers (Spaniels och retrievers) och tränade jakt. Elton är riktigt duktig på att söka a'la spaniel vis och även på att apportera. Dock gör passivitetsbiten mig vansinning och vi kommer aldrig frammåt här! Eftersom jaktträningen gör mig mest frustrerad och det i sin tur påverkar Elton och min relation  negativt väljer jag framöver att lägga den träningen åt sidan tillsvidare och istället fokusera på att träna bruks (spår och sök, uppletande och lydnad)I juli hade jag semester och tillbringade en härlig månad i norrland (umeå och piteå). Bland annat så blev det en veckas sök läger i Tåme var jag lärde mig massor. Hit vill jag definitivt återvända!

Efter semestern flyttade min sambo ner till mig och vi bytte bostad till Karlshamn där han nu skulle jobba. Härligt att äntligen slippa bo själv!Tävlade lydnad klass ett två gånger och fick förstapris samtliga gånger :) Jag var med i blekinges agilitymästerskap och vann med Elton! Så nu har vi en stor vandringspokal där det står blekinge mästare på!


Tävlade agility ett antal gånger under säsongen officiellt men totalt skrapade vi ihop en pinne bara. Rutinen saknas och Elton är ännu väldigt grön, ung men snabb!

Började träna sök med ett gäng i ronneby och sök har verkligen varit roligt men även jobbigt då de verkligen inte går spikrakt uppåt utan upp och ner som en berg och dalbana.Året 2010 präglades av min flytt till södern, att lära känna nya kollegor, komma in i en ny brukshundsklubb och rent allmänt att lära känna nytt folk vilket är lite svårare än jag trott. Längtan till Umeå och norrland har därför i vissa stunder varit stor men det har varit ett väldigt lärorikt år.
Alltså måste man bli sjuk varje gång man är ledig över lite längre tid? Blev förkyld och halvdålig när jag var i sthlm 18-19 dec och sedan dess har det varierat mellan att jag varit hyfsat pigg och bara lite småsnuvig och ont i halsen till som nu svettas/frysa om vartannat i nästan 39 graders feber. Det verkar ju aldrig gå över! Nu är jag i princip aldrig sjuk så ja kanske inte borde klaga. Men snart är det nyår och jag har verkligen inte lust att vara sjuk mer.

Hälsade på en klasskompis som har flyttat till sjulsmark (norr om piteå) och där var det -31 grader! Kanske var det som utlöste feberfrossan.

I morse var jag ändå hyfsat pigg och Camilla kom över för att träna lydnad med mig en stund i det uppvärmda garage som peters föräldrar har bilen i. Man skulle haft ett sånt garage. Så himla praktiskt att träna i när det är kallt ute! Men i karlshamn finns typ inga uppvärmdra garage :(


Nu är jag och hundarna i Piteå och jag är fortfarande mätt sedan julaftonen igår. Vi gjorde en kompromiss och åt jullunch hos min familj i Umeå för att sedan åka till Piteå och fira med Peters familj på kvällen. Jag fick några fina och bra julklappar, bland annat en gps som jag kan ha i bilen. Den kommer jag säkerligen ha avändning för då jag kör väldigt mycket både i jobbet, fritiden och fram och tillbaka från blekinge-umeå-piteå med jämna mellanrum. Nu ska jag bara passa på att njuta av ledigheten här.