Den här helgen har jag haft fullt upp med tävlingar fredag och söndag med hundarna och sen lite nöjen på lördagen, fullt upp med andra ord!

I fredags var det en kvällstävling i lydnad som jag deltog i med Elton (klass ett). Elton har fått ett ganska långt sommarlov från allt vad lydnad heter. Vi har bara kört roligare saker såsom sök, spår och agility. Men nu var det alltså dags att snäppa upp lydnaden. Dock har jag haft svårt att få tiden att räcka till att fara på brukshundsklubben och träna och när jag väl farit dit har det varit tomt med folk... I blrkinge finns det många klubbar men alla är rätt små och är det inte träningsdag (som oftast är en gång i veckan) så är det knappt nån på klubben och tränar. Inte som en stor klubb som Umeå i varje fall där det alltid är folk!

Men men, vad gör man, man tränar lite på olika gräsmattor i sin omgivning istället. De största problemen har varit läggande och ställande och inte förväxla dem samt få till snabba och snygga ligg/stå. Missar man ett av de momenten som dessutom har hög kofficient så är det svårt att få ett första pris...

Lydnadstävlingen började började sådär. Fick ta till tre dubbelkommandon för att få han att lägga sig på platsen. Tror han blir lite låg av själva situationen samt att mina nerver är verkligen på utsidan när vi ska tävla.. Men sen låg han som ett ljus. Men fick tyvärr bara en 8. Surt när han ändå låg så fint.

Men tandvisningen och resten av programmet gick strålande! Han var väldigt bra med mig, gjorde allting rätt och jag var så nöjd! Dock så var programmet förlagt till agilityplanen och hindrena ihopstoppade i en klump mitt på banan så de var en stark dragningskraft vill jag säga.. Inte bara jag som hade problem med dem!

Fick en 7a på apporteringen (mitt val att få det, har aldrig tränat in det fjantiga momentet att han ska vänta på kommando innan han får ta apportbocken) annart fick jag som lägst 8,5 i betyg i resten av momenten. Jag hade inga dubbelkommandon i protokollet förutom då på platsen

Platsliggande: 8 DK ligg
Tandvisning: 10
Linförighet: 9 Snurr vä om
Läggande under gång: 8,5 tar ngt steg
Inkallning: 10
Ställande under gång: 8,5 tar ngt steg
Apportering: 7 tar före
Hopp: 10
Helhet: 10

Vi skrapade ihop 179,5 poäng av 200 och fick ett första pris! Vi vann dessutom tävlingen av 13 startande!


Lördagen blev en vilodag för hundarna och jag och Peter passade på att ta tåget till malmö. Där kollade vi in stan och gick på rix fm festival och såg massa bra artister. Hundarna hade det bra under tiden hos några hundvakter i karlshamn där de fick bada och rejsa runt i skogen.

Söndagen var det blekinges agility mästerskap där alla klubbar i blekinge var inbjudna. Tävlingen var i karlshamn och det var ett hopp och ett agilitylopp där resultaten slogs ihop och en mästare korades i varje storleksklass. Bägge hundarna fick vara med. Wilma hade rejält med fart under tassarna vilket var hur kul som helst med tanke på hur hennes form varit tidigare :) Hennes ork dalade inte heller utan hon orkade med att behålla all fart under alla tre lopp (avslutades med ett öppet hopplopp). Tyvärr blev det dock en disk med henne i första loppet så vi var borträknade.

Elton gjorde cock ett snabbt och felfritt lopp och vi låg på andra plats inför andra loppet. I andra loppet så rev han två hinder men alla anadra hade oxå tio  fel som bäst och vi var snabbast! Därför tog vi hem blekinge mästar titeln i medium klassen!

Igår så var det dags för serietävling i agility i Karlshamn. Förra gången var det i Ronneby. Jag hade anmält bara Elton till att starta men när jag kom fram så tänkte jag att Wilma kunde få tävla hon med för skoj skull. Anmälningsavgiften var ändå bara 20 kr för två lopp.

Wilma tyckte det var skitkul! Det var dagens höjdare, ingen jättesuperfart men ingen snigelfart heller. Wilma tog sig runt båda loppen felfritt och vi kom på 2a plats! (Bägge loppens resultat slogs ihop).

Med Elton fick jag fem fel i båda loppen framför däcket (vägran). Det var ett lite annorlunda däck (vitt och smalt med mkt luft mellan ramen och däcket) som han sprang igenom ramen på ena gången och sprang förbi andra gången.  Men vad gjorde det. Superbra fart, bra kontaktfält och följsam. Elton behöver inte mkt mer uppvärmning än att jogga/springa igång och sen få titta på några ekipage innan start. Då har han bra koncentration och fart. Taggar jag igång han för mkt blir det hög fart och dålig koncentration och mkt slarv= stress.

Sen träffade jag ägaren till Himlahundens kennel. Han tyckte att jag skulle utöka flocken med en medlem till. Och nog blir man lite sugen, finns inget sötare än små cockervalpar med silkeslen päls och öron! Mamman och mormorn deltog i agilityloppen och de hade riktigt bra fart och såg trevliga ut. Men men, nu har jag två och två får räcka! Dessutom är jag less på utställnings cocker pälsen. Sporttrimmade Wilma igår och är så lättad över att slippa tusen kardborrar och grenar i pälsen efter promenaderna.


Men medge att den här lille hanen är en goding?!


Jag anmälde  mig som funktionär till helgens brukstävlingar i Ronneby. Vad jag inte visste var att jag skulle vara tvungen att redan stiga upp kl 05.30 på lördagen för att börja dagen som figurant. Efter en hel veckas jobb är man ganska slut och speciellt efter första veckan efter semestern. Så det hade varit skönt med en sovmorgon vill jag medge men vad gör man inte för sin klubb och gemenskapen?!

Det var alltså både rapport och sök, alla klasser men jag hjälpe såklart till med söket. Först låg jag figurant på förmiddagen och jag fick även se duktiga elitekipage köra sök. Nyttigt även att se lägreklassarna eftersom det är dit vi siktar såsmåningom. Sedan så var det lunch.

Efter lunchen kördes uppletandet och jag som aldrig varit med om det fick hjälpa till med att lägga ut föremål. Efter det var klart passade jag på att för fösta gången köra ett uppletande med Elton i samma ruta. Jag har nämligen inte velat köra uppletande tidigare för jag tycker det blir för mycket att blanda ihop när jag började med söket oxå.

Men uppletandet gick hur bra som helst. Jag la iof ut bara en sak i taget. Jag tror att jag har grym fördel av att ha kört sök nu ett tag för han fattar direkt att det är rakt ut 50 meter som gäller . Jag tror att uppletandet är det som man behöver lägga minst tid på, alltså mest tid på sök, sedan lydnaden och sen uppletandet.

Fördel med att träna uppletande är att man inte behöver en grupp till det utan det kan man träna själv.

Jag hjälpte till att vara skrivare i lägre klassen. Väldigt nyttigt det med. De moment jag har kvar att träna är kryp, framförgåendet och platsliggning med skott. Så en start nästa säsong blir det definitivt när vi gjort MH och har tränat in specialen.

Söndagen tog jag en låång sovmorgon och resen av dagen ägnade jag till en långpromenad i ett naturreservat med en kollega. Det regnade så vi blev rejält blöta allihopa. Sen blev det veckohandling, tvätt matlagning. Tänkte gymma sedan på kvällen men då blev jag snopen att det redan hade stängt. Sommartider!