I veckan har det blivit ett par lydnadspass i lobohallen. I tisdags var det två timmar tillsammans med Miriam och idag var det två timmar med lydnadsgruppen. Det märks att Iggy var ganska störd på dagens pass då favoriterna Tomas med Irra/Esme var med o tränade. Inte så att han slutade jobba men däremot blev allt väldigt ofokuserat och han hade svårt med stadgan vid zätat och hade även svårt med vänster stegförflyttningar. De vi hann med idag var alltså zätat, fjärren, fritt följ, rutan och sen körde vi de nya lydnadsmomentet en del med fokus o få bra fart ut mot konen. Fick bra hjälp av Tomas hur jag skulle träna det. Så himla glad jag är för bra träningskompisar som hjälper  när man kör fast :)
 
Sen fick faktiskt Elton också aktivera sig lite. Tomas hade med sig eukalyptus doft så han fick köra lite sök i korridoren. Han blev så glad när han fick göra någonting :)  Tror faktiskt han skulle kunna bli riktigt bra på nosework.
 
Sen har jag hunnit med att va magsjuk också. Tanken var att jag skulle på föreläsning med Eva Bodfält och Curt Blixt i Luleå i lördags men de sket sig då jag var sängliggande hela fredagen så på lördag var jag så spak att jag absolut inte kunde lämna hemmet förrän på eftermiddagen. Men sen gick det snabbt över o imorse var jag som vanligt igen. Men surt som sagt på 600 kr som föreläsningen nu kostade :(
 I måndags var jag hos Tomas på fysiopet.  Elton smärtade kraftigt när Tomas kände igenom honom på vänster bog. Den bogen har ju alltid spökat av och till på honom sen han blev spetsad av en gren under ett uppletande. Muskulaturen där runtom var riktigt öm. Tomas kunde inte riktigt ställa någon konkret diagnos utan bad mig koppelvila honom ytterligare 14 dagar o sen återkomma. Suck. Lilla Elton. Är detta slutet på vår karriär? 8 år gammal blott :( Inte har han slutat halta heller utan en markering syns i traven även om han nu är piggare o vill galoppera lite vilket han inte får. De smärtar mig att se min favoritkille ha ont...
 
Nu i veckan åkte jag med bägge hundarna till en kompis som håller på o utbilda sig till massör. Elton var stel i kroppen. Men hon gav verkligen tummen upp till Iggy som var riktigt fin i kroppen. Kändes skönt att höra :)
 
Mattes hjärta! Bli frisk!!
 
 
 
Elton har varit halt i en vecka nu. Förra söndagen efter en promenad så blev han jättehalt i vänster ben och ville knappt stödja på det. De hände inget speciellt på promenaden mer än att han o Iggy rejsade i snön. Han kanske sträckte sig då? Jag har sen dess låtit han vila, gått korta promenader, han har fått ha BoT nättäcket dygnet runt och fått lite rimadyl. De har blivit mycket bättre men ändå märker jag att han inte går rent.  Så imorgon ska jag åka till Tomas på fysiopet.  Hoppas verkligen han hittar felet och att det inte är något allvarligt.