Jag har som väntat på att bli sjuk rätt länge nu. Jag har verkligen omgett mig med sjuka personer (omedvetet). Precis alla är och har varit sjuka. Men trots det så har jag klarat mig, fram tills nu. Jag var till sthlm på tjänsteresa i tisdags och i onsdags hade vi arbetsplatsträff. Det blev väl för mkt för mitt immunförsvar. Jag körde drag i onsdagskväll, körde hundarna i dubbelspann på milen som nyss blivit pistad. Hur fin som helst o framförallt Iggy gick som en räcer nästan hela vägen trots att vi nästan aldrig kör mer än 5 km i sträck! Men sen vaknade jag upp på torsdagen o mådde piss.
 
Känns typiskt nu när det blivit kallt och sol. Perfekt väder! Jag vill ju ut o dra ju till helgen :(
 
Sen missade jag ju Umeå bks årsmöte dessutom igår. Velade ett tag om jag skulle fara men stannade hemma. Tur var väl det för idag mår jag om ännu sämre än igår plus att jag hade bara känt mig besviken på årsmötet.
 
Skickade nämligen in resultat till årets lydnadshund men det var tyvärr  efter senaste datumet. Enligt styrelsen accepterade de inte sena anmälningar o de trots att ingen annan ens skickat in till den titeln! Tycker det var lite snålt.
 
Sen en annan grej var att jag o Elton vann ju distriktsmästerskapet i spår i höstas på Skellefteåtävlingen. Det uppmärksammades inte heller o då fick jag veta att det helt enkelt "glömts bort".
 
Vi var ju dessutom 2 poäng i från att vinna DM i lydnad dessutom. Vi vann DMet men tyvärr tävlade vi då för typ världens hårdaste domare och fick 154 poäng o ett 2a pris trots att Elton gjorde alla moment o de hyfsat bra. Reglerna säger ju att man bara kan vinna DM om man får ett 1a pris. Nu har distriktet ändrat den regeln så att man ska vinna lägst ett 3e pris men de blir först från detta år.
 
Utmärkelser är ju inte allt men de e ju kul när det uppmärksammas när man gör bra prestationer.
 
Nåja, slut på detta klagoinlägg.
 
 
Elton från i höstas när vi vann DM i Skellefteå och även tog vårt 7e Cert i spår!
 
Elton efter årsmötet 2014. Då fick vi utmärkelse för: Lydnadschampionat, agilitychampionat x 2, DM vinst i spår, lag guld i agility.
 
 
I lördags var jag o hundarna på dragtävling igen. Den här gången var det i Härnösand på Öbackadraget. Tävlingen arrangerades samtidigt som SM i pulka som gick tidigare på dagen. Jag kommer ju aldrig köra pulka med mina grabbar, tycker det räcker gott o väl för dem o släpa på matte en mil. Att dessutom lägga på en pulka känns som djurplågeri. 
 
Men jag anmälde mig som sagt till Öbackadraget som var en officiell linklass. 10 km i tävlingsklass med Elton och sen 5 km motion med Iggy.  Härnösand har en relativt snäll bana, betydligt lindrigare backar än både vitberget och Piteå. Föret var dock allra sämsta, noll glid på skidorna. Det är väldigt svårt att få bra glid dessutom, jag har då inte kommit på hur man vallar i dessa förhållanden när de är blötsnö/nysnö. Funderar på om man skulle haft ett rillverktyg, något som tydligen ska vara bra för att få rätt struktur på skidorna. Det är dock rätt dyrt så de blir inte till denna säsong. Nu är dessutom tävlingssäsongen  slut, vindelälvsdraget återstår men annars blir det bara att motionsåka litegrann så länge snön finns kvar tänkte jag.
 
Man kan sammanfatta loppet med ett ord: TUNGT! Eftersom glidet var noll så fick man inte mycket gratis utan fick åka på varje meter.  Vi var bara två startande i min klass. Elton och en storpudel. Jag startade minuten före, hon kom snabbt ikapp men hunden ville ej köra om. Efter första varvet där hon hade legat bakom oss hela tiden så tappade vi dem efter en av de längre uppförsbackarna. Vi kom i mål på tiden 35,21 och hon drygt 4 minuter senare. Ingen jättebra tid men jag är bara nöjd att vi tog oss runt, ville typ ge upp efter första varvet så andra varvet var på ren viljestyrka. Elton kämpade på bra!
 
Sen var det 45 minuters paus o sen körde jag Iggy i motionsklass. De hade ändrat till 30 sek startintervall eftersom de ville skynda på tävlingen. Detta gjorde att det blev riktigt tätt med hundar i spåret. Vi blev omkörda ett antal gånger och sen körde vi om ett par ekipage med :) Är riktigt nöjd med Iggys insats, han drog på bra trots jobbiga uppförsbackar, omkörningarna gick bra. Han hade dock en dipp där i mitten där han sprang till kanten o började käka snö?! (trots rejäl uppvattning flera dagar innan) men efter det kom han igång o drog på igen. Sen blev han lite störd av att ha ett ekipage alldeles bakom sig där föraren högljutt manade på sin hund som aldrig ville dra om. Tack o lov drog vi ifrån dem o slapp dem sen. Iggy sprang på tiden 18,45
 
Det är konstigt att jag alltid upplever Iggy som den som drar snabbast. Men om jag kollar tiderna så är det ändå Elton som drar betydligt snabbare?! Eltons mellantid var 16,50 efter ett varv. De kanske är för att Elton dels är betydligt jämnare i tempo och sen att jag kan köra på utför medan med Iggy så bromsar jag nedför.
 
I alla fall är jag sjukt nöjd med min o hundarnas insats. Att köra hela vägen hem gick förvånansvärt bra. Kul att träffa Eddies matte Lisa som dessutom tog fina bilder på mig o Elton när vi åkte. Måste ordna bilder på när Iggy drar också. Sen var de kul att se Helene köra i pulka SM och att hennes hundar tog två medaljer dessutom :)
 
Dragtävlingar jag deltagit i i år:
Fällfors
Piteå-SM
Skellefteå
Öbackadraget-Härnösand
 
 
 
Starten
 
Mitt i banan, en seg uppförsbacke.
 
Vid varvningen, min mottävlande var här hack i häl.
 
Målgång :)
 
 
Vi i lydnadsgruppen på UBHK har för länge länge sen bokat in Maria Brandel för att komma till Umeå och hålla i kurser och en föreläsning. Hon skulle ju komma i höstas men tyvärr blev hennes hund akut sjuk så då bokade vi in dessa dagar istället. Tur vi har loboohallen! Är så mkt enklare att bjuda in hundtränare när man har hela året att välja på istället för bara maj-september. En period de själva dessutom är väldigt upptagna.
 
Jag hade anmält mig till privatlektion med Iggy.  Jag var lite nervös för att träffa Maria men hon var väldigt trevlig och jag fick många bra tips, framförallt på vittringen. Dessutom var folkbladet och intervjuade mig och Maria på vår timme. Reportaget blev ganska kul med lite småfel men så blir de väl när reportrarna inte kan något om sporten o bara har 10 min till att intervjua o fota.
 
Sen på kvällen var det föreläsning som handlade om lek och tävlingsträning. Aulan var nästan fullsatt. Kul! 
 
Nu är jag än mer peppad på lydnadsträning. Iggy är så fin o trevlig o har så många bra kvalitéer som lydnadshund. 
 
Jag gillar Marias tänk, att allt ska va trevligt o kul för hunden men med en tydlig inramning. Iggy är ju väldigt flamsig, sprallig och utåtriktad o behöver en del ramar o regler för att inte balla ur. Ska bli bättre på att hålla på det.  Gillar även att hon har ett väldigt långsiktigt tänk. Många bitar ska grundtränas ordentligt innan de är tävlingsklara. Så tänker också jag lite, jag väntar med att tävla tills Iggy har rätta förutsättningarna för att faktiskt klara av det, både att momenten ska vara säkra men även att han ska klara av ny miljö, störning mm. Det blir ju så mkt roligare att tävla en väl genomarbetad hund.  Vi har ju många år ihop kvar, tråkigt om man tar lydnadschampionatet när hunden är tre. Vad gör man sen?