Först och främst vill jag säga hur sjukt bra planerad denna tävling var, det flöt på så himla bra och även fast jag stannade från första till sista klass behövde jag ändå bara vara där från 7-14 på söndagen! Det är sådana tävlingar som gör att man blir peppad!

Men där slutar de positiva om helgen.

Åkte upp till luleå på lördag morgon. Väldigt skönt att åka på morgonen istället för kvällen innan så man kan ta det lugnt och vara hemma på fredag kvällen efter man har jobbat en vecka. Dock hade jag inte orkat köra upp själv kl 6.00 då jag blir så fruktansvärt trött av att jobba en hel vecka. Tur som var så åkte jag med en klubbkamrat som körde hela vägen!

Den här gången var jag väl rustad för regnoväder med regnkläder, gummistövlar och massa varma kläder. Men såklart behövde jag inte använda något av det! Det var nämligen uppehåll och varmt hela helgen (vilket jag tackar för men det är ju alltid murpys lag som gäller, glömmer man regnkläder så regnar det!)

Resultatmässigt då:

Ag2 på lördagen var en ganska lätt bana men hade en klurighet. Efter balansen var det en 90 graders sväng in i en böjd tunnel och därefter en 180 graders sväng in i slalom. Tunnelmynningen där hundarna kom ut pekade dessutom mot höger men de skulle efter tunneln svänga vänster in i slalom. Där vände Elton in i tunneln igen efter han kommit ut ur den. Jahapp, disk! Men ville ändå köra klart banan så jag försökte få in han i slalomet flera gånger efter tunneln men de gick inte! Slalom som e Eltons paradnummer... Denna kombination måste tränas på!

Ho1 på lördagen var en väldigt enkel bana som knappt krävde någon handling. Mycket raksträckor och en snabb bana. Man kunde tro att detta skulle bli en lätt match. Men när man tror något är lätt så får man äta upp det sen såklart. Banan gick bra men såklart rev han två hinder på vägen. Blir så förbannad på hans rivningar. Det är mestadels på raksträckor och när han har fått upp farten som han hoppar av jättetidigt och sedan river. Jag blir tokig! Tydligen måste jag traggla hoppteknik tills jag dör med honom. Men vad jag tror är det inte tekniken det är fel på utan hans orutin och stress...

Ag2 på söndagen Var en rätt klurig bana där man fick hålla tungan rätt i mun. Ingen omöjlig bana men lite småtrixig. Dock gick loppet rent åt h-vete. Elton hade INGEN fart och travade i slalomet, hoppade av gungan och sprang förbi hinder. Elton var jättetrött! Men de e klart, sover man inget, dricker inget och äter inget på en helg blir man trött. Anledningen att han inte sover, äter eller dricker är för att han blir så störd av allt runtomkring. Framförallt denna helg av att vistas i samma tält hela dagen med två tikar som allderles precis slutat löpa. Ibland har jag bara lust att knipsa han. Så att han får bättre matlust och slutar bry sig om tikar. Men jag tycker inte man behöver kastrera hanar i tid och otid om de verkligen inte behövs samt att jag har en liten dröm om att någon dag kanske Elton kan bli pappa...

Ho1 på söndagen var en hyfsat enkel bana men krävde sin handling på ett par ställen. Hade gett upp hoppet sedan länge om att gå felfritt runt eftersom jag tänkte "han river ändå". Så jag gick banvandringen  och sedan piggade jag upp Elton med en pipleksak som jag fick låna och som han verkligen gick igång på. Elton rev ingenting denna gången trots fartig bana. Men, är det inte det ena så är det det andra och så sprang han förbi sista hindret och tog det bakifrån när jag inte hann visa det i tid-DISK!

Så denna helg har varit en skithelg med tanke på resultaten. Dock gick vi ett spår på 500 meter med 5 pinnar som han löste jättebra trots väldigt risig vegetation med ihoptrasslad lina säkert 5 gånger längst vägen. Så nånting är jag då nöjd med :)
Ja då var det dags för rapport om helgen. Rent vädermässigt var det katastrof. Jag tänkte flera gånger under helgen på hur galen jag är som frivilligt gör detta:

* Åka totalt 60 mil fram och tillbaka till boden
* Kliva upp 5 både lördag och söndag
*Vistas på vid en agilityplan i 12 timmar (6.00-18-00)
*Betala över 400 kr i anmälningsavgifter och lika mkt i bensinpengar
*Klafsa omkring i regnkläder och dyblöta skor (glömde kängor/stövlar)

och allt detta för att totalt få köra  4 agilitylopp per dag á 35 sekunder/lopp.

Förutsättningarna för en lyckad helg hade kunnat varit bättre. Men på söndagen var det dock uppehåll större delen av dagen och sedan bytte vi dock agilityplan och slapp klafsa omkring i en lerpöl. Dessutom var det så långa dagar när jag var med och tävlade lag (startade först på morgonen) och sen är vi med i hoppklass 1 som låg sist på dagen.

Men rent resultatmässigt då:

Vi körde totalt 8 lopp under helgen. 4 av de starterna var lagklasser. Vi hade absolut inga förväntningar på att få några resultat, dessutom fick den 4e medlemmen stryka sig pga löp dagen innan! Men det är ju iallafall kul att få köra många lopp!

Elton har gått hyfsat på lagloppen. Det blev 2 diskningar, bägge i det första loppet varje dag. Sedan har han fått 5 fel samt nollat en gång.

Under helgen har han på 8 starter fått fel i slalom en enda gång och inte haft ett endaste kontaktfältsfel! :)

På lördagen vann vi faktiskt agilityklass2 och fick en pinne! Väldigt kul, tyvärr ingen film på det loppet då det regnade så otroligt då att jag inte ville ta ut kameran.

Hoppklass 1 var mkt svårare tycker jag än ag2. Elton gjorde dock ett kanonlopp med fina tighta svängar men fick 5 fel pga vägran när jag inte hann med ett framförbyte som planerat.
 

Ag2 dag två var en väldigt rolig bana men Elton drog inte så mycket som han brukar på tunnlarna så det blev 15 fel totalt pga att jag svängde upp för tidigt och han stannade framför dem.

Till hopp1 så hade det spruckit upp och blivit sol och banan hade torkat upp. Elton var väldigt het det loppet vilket syns så tydligt på hans väääldigt vida svängar och avstamp flera meter innan hindren. Det var dock lite surt att sista hindret var det som fällde oss eftersom vi var felfria framtill dess. Vill så gärna ta den sista pinnen i ho1 så vi slipper stanna kvar till sist varenda helg (klass ett är nästan alltid sist på dagen har jag märkt!)

Jag började ställa om min kropp redan i helgen då det var agilitytävling på lördagen och brukstävling (sök) på söndagen. Gick upp sjukt tidigt bägge dagarna. Detta gjorde att min första jobbdag som var i måndags gick lätt som en plätt (nästan då).

Åkte redan upp i fredags kväll till svärföräldrarnas husvagn i byske för att tjäna någon timme på morgonen. Agilitytävlingen var nämligen i drängsmark 1 mil därifrån. Så hur gick det?

Agilityloppet var en rätt klurig bana med lite svårigheter här och var. Dock hittade vi flytet riktigt bra men tyvärr rev han en bom! Attans! Annars hade vi bästa tiden och hade vunnit. Nu kom vi trea och vann en säck hundmat.

Hopploppet var katastof, Elton var föör taggad så de blev vida svängar och plockepinn. Väldigt svår klass ett bana.

Dag 2 var det söktävling i Piteå. Hade anmält mig efter söklägret i Tåme och hoppades på att få till någon sökträning därimellan. Men de blev det inte av olika anledningar men vi lyckades iallafall!

Tävlingen började 7 och det började med platsliggning på klubben för samtliga. Tyvärr regnade det av och till under dagen och gräset var blött så jag fick ge många dk under dagen för att killen skulle lägga sig i gräset. 

Platsen gick annars bra, han låg fint hela tiden. Sneglade lite bakåt de första skotten. Fick en 9 pga dk.

Sedan var det budföring. Budföringen gjordes på apellplanen. Det var ca hälften av hundarna som inte ens gjorde en ansats till att springa till mottagaren. Elton imponerade på domarna, han älskar att springa och springer allt vad benen bär! Fick 9,5 och 10. Liten duns in i mottagaren. 

Efter budföring var det lydnadsprogrammet. Var väldigt oförberedd på det då de körde samtidigt på två planer och jag inte visste startordningen och jag bara plötsligt blev inropad till planen. Hann inte ens förbereda mig!

Programmet gick ändå hyfsat men fick avdrag eftersom jag fick göra dk vid läggandena.  Mest nöjd är jag att jag fick poäng på framförgåendet som jag bara har tränat på 10 talet gånger.

Sedan var det dags för skogen. Detta var jag mest nervös för eftersom vi inte tränat ordentligt på flera veckor. Hörde dessutom att det var en svår och tungsprungen ruta som var stenig och brant uppför på ena sidan och nedför på andra. Rutan var precis så men Elton kämpade som aldrig förr. Några skick blev för grunda men överlag jobbade han jättebra och hittade alla tre figgar! Ena var helt dold i en låda dessutom.

Fick beröm av domarna som sa att det var dagens bästa sök (jag startade näst sist av alla ekipage, elit och högre körde innan) Det kändes mycket bra!

Jag vann och blev uppflyttad till högre!

Poäng:

Linförighet: 8,5
Framförgående: 8+5
Läggande under gång: 9+8,5
Inkallning: 10+9,5
Kryp: 7+8,5
Apportering: 8,5
Hopp:8+7,5
Platsliggning med skott: 9

Sök:9

Budföring:9,5+10


Total poäng: 519,5 (420 krävs för uppflytt, 300 för godkänd)