Igår var det sommarcup i agility. Tre klubbar, tre tävlingar. Holmsund, nordmaling och Umeå. Holmsund var först ut igår. Vädret var strålande så självklart åkte jag dit.

Men bristande träning på senaste tiden hade sina spår. Påvägen dit så tänkte jag att jag inte skulle köra med Wilma men så ändrade jag mig i  sista stund. Wilma var jättetaggad första loppet, så taggad att jag blev förvånad och höll på att krocka med henne flertalet gånger och hon sprang och gjorde lite hinder som hon ville. Andra loppet hade all must gått ur henne helt och hon travade i slowmotion runt banan. Suck!

Elton hade iallafall fart. Men här var besvikelsen stor att han gick ur slalomen flera gånger när det var två pinnar kvar. GAH! Trodde jag hade tränat bort det felet nu, tydligen inte...

Har dock ingen som helst diciplin eller lust att åka till klubben för att träna själv. Jag behöver organiserad träning för att ta mig ut och träna.

Idag åkte jag på björkstadens viltspårsträning. Jag fick hjälp med att lägga ett personspår åt Elton med 6 pinnar och 600 meter. Spåret var hur risigt som helst och jag såg inte ens snitslarna halva sträckan pga all sly. Fick lita blint på Elton. Tack och lov stördes han inte av terrängen eller av att spårlinan trasslade in sig flera gånger. Han hittade alla sina pinnar, tog vinklarna klockrent trots 20 gradig värme.

Imorgon åker jag till göteborg i fyra dagar :)
Vi var ungefär 30 pers som festade på nydalahöjd. Vi hade hyrt gröna villan som är huset brevid våran nya lägenhet, nära och bra! Det gillar vi! Morgonen började med drinkfrukost kl 10. Jag pallar dock inte att börja dagen med alkohol så jag for ut på en löprunda med hundarna istället för att göra hundarna någotsånär trötta inför midsommarkvällen.

Dagen fortsatte traditionsenligt med en runda disc golf. Blev väl rörigt då det var så mycket folk, det regnade konstant och mina hundar (både Wilma och Elton) blev som tokiga när discar flög i ett. 

Vid 14 tiden så dukade vi upp långbodr i villan och käkade sill lunch. Vi hade knytkalas så alla hade ordnat med någonting. Efter det så hade Peters kompis hyrt en badtunna och då blev det att hoppa i badet och dricka öl. 

Ett dopp i nydalasjön hanns det oxå med, även det tradition som inte kan skippas! 

Efter detta gick alla hem till sig och gjorde sig iordning för kvällen och sen blev det middag och festen fortsatte. Den tog dock slut för mig snabbt då jag blev trött redan kl 00 och skulle ta mig en snabb tupplur men somnade. Jaja, det var roligt så länge det varade iallafall! 

Dagen efter midsommar så var det ett litet gäng som bestämde sig för att göra en "midsommar dag 2". Jag hakade på och bada badtunna och basta men inte att dricka mer alkohol, pallar inte 2 dagar i rad!

 
Fyllde egentligen år i torsdags (hela 28 år för er som vill veta!) Men då höll vi på med flytten och hade inte tid med tårtkalas så det blev idag som jag bjöd över lite folk på fika istället. Appropå flytt. Lägenheten är toppenfin! Hur bra som helst. Den ligger på 4e våningen så det är bra utsikt härifrån över nydalahöjd. Det är stora fönster i den och den är ljus och luftig med nya fräscha tapeter. Den har en klädkammare och ett gästrum. Badkar. Verkligen en drömlägenhet! Dessutom på världens bästa läge- nydalahöjd med ett stenkast till sjön och skog. Kan inte bli bättre. Här vill jag bo ett bra tag om jag får bestämma. Jag måste tacka Peters föräldrar så mycket för all hjälp vi har fått med flytten, det var gult värt!

I fredags tog jag ledigt och då åkte vi iväg till IKEA och skaffade lite nya möbler, dessutom har vi införskaffat en diskmaskin så de e hur skönt som helst att äntligen ha det. Känns lyxigt att slippa diska varje gång man dricker ett vattenglas.

Sedan lite info om dagens lydnadstävling: Plats: holmsunds bk. Idag hade jag tänkt och ta LP 2 och målet för dagen var även att inte nolla något moment. Så den tredje starten i klass 2 så höll hela programmet faktiskt och vi landade på härliga 190 poäng av 200 möjliga!! Det kändes riktigt bra! Kul att Elton funkade så bra trots att vi var på en helt ny tävlingsplats, underlaget var dessutom grus. Fritt följ har blivit riktigt bra tycker jag, hans attityd är kanon. Vilka framsteg det har blivit på bara några månader. Om det är mognad, träning eller vad vet jag inte men han går som en klocka :)

Såhär blev poängen:

Platsliggning: 10
Fritt följ:8,5 (dk vändn)
Läggande:8,5 (dk)
Inkall med ställande:10
Rutan:10
Apport: 10
Hopp:10
Fjärr: 9 (dk)
Helhet:9

Totalt: 190 av 200p

Domaren dömde lite konstigt dock tyckte jag. Jag tyckte hans fria följ var mer värt än 8,5 och det tyckte publiken oxå. Fick bara ett dk i protokollet och det kändes hårt och dra 1,5 p pga det.  Sen fick jag lite väl snälla poäng på inkallning och apport men han var tydligen bruksdomare till vardags fick jag höra så de kanske är lite snällare i sin bedömning och inte lika petiga som lydnadsdomare?!

Nu känner jag ingen stress eller press att hasta vidare i lydnaden. Vidare ska vi och championat är målet men när får framtiden utvisa. Livet här i Umeå är så mycket mer än att bara träna hund jämfört med i ronneby där det bara fanns två aktiviteter (hund och jobb). Njuta av sommaren ska jag och sedan blir det lite mer betoning på brukslydnad eftersom det är lägre sök och spår vi satsar på härnäst.

Filmer från dagen:

Film 1:Bit av platsliggningen, Film 2: hela lydnadsprogrammet förutom fjärren Film 3: Fjärren