Ja igår så begav jag mig för första gången sedan flytten upp för att träna på ön. Tänte det kunde behövas lite eftersom vi snart ska tävla där! Jag blev riktigt förvånad då planen var helt snustorr och fin :) Bådar gott inför tävlingen. Har sett bilder på planen sen tidigare nämligen där det simmat änder på planen men så var icke fallet nu.

Tränade i princip samtliga momenten i tvåan. Jag tycker det gick skapligt med tanke på att det är en helt ny plats för oss (läs för störningskänsliga Elton). Rutan tragglade vi på med som vanligt. Hans vanliga ritual är ju att stäla sig framför det främre konparet om det inte finns hjälp utlagd. Nu hade han dock turbon i och sprang full fart igenom rutan!!! Alltså, visst, det är bättre för då kan jag iallafall kommendera stanna. Men jag vill att han söker mitten själv.. Sen när jag flyttade ena konparet åt höger sprang han till samma fläck som mitten hade varit tidigare på.. suck, finns en hel del kvar innan rutan sitter alltså. Tur att det finns lydnadstävlingar hela sommaren och hösten, för ett LP2 hade varit gött o få i år! :)

Wilma fick mest ligga på sidan av planen hon. Tränade bara kort korta sekvenser med henne för att Elton skulle få vila. Alltså jag vet inte om jag ska kolla upp henne hos vet. Hon är så FRUKTANSVÄRT slö.. Nog vet jag att hon är slö i vanliga fall (jmf Elton) men att hon knappt vill göra något annt än att ligga o sova känns skumt.

Innan på dagen så la jag ett 400 meters spår på en äng som ligger 5 min bort från mina föräldrar. Jag tog ut Elton i bara koppel och halsband denna gång eftersom han blir galen av sele och linan. Jag hade lagt godis i vinklarna och döm om min förvåning då han spårade hur bra som helst, tog sig tid till att äta varje godis, tog vinklarna direkt och spårade som max 1 meter från spårkärnan. Tempot var fortfarande högt men han slarvade inte! :)

Detta bevisar att han KAN bara han är i rätt sinnes stämning. Hur jag får fram den sinnes stämningen på tävling sen är en annan fråga.

Sen är jag överlycklig över en annan sak och det är att min dator har blivit som ny av att jag har gjort en total återställning av den :) Man behöver faktiskt inte köpa nytt, nytt , nytt som min sambo envist hävdar.. Behöver ändå massa nytt till lägenheten sen (diskmaskin, matbord, utemöbler). Så det känns bra att kunna spara in på något!
Efter två dagars resande, packande, flyttstädande mm är jag äntligen hemma i Umeå igen. Dock med mellanlandning hos pappa en dryg månad innan vi får vår nya lägenhet på nydalahöjd! Det känns oerhört skönt att vara tillbaka igen. Tusen tusen tack till min kära far som åkte ner redan på måndagen och städade i ´princip det mesta av lägenheten medan jag var på jobbet. Tusen tack även till min kära Peter som åkte ner för att hjälpa till med flyttningen. Vad hade jag gjort utan er?

Nu är jag alltså hemma och installerad på teg hos min far. Dock med kartonger i rummet staplade upp till taket men vad gör väl det.

Igår åt vi en välbehövlig påskmiddag och idag blev det grillning med alla tillbehör. Härligt! Idag åkte jag iväg till Kulla med Camilla och la spår åt hundarna-ja ni läste rätt. Wilma har hämtats från husse och fick gå ett kort 100 meters personspår. Elton fick ett lätt 300 meters spår med två pinnar som låg i ca 1 timme. Det klarade han galant. Passade även på i pausen att träna lite lydnad. Rutskick, fjärr och inkall med ställ. Gick bra! Utan störningar så sitter momenten ganska bra nu. Såg att PM till lydnadstävlingen har kommit oxå. Iiii! Så känns det i min mage nu. Har aldrig tidigare varit vidare nervös inför lydnadstävling just. Kanske för att vi inte är 100 % säkra än på alla moment i tvåan och dels för att massa man känner ska delta samt titta på. Men det ska bli kul

Idag var jag på kurs på karlshamns hundungdom för Annica Aller. Har hört mycket gott om henne från flera håll men idag fick jag alltså nöjet att testa gå kurs för henne!

Jag kan då inte säga att jag blev onöjd iallafall, tvärtom! Väl spenderade pengar. Tråkigt att jag måste packa hela dagen  imorgon annars hade jag absolut velat varit med dag 2 oxå. Tycker att hon har ett pedagogiskt sätt som tilltalar alla ekipage och hon kan komma med tips som bäde är enkla att förstå och utföra.

Jag har lärt mig otroligt mycket idag. Gäller bara att komma ihåg alltihopa!

Först byggde hon en agilitybana som samtliga ekipage körde så att hon fick en uppfattning om oss. Efter det gick hon igenom varje ekipage på delar av banan och vi fick köra igen med modifiering. Efter lunch så tränade vi på tre olika stationer med olika typer av "starter". Mycket handlade om att hitta hundens väg och få ett flyt i banan. Elton gick superbra på den handligen! Dock så är han lite för van att ha en matte som har haft för lite kontroll så han tar gärna hinder på egen hand.

Hon var noga med att man ska jobba med varje hinder och ta det lugnt och inte stressa upp. Jag har hittills varit så uppstressad och tänker jämt hur JAG ska hinna så då blir det ju som det blir med HUNDENS väg..

Men nu ska det förhoppningsvis bli bättre då jag vet lite mer om hur jag ska handla Elton.