Att jag skaffade en jaktlabbe istället för en till jaktcocker var delvis för att jag ville ha en större hund för draget. En hund jag kunde konkurrera med i b hunds klassen på dragtävling. Cockrarna har varit riktigt bra draghundar för sin storlek  Jag har tagit cert med både Iggy och Elton men då på lina och under bra förhållanden (hårda spår och inte så kuperade). 
 
Jag började träna drag med Zack lite smått strax innan han blev 1 år. och han visade sig vara en naturbegåvning i draget. Han visste från början vad han skulle göra så det var aldrig några konstigheter. Även omkörningar fixade han galant, både av andra skidåkare och andra hundar. Hans  nackdel i draget är att när de går tungt så lägger han inte i en högre växel och kämpar hårdare. Men det är något vi får träna upp (både fysiskt och mentalt)
 
 
Den här vintern kom dragträningen igång i december. Jag har velat ta det riktigt lugn i starten och drog de första veckorna bara ca 2 km per pass. Ökade sen succesivt upp det till 5 km i takt med att 5 km slingan blev färdig  på nydala. Jag har egentligen inte kört  10 km i sträck speciellt många gånger. Har velat köra lite motionstävlingar i närheten för att han ska få erfarenheten av att tävla men tyvärr har jag varit sjuk väldigt mycket i vinter. Hade corona och kunde inte träna på 3 veckor. Sen hade jag några förkylningar utöver det. Så egentligen kände jag mig inte mogen för några tävlingar i år då jag hade för lite träning i kroppen plus att Zack inte har tränat för att orka 10 km i sträck. Men ju närmare sista anmälningsdag vi kom desto mer sugen blev jag och så tänkte jag ändå att de ändå skulle bli ett bra träningspass trots allt. Då vi har svärföräldrarna i piteå så hade jag ju ändå boende fixat. Hade SM varit på en annan plats då hade jag nog inte anmält.
 
Så jag anmälde mig till SM. Jag åkte på en förkylning sista veckan och tänkte att de hela var kört men tack o lov var det bara en lindrig variant och när vi väl skulle tävla kände jag mig helt frisk tack o lov. 
 
Zack gick väldigt bra trots de moddiga spåren och vid andra mellantiden så låg vi på 2a plats av 8 startanden! Men sen när vi hade sista 1,5 km kvar så kom det en del uppförsbackar och i de backarna blev det lite bensinstopp och jag fick i princip ingen draghjälp. Men han galopperade i mål trots det iallafall men vi halkade ner på en 4e plats bara 20 sek från silvermedalj. Däremot fick vi CERT!