Jag måste kolla SBK tävling för att se att jag verkligen bara har tävlat bruks tre gånger i år. Sjukt lite. Och om en vecka är det sista för i år. Så sjukt tråkigt. Jag älskar verkligen att tävla bruks. Det är så spännande från början till slut. Ingenting är avgjort förrän sista momentet är gjort. En agilitytävling är över på en minut. En lydnadstävling på kanske 5-10 minuter.
 
Vi började i alla fall med spåret och jag fick spår nummer 7. Tror jag fick det spåret ifjol på höstprovet!  Inga blötmyrar i sikte men däremot rätt risigt och slyigt bitvis. Elton gjorde ett klockrent påsläpp (framspår) och sen dröjde det ganska länge innan jag hittade första pinnen så jag antar han gick över en pinne i början. Men sen kom han igång och började plocka pinnarna. Så på spåret hade vi en pinne borta. Helt klart godkänt tycker jag med tanke på att han har varit rätt sisådär att både ta framspår och plocka alla pinnar på träning. Själva spårarbetet var super och han var inte så värst trött när vi kom  i mål.
 
Sen till klubben för uppletande. Jag som har gillat klubbens ruta ogillar den mer och mer. Elton får sån jäkla förväntan och står och skakar innan vi ska in så det blir mest rejs därinne. Ingen nos och bara spring resulterar i 3 föremål varav tredje hittar han under sista minuten. Hade han haft på nosen hade han hittat allt på under 2 minuter såsom han springer. Vår paradgren fungerar bättre i lite mer tuffare rutor där farten bromsas.
 
Så jag var lite smått bitter innan lydnaden pga hans dåliga uppletande. Men vi körde vår lydnad så bra som vi kan och allt funkade ungefär som på träning. Inkallningen fungerade superbra! Bättre än på träning vilket jag är jättenöjd över. Skallet fungerade sämre men de vet jag ju om att de blir sämre på tävling. I krypet fick jag 7,5 av ena domaren och 10 av den andra för att han tyckte jag lutade mig för mkt  mot hunden? Kul tycker jag det var att jag belönades med 10or på de 5 sista momenten. Därför gillar jag bruks mer än lydnad. Inga fåniga avdrag pga att han håller metallen lite löst eller nosar litegrann på marken på platsliggningen.
 
Så långt innan prisutdelningen så förstod jag att med ett föremål och en pinne borta skulle jag inte komma i närheten av 600 poäng.  Vi måste ha full pott på specialen för att komma upp i SM poäng så enkelt är det.
 
Det var dock överraskande och kul att vi vann och tog CERT som enda ekipage i eliten av 13 startande :) Så även om jag kanske inte nådde mitt mål så känner jag ändå mig väldigt nöjd med tävlingen och min fina fina hund som presterar så bra och på hög jämn nivå! Sen efteråt fick jag höra att domarna tyckte vi hade ett sånt himla fint samspel på planen och att de blir glada bara av att se oss och även publiken tycker om att se oss på plan. Bara det är oerhört glädjande att höra o ger mig så mkt energi!
 
 
Sen i söndags var jag funkis som spårläggare på lägre/högre spåren från morgon till kväll. Det gick väldigt bra och det var riktigt trevligt att hänga en dag ute i skogen med övriga spårläggare och pinnmottagare, grilla korv och vara ute i finvädret.