Har surfat omkring på lite olika sidor för att få reda på lite mer om vad som erbjuds i området på hundfronten, kurser, tävlingar och andra aktiviteter. På Ronnebys bk:s hemsida hittade jag information om att de hade drop in träning i ett ridhus någon mil från där jag bor (i bräkne-hoby) idag. Så jag tog bilen i morse och körde till ridhuset. Träningen var mellan 10-14 och jag passade på att först ta en lite längre promenad när jag äntligen kommit till ett område med lite skog och låta Elton rusa av sig lite energi. Omgivningerna var väldigt fina där traktorvägen jag gick på kantades av stora ekar och hästhagar. Lite annat det än tall och granskogarna uppe i norr!

När jag kom till ridhuset så var det bara ett annat ekipage där, en man med en Pumi som tränade inför lydnadsklass två. Tydligen skulle det vara lydnadstävling om två veckor i samma ridhus. Jag tränade omväxlande med Wilma och Elton. Elton hade väldiga koncentrationssvårigheter och Wilma var mkt roligare att träna med. Sen blev hon slö och han blev bättre. Det droppade in fler och fler ekipage. Vi ordnade gemensam platsliggning och Elton skötte sig väldigt bra! Sedan kommenderade jag killen med Pumin. När jag skulle åka hem så var han jättesnäll och tog en lång omväg och körde före med bilen för att visa mig var brukshundsklubben låg! Vad mycket det gör att träffa en vänlig person som kan bemöda sig med att berätta lite om verksamheten och klubben och vara allmänt hjälpsam :) Känner mig redan väldigt välkommen i denna klubb!

Imorgon börjar allvaret, min första arbetsdag!! Tog en promenad från mig till arbetet på eftermiddagen för att rekognicera vilken väg jag ska ta i 10 månader framöver! 
Efter två långa och jobbiga dagars flytt så befinner jag mig i min lägenhet i ronneby med alla mina saker på sina rätta platser. Vi hade nog grovt underskattat hunr lång tid det faktiskt skulle ta att köra för det tog nästan dubbelt så lång tid som beräknat. Att köra mellan umeå-sundsvall tog 4 timmar, sen mellan sundsvall-gävle tog det 3 timmar. Min bil som har en 1,8 liters motor gillar inte att dra ett tungt släp på höga kusten sträckan.

Väl hos uppfödaren blev det bara att gå o lägga sig när vi kom fram vid 23 tiden på kvällen. Morgonen däremot bjöd på en promenad i skogen med hela cockergänget. Jisses vad kul de hade! Det gick knappt att se vem som var vem utan det var bara massa svarta virvelvindar som svishade förbi och lekte i snön. Vi var tvugna att åka redan efter frukost igen vid 8.

Under natten hade det snöat ordentligt och bilen var begravd i snö. Vägen till stockholm var inte så rolig att köra med mycket snö på vägen. Efter stockholm och söderut byttes snön ut mot massa vatten på vägen vilket nästan var värre. Vid åtta på kvällen och tio timmars körning senare var vi äntligen framme. Som tur var hittade vi rätt gata nästan med detsamma så vi slapp irra omkring och leta. Men då började det tunga arbetet med att flytta in alla möbler i lägenheten.  När allt var färdiginflyttat tog vi en snabb fika och somnade ovaggade!

Idag har jag ägnat mig åt att fortsätta packa ut flyttkartonger, storhandlat mat och gått rundvandring i ronneby för att leta bra promenadstråk jag kan gå med hundarna. Jag bor ju inne i centrum så det verkar som om jag måste gå en bit för att komma utanför centrum och bostadsområdena. Jag är helt klar bortskämd med att ha en hel sjö och skog inpå knuten i umeå. Men nu var det så knappt om tid innan jag skulle flytta så jag fick helt enkelt bara ta en lägenhet. Hellre att bo centralt och ha nära till allt än att behöva ta bilen hela tiden var man än ska. Men det här blir nog bra :) Lägenheten är skitfräsch om än något liten (etta på 37 kvadrat) med helkaklat badrum, nytapetserad, golvvärme i hela lägenheten och stor fin balkong. Får lägga in några bilder sen när jag fått lite bättre ordning här :)
Imorgon bär det av söderut mot nya äventyr. Peter ska hjälpa mig med flytten och vi ska fylla ett släp med alla mina saker jag behöver därnere. Första anhalt blir IKEA sundsvall där vi käkar och köper lite nya grejer som jag kan behöva och som vi inte hade dubbelt av. Sedan åker vi vidare till Eltons uppfödare i Gävle där vi ska övernatta. Det ska bli så roligt att träffa Eltons två syskon, Druva och Ernst samt mamma Aska. Det blir bra att få lite välbehövliga tips och råd angående Eltons fortsatta träning i jakten som jag är så grön i.

Sen på morgonen åker vi vidare till Ronneby och min nya lägenhet! Jag hoppas nu verkligen att resan kommer gå smärtfritt med allt snökaos som har varit i södra sverige. Men uppehåll ska det vara imorgon och på fredag så det borde gå bra.

Ikväll var jag och tränade mitt sista träningspas på IKSU, kommer sakna det träningsstället för det har verkligen ALLT! Allt från beachvolleyhallar, aerobic dance pass med sveriges bästa instruktörer, svettiga gympa pass och simhall mm. Jag gick på järngympa 90 minuter. Det tuffaste i konditionsväg iksu kan erbjuda, typ. Och jag kan lova att det var svettigt! Min maxpuls noterades på 214 men om det stämmer eller pulsklockan fick fnatt av andra pulsband i närheten är svårt att säga men jag var som en lealös disktrasa efteråt. Kände mig svimfärdig under delar av passet. Men då hade jag i åtanke att jag mest bara ska sitta i en bil i dagarna två oxå.

Resten av kvällen spenderades med Camilla och Kristina, två av mina bästa vänner för lite avskedsfika. Njöt ordentligt av de goda chokladtryfflarna jag fick av Camilla i flyttningspresent. Kommer att sakna er så! Finns andra jag kommer sakna oxå såklart men ingen nämnd ingen glömd :)

Nu väntar sängen och john blund. Det blir en låång dag imorgon!