I lördags var det återträff för alla som gick ut nian 1999 i Umeå. Jag hade höga förväntningar på att det skulle bli en toppenkväll! Men så besviken jag blev. Först var det förfest på pub Rött där klassen samlades och sedan bar det iväg till universum. Först fick man betala in sig i garderoben, tycker det skulle ha ingått i kuvertavgiften på 350 kr. Efter det fick man gå till sitt bord där klassen skulle sitta, där fanns redan en tallrik med lite kall mat. Mat som jag liknar vid skolmat, inte mycket bättre alls iallafall. Sedan ingick vare sig dryck till maten (det fick man köpa från baren) eller efterrätt och kaffe på maten. Väldigt torftigt med andra ord! Sedan spelade de musik som skulle vara från 1999, skitdålig musik.

De som var lite åt de roligare hållet var att träffa klaskompisarna igen, alla verkade vara sina vanliga jag. Men det blev en tidig kväll, kl 11 låg jag hemma och sov. Mer än så iddes vare sig jag eller min klasskompis Emma som sov hos mig med. Tur var väl det ändå, för på söndagen var det utbildningsdag med Helena Johansson kl 9-15 på forslunda. Eftersom det var sommartid fick man även sova en timme kortare. Men det var väldigt kul och givande dag. Det handlade om belöningar och fällor man ska undvika när man använder sig av dem. Hade svårt att bestämma mig för om jag skulle ta med Wilma eller Elton dit men tog Wilma med mig och Elton fick stanna hemma med Peter. Såhär i efterhand så hade jag kunnat ta med Elton för det var inte mycket övningar alls med hund vilket jag hade trott.


Nästa vecka kommer bli en tung vecka, har skola heldagar varje dag. Tack alla ni som ställer upp och är hundvakt, ni är guld värda!  Förresten, vägde Elton igår när jag var på zoocenter, 8,7 väger han och nu är han 15 veckor!

Äntligen fredag! Käns skönt med helg. Fast veckan har varit rätt lugn, bara förmiddags föreläsningar och sedan hem och läsa kurslitteratur. Nästa vecka blir värre, då har jag heldagar precis varje dag, vissa dagar ända till 18.00!

Idag fick Elton vara hos Lena på hennes kontor på SLU tillsammans med hennes två cockrar Tina och Toya och leonbergern DD. Verkligen guld värt att kunna ha honom där medan jag hade föreläsningar några timmar. Han hade lekt och fått vara ute en lång stund så han låg som en klubbad säl och sov tre timmar i sträck medan jag lugnt kunde läsa artiklar i lugn och ro. Sedan så tänkte jag att jag skulle gå ut och ta en promenad och samtidit passa på o köpa avmaskningsmedel och ensamhetsträna Elton en stund. Men tydligen hade han fått vila ut ordentligt på sina tre timmar så när jag kom hem så gnällde han ganska mycket (vilket jag hörde genom brevinkastet). Ska inte lämna honom när han sovit sådär länge alltså.

Igår var han riktigt billig... På morgonen går jag ut med honom snabbt i bara pyjamasen så att han får kissa, sen äter jag frukost, och går ut en längre stund när jag klätt på mig riktiga kläder. Men när vi kom in igen så satte han sig och bajsade i korridoren utanför min lägenhetsdörr!  Sedan på kvällen hände samma sak, jag gick ut  för att låta han kissa strax innan 11. När vi kom in så satte han sig och bajsade på exakt samma ställe! Rackarns hundjäkel, då hade jag tom varit ute i en bra stund och han ville bara busa o springa omkring och äta massa saker som han hittade så jag antog att han inte ville göra något mer. Nu ska jag verkligen hålla järnkoll på han när vi kommer in. Han har ju varit så duktig på rumsrenheten nu att jag nästan klassar han som rumsren.

Bilderna är tagna av Lena. Tack för dom och tack så mycket för hundvakten :)
Idag var jag ledig från skolan. Jag har börjat en ny kurs nu och vi har fått hur mycket litteratur som helst att läsa. Så jag tog med mig Elton ut på vår innegård och satte mig och läste medan han fick kuta runt i snön bäst han ville. Tror bestämt jag fått en aningens med färg av att sitta ute i solen ett par timmar! Ikväll ska jag fara iväg till vännäs och jag ska ta med mig båda vovvarna. Ska ta alla tillfällen som jag kan till att mijöträna honom nu. Wilma behöver också lite aktivering hon men det är snart dags för henne att löpa så hon har börjat gå ner i dvala nu vilket är jättedrygt. Hon har verkligen ingen ork och motivation alls och när jag tränar går det i slow motion. Ibland funderar jag på om jag ska kastrera henne för att slippa dom här depressionerna hon har före och efter löp men samtidigt vet jag inte hur det skulle påverka henne. Hon kanske blir en tant på heltid då? Och det vill jag ju inte. Då får jag spola min tävlingskarriär för hennes del för alltid. Samtidigt kostar det ju en hel del. Vi får se hur de nu går på lydnadstävlingen i övik om hon är i det här skicket...

Träningen för Eltons del försigår i köket där jag fortsätter med klossträning och lite stanna kvar, backa och nu har han tom börjat bjuda lite mer på beteenden när jag klickertränar han. Fick höra ett litet morr när han testade vad som gav utdelning, kul att han vågar prova mer saker nu än sitt!