Älskar omgivningarna som finns runtikring oss dit vi har flyttat. Det är så enkelt att bara gå ut till en träningsplan på grus som finns bara några minuters gångavstånd från oss. I sommar kommer det dessutom finnas en jättefin gräsyta en 10 min promenad från oss. Perfekt när man har knappt om tid eller vill passa på o träna när lillan ändå ska sova. 
 
Det har ju varit så blött o slaskigt överallt så nån lydnadsträning har det knappt blivit. Gjorde ett pass i påskas men sen var det för geggigt överallt så då la vi det på hyllan igen. Iggy är ju så känslig för minsta gegg och blött han :(
 
Men idag gick vi iväg till grusplanen o den var helt torr. Lillan sov i vagnen på sidan av planen. Elton fick bara nöja sig med att titta på han. 
 
Körde fritt följ, läggande under gång, frammåtsändande, inkallning, kryp. Ja allt som ingår i lägre lydnaden förutom hopp och apport. Vi har nämligen anmält oss till lägre klass spårtävling om tre veckor! Vi har ju knappt tränat eller spårat heller för den delen. Men jag tar det som en träningstävling. Går det bra är det en bonus men jag har inga höga förväntningar eftersom vi knappt tränat nått. Lydnaden borde dock fixa sig, han har alla momenten förutom då framförgåendet vilket vi håller på med nu. Saktagående har han men då ska vi ju sätta ihop det med att först gå fot en sträcka, gå ut och sen gå före 30 meter. Sen har vi inte kört någon platsliggning iår med skott alls. Jag tänker att jag inte vill stressa med det så förmodligen kommer jag avstå det momentet nu i vår för o träna ordentligt på det istället. 
 
Spåret kan gå hur som helst. Har hunnit med att lägga tre spår i år. Det första gick åt skogen helt, det andra som var ett trappstegsspår löste han fint och det tredje som var ett 500 meters apellspår fixade han klockrent. Så de kan gå bra men de kan lika gärna gå åt skogen. Ska ändå vara funktionär den helgen så kan lika gärna tävla den andra dagen. 
 
Budföringen borde han fixa, det gjorde han bra i höstas (med skott). 
 
I övrigt så ligger mkt fokus på fysträningen nu, både för Iggy och mig själv. Jag siktar ju på barmarks SM i oktober och vill vara i bra form inför det. Så det kommer bli både löpning, cykling och simning sen när vattnet blir varmt. 
 
 
Helt otroligt, Iggy och jag tog CERT på vår sista dragtävling för säsongen! Jag kan fortfarande inte fatta det. Iggy, den omöjliga lilla hunden. Som dels opererades vid 11 månader i bägge armbågarna och där framtiden var väldigt oviss om han ens skulle kunna återställas till att  bli en sällskapshund. Och som jag sen kämpat i två säsonger med att han ens ska kunna dra självständigt utan att ha en hare framför. Att vi sen går o tar ett CERT är något som jag aldrig skulle kunna drömt om!
 
Jag har ju ställt upp och tävlat med Iggy på några tävlingar i närområdet under året. Det har varit när Umeå draghundsklubb har arrangerat tävlingar. Vi har tävlat  i Bjurholm, i Kulla och sen i Vännäs och då i motionsklass förutom vindelälvsdraget som vi också deltog i. Nu skulle Arvidsjaur anordna en tävling och eftersom Iggy gick så himla bra under vindelälvsdraget så kände jag att jag ville prova att köra han i tävlingsklass 1 mil. Jag lyckades locka med Peter med, för ensam är det tveksamt om jag hade åkt.  Så vi hyrde en stuga på camp gielas från fredag till lördag och åkte upp på fredag em.  Tävlingen var två dagar i rad men jag tackade ja till att vara tävlingsledare i Piteå på söndagen så då fick det bli bara en dag.
 
Det var väldigt kallt under natten till lördagen så spåren var riktigt hårda på lördagen. Det var många startanden och jag fick start nr 5 för de lottade alla klasser huller om buller. Jag hade förväntat mig att bli omkörd av väldigt många men blev bara omkörd av en Vorster på hela 11 km sträckan. Efter mig startade en holländsk herdehund från Umeå som jag vet går bra. Men hon kom inte ikapp mig förrän efter kanske 5 km och då gjorde de ett försök o dra om men den hunden var trött och hade ingen motivation att gå om så då drog vi ifrån succesivt o tillslut tappade vi dem. Är så himla stolt över Iggy som helt obehindrat fortsatte dra trots att de låg rygg ett bra tag. För några månader sen hade han slutat dra om något sånt hade inträffat och bara väntat in den bakomvarande hunden. Definitivt inte dragit ifrån!  
 
Spåret var riktigt härligt med breda spår med ganska tufft för det var riktigt långa uppförs och nedförsbackar, dock inte jättebranta.  Iggy sprang på riktigt bra hela vägen, och han sprang på drygt 30 min och det på 11 km! Nu ska jag säga att för att kunna ta cert så måste man ju ha lite tur med, hårt före gör ju att hunden inte behöver vara lika stark som om det är tungt före, och nu var det ju inte jättehård konkurrans. Däremot lägger ju domaren en tid som han tycker man ska klara och det är ju beroende av föret. Så är det hårt före är ju cert tiden kortare än om det är tyngre.
 
Men jag är ändå skitstolt över min lille kämpe som faktiskt sprang lika bra som många större hundar den här dagen! Jag har nog utvecklats själv med som skidåkare så lite av framgången ska jag även ge mig själv :)
 
Det här blev ju ett fint avslut på den här skidsäsongen. Nu ska jag bara sikta vidare på barmarkssäsongen och tanken är att delta på barmarks SM med Iggy :)
 
 
 
 
Idag var jag till Sophia Fagerholt med Elton på ett första rehab besök efter operationen. Nu har det gått 3,5 veckor sen operationen och bägge såren har läkt fint. Elton fick en ordentlig genomgång med massage och laser och nästa besök kommer vi börja med vattentrask. Hon tyckte att han rörde sig fint och belastar tassen som normalt. Han har fortfarande en liten hälta från bogen men de är ju betydlig bättre än vad det var tidigare.
 
Ja de är tur att jag har Iggy att träna o tävla med den här kommande säsongen. För den här våren/sommaren/hösten blir det ju bara rehab för Eltons del i 4-6 månader. Så i bästa fall så kan vi börja sätta igång han igen i mitten av juli men i sämsta fall i mitten av september.