Idag har hundarna fått mycket aktivering. Dels ett pass simning mitt på dagen tillsammans med Maria och hennes hundar i nydalasjön och sen ett lydnadspass på kvällen. 
 
Tränade lydnad på gräsplanen på backen. Det var verkligen supervarmt ute så det blev inte så jättelångt pass. Fokus  var bruksmomenten. Tränade frammåtsändande med Elton samt skall och kryp och sen tränade jag fritt följ, kryp, skall och inkallning med Iggy. Bägge två var riktigt duktiga och riktigt uthålliga med tanke på värmen.
 
Det märks att Elton inte kört frammåtsändande på ett bra tag. Tror jag måste dela upp delarna ett tag och köra saktagående för sig och skicket för sig. Nu blev saktagåendet för högt tempo och skicket för kort. Måste även lära honom att kunna gå utan att ha ett mål.
 
Iggy är som bäst när han får sitta uppbunden och se mig träna Elton. Då har han riktigt bra energi när vi väl kör. Hade en ny leksak också som var riktigt uppskattad, ett stycke brandslang i ett elastiskt handtag :)
 
Att kombinera att ha bäbis med att träna hund funkar men man måste som va rätt flexibel i sitt schema. Just nu när man ammar måste ju allt anpassas till det så därför är det lite svårt att planera. Dagtid är lättare än kvällstid för då sover hon gott. Jag har ändå förhoppning om att kunna träna rätt mkt (åtminstonde lydnad) i sommar.
 
 
 
 
 
 
Nu är det två veckor sen förlossningen. Oj vilken skillnad i kroppen det har blivit. Nu kan jag promenera i normal takt och rundorna med hundarna är fortfarande korta men känns så mycket bättre. Hundarna är dock lite ovana med att jag nu har en barnvagn som de måste anpassa sig till.
 
Idag mitt på dagen när lillan sov så gott kunde jag dessutom passa på att träna lite lydnad nere på gården. Tränade först vittring med bägge hundarna. Iggy gjorde jättefina urval och med full galopp tillbaka mot mig :) Kanske lönar sig med lite träningsvila? Elton gjorde jättefint arbete i början men när han får titta på när jag o Iggy kör blir han för uppvarvad och plockar första bästa. Iggy blir bara bättre av att sitta o titta på. Belönade Iggy med godis alla gånger utom en, då belönade jag med boll. Skicket efter högg han första bästa pinne så belöningen var lite väl het.
 
Sen fritt följ, sättande under gång. Bägge två var riktigt taggade och fokuserade! Iggys helt om måste bli tightare dock. Men vilken skillnad att träna lydnad nu utan en 10 kg mage i vägen! Känner mig så lätt nu. Helt underbart!
I tisdags den 7e juni föddes vår dotter. Allt gick bra!  Dock  innebär det  att jag för ett tag framöver kommer ha lite paus i hundträningen. Just nu är jag så skör i kroppen att jag inte ens kan promenera med hundarna. Jag hoppas de kommer bli bättre snart. Jag säger då att det är sån tur att jag har världens bästa sambo som hjälper mig med allt runtikring. Så det kommer nog bli en paus i bloggandet tills jag har något vettigt att skriva igen.