Imorse var det dags för ett rehabpass igen. Nu får han värma upp med att skritta o sen är det travintervaller som gäller. Denna gång med ännu lägre vattennivå vilket han klarade galant. Fram är han väldigt stabil och har fint steg. Det var stabilare i bakdelen nu än sist. Han har ju haft tendenser att va lite ostyrslig bak. Höger bakben har ibland lite svårare att hänga med. Innan operationen uppmärksammade jag  att han ibland lyfte upp höger baktass i galoppen och jag ville att de skulle undersöka även det i Strömsholm. Jag var livrädd att han skulle ha patella luxation. Men knäna var stabila och höfterna bra så jag tänker att de kanske hänger ihop med antingen spondylosen eller att han pga smärta fram har belastat felaktigt bak.
 
Sophia kände igenom hans bakdel efter vattentrasken för säkerhets skull. Hon tyckte han var lika musklad på bägge sidor och att han var hade god rörlighet på båda sidor. Nästan  överrörlig men det är typiskt unghund med eftersom dom ofta inte hunnit få så mkt muskler ännu. Eftersom Iggy  är väldigt rörlig så ska jag absolut inte stretcha han. Han behöver alla stödjande och stabiliserande muskler han kan få. Många djurägare gör där lite fel och stretchar (säkert i all välmening) oavsett om det behövs eller inte. Men stretchingen ska isåfall vara befogad och att hunden har ett problem med att få för kort muskulatur. Det är en god idé att regelbundet gå till hundfysioterapeut så att man kan kolla igenom hunden så vet man vad sin hund behöver.
 
Han verkar inte vara besvärad av höger bak så vi fortsätter med rehaben som vanligt. Positivt för idag var att han  inte hade några som helst problem med rörligheten fram på något ben och vi ska nu sluta med den passiva rörlighetsträningen. Han stretchar sig så fint själv med så det tyder på att han inte har någon smärta, isåfall skulle han aldrig utföra det. I vattnet gick han helt perfekt i både skritt och trav trots längre intervaller och lägre vattennivå.  Mitt hjärta tar små glädjeskutt för varje liten förbättring :)