Efter 9 veckor av nervös väntan så föddes äntligen Elton och Lottas valpar i söndags!I Det blev kejsarsnitt tillslut efter en långdragen process. Men alla valpar levde och det blev 4 fina tikar i olika färger!
 
Det blev en svart med lite vitt på nosen (som Elton!) två svart/vita och en röd/vit. De tvåfärgade kan bli roan.
 
Lite besviken kan jag ju medge att jag blev när jag fick veta att det inte hade fötts någon hane. Vad är oddsen för det? Det här har ju inträffat för mig förut för drygt ett år sen och då blev det hela 6 tikvalpar i Eltons systers kull och den gången avstod jag från valp.
 
Men den här gången känns det som att jag faktiskt inte kan motstå en valp, trots "fel" kön. Kombinationen för mig är viktigare och jag både tror och hoppas att den lilla valp som får flytta hem till mig kommer bli precis så härlig som jag önskar, med mycket fart och arbetslust :)
 
Det hela känns helt overkligt, att Elton äntligen blivit pappa! Det är ju fint även att veta inför framtiden, att han har en bra parningsvilja (vissa hundar saknar ju parningsdrift) och att han är fertil.
 
Nu ska jag bara hålla tummarna att Lotta hämtar sig bra efter kejsarsnittet och att valparna utvecklas som de ska och att de går igenom veterinärbesiktningen så att jag kan hämta hem min valp om 8 veckor :)
 
I helgen har vi varit i Boden och tävlat. Egentligen så hade vi inte behövt åka på några fler tävlingar mer i år då vi redan är SM kvalade. Men jag hade ändå redan anmält mig och dessutom kan det vara trevligt att få tävla helt utan press och bara ha roligt på plan!
 
Man kan väl säga att flytet fortsatte även denna helg. Den här helgen har jag inte hållit igen någonting utan helt enkelt kört på järnet.
 
Lördagen:
 
Vi började med agilityloppet. Det var så rackarns halt av allt morgondagg så Elton halkade några gånger och vi fick tyvärr en rivning. Men tiden var väldigt bra och få nollade ekipage ledde till en 4e placering med SM pinne! Första SM pinnen som jag får på 5 fel!
 
Hoppbanan var en lite småknixig bara men vi lyckades ta oss runt felfritt med en bra tid oxå! Så där kom vi 2a och fick en SM pinne till!
 
Så nu har vi totalt 10 SM pinnar, 5 i vardera klass :)
 
På lördag kväll hade vi kräftskiva ett gäng. Mums!
 
På söndagen så gick det inte lika bra, i agilityloppet blev det en disk då Elton tog fel hinder, i hopploppet blev det 10 fel pga en rivning och en vägran. Dessutom var Elton i det loppet lite trött och hade inte samma tagg som tidigare lopp. Kan ju bero oxå på att det var fruktansvärt varmt och sen bodde vi i samma stuga som en löptik.
 
Men jag kan inte vara annat än mycket nöjd med min prins! Han har skött sig väldigt bra i helgen.
 
Sen skadade sig en klubbkompis så jag fick vara extraförare åt hennes BC i agilityklass 2. Vi diskade oss ungefär mitt i banan och jag tänkte köra klart resten av banan men blev sen stoppad av domaren och utskälld inför publiken! Tydligen hade de sagt i högtalarna att man skulle ta närmsta vägen ut om man blev diskad.. Detta hade jag inte hört och desutom stod det i PM att man fick köra klart banan inom maxtiden! Så lite snöpligt slut blev det på den helgen... Jag fick dock massor av stöd av folk runtikring som tyckte domaren betett sig väldigt underligt och fel...
 
Nåväl, förutom det så har helgen varit väldigt trevlig. Nu ska det dock bli väldigt skönt med en helg ledigt där jag äntligen kan få sova ut. För sömn har det inte blivit mycket i helgen då klass tre startade bägge dagarna.
 
 
 
 
 
Så fantastiskt, min lilla skrutt är redan nu kvalad till svenska mästerskapen i agility nästa år!! Dessutom är detta evenemang så lämpligt nog i norrland, nämligen i Sollefteå så det blir nästan som en "hemma tävling". Det hade inte kunnat bli bättre :) Året därpå, år 2015 är SM i blekinge, vilket iof skulle varit trevligt då jag har jobbat där tidigare men det tar ju oxå två resdagar med bil ner!
 
Rapport från helgen då: Tävlingarna var i Luleå. På lördagen blev vi diskade i agilityloppet. Men i agilityklass har vi redan 4 pinnar så där jagar vi inga pinnar längre. Hopploppet var nervösare för där jagar vi ju sista SM pinnen. Banan var en väldigt lätt klass 3 bana. Tyvärr rev Elton ett hinder. Om han inte rivit så hade vi ändå inte fått pinnen eftersom många ekipage nollade och dessutom var snabbare, Elton fick helt enkelt väldigt stora svängar här och där vilket äter mycket dyrbar tid. I sanningens namn så har jag dessutom inte velat ösa på heller eftersom jag vill göra en säker nolla.  
 
Appropå ösa så var det verkligen som att himlen öppnade sig efter att klass 3 var klar och regnet verkligen öste  ner ända tills dess att tävlingarna var klara! Vårat rum vi bodde i var fullbelamrat med fuktiga kläder på tork och det kändes som en tropisk regnskog därinne..
 
På kvällen hade vi surströmmingsfest och hade väldigt trevligt. Alltid kan man fira någon annan i gänget som gått bra.
 
På söndagen så började det med hoppklass. Banan var rätt så klurig. I smallklassen var det bara 1 ekipage  som gick runt! Resten diskade sig. Jag hade start nr 2 och tänkte att här gäller det att köra ett säkert och nollat lopp. Runt tog vi oss trots några småmissar  och jag blev skitglad när vi gick i mål utan fel! Även i mediumklassen så hade många problem och det var bara jag och en till som nollat banan! Resten fick fel och blev diskade. Det betydde att jag fick sista SM pinnen i hopp och därmed är SM KVALAD!
 
Jag var så fruktansvärt glad efteråt att jag inte brydde mig om att köra det sista agilityloppet. Jag kände att jag ville ha kvar känslan över ett , om ändå inte perfekt så ändå nollat lopp! Så Ida fick istället ösa järnet med Elton på sista agilityloppet. De blev diskade men Elton hade iallafall kul och det är huvudsaken.
 
Jag är så fruktansvärt glad och stolt. Både över Elton som är så fantastisk och underbar men även över mig själv som har gjort ett riktigt lyft. Jag är numera inte ett nervvrak när jag ska gå in på planen och köra, jag tycker agilityn är kul igen och jag har släppt en hel del på prestationsångesten. Agility är bara agility!
 
Så den här säsongen kan sammanfattas hittills med: 5 cert, två Championat, ett reserv CACIAG, 8 SM pinnar och därmed SM kvalad! Det är inte illa det med tanke på att jag bara tävlat 5 helger sedan kvalperiodens början och då fått ihop 8 pinnar. Det är nästan en pinne varannat lopp!
 
Eftersom jag inte tänkte att jag redan skulle ha kvalat så har jag ett antal tävlingar kvar som jag anmält mig till och kommer att åka på. Det är boden, umeå, övik. Sen är det några vintertävlingar oxå framöver. Dessa blir perfekta träningstävlingar där vi bara ska satsa järnet och toppa formen inför SM :)