Just nu har vi bara haft sommar och njutit av de lilla som finns kvar av min semester. Alltså inte fokuserat alls på någon organiserad träning. Något agilitypass, lydnadspass utanför huset och ett spår i stugan har det blivit. Allt lite sporadiskt och när andan har fallit på. Så som det ska vara när man har semester.

Vi har passat på att vara i stugan en helg och bara njutit av vädret, badat, solat, åkt ut på småutflykter och haft picknick. Spelat tennis, plockat hjortron, vandrat och bara varit. Läst böcker och umgåtts med vänner. Helt underbart har det varit. Inte bästa vädret alla gånger men man kan ju alltid anpassa aktiviteterna efter vädret :)

Är det sol så sticker man till nån strand och badar och är det mulet tränar man hund/går på stan eller nått annat.

Lydnadsträningen går sakta men säkert frammåt. Drömmen hade ju varit att köra elitlydnaden till hösten men ännu sitter inte alla moment. Körde ett pass med rutan idag. Han gjorde den super, hittade rutan varje gång fastän jag flyttade runt den och skickade från olika håll :) Apporteringsdirr gick däremot kasst. Tillbaka till ruta 1 igen.. Fjärr och dumzätat känns inte alltför långt bort.


Hittade denna film om hundars utandning som skk har gjort till utställningsdomare. Så himla hemskt att de bedrivs avel som får fram hundar som knappt kan andas! Detta bara för att de ska se snyggt ut?! För jag vet då inte annars vilket praktiskt användningsområde en kort skalle har? Nä förbjud alla trubbnosiga hundar tycker jag. Hundar ska ju kunna va hundar och leva ett "hundliv". Dessa ägare till hundarna i filmen erkände ju att de inte kunde promenera med hundarna en vam sommardag. Det tycker jag inte är normalt!


Så har vi tävlat en helg i piteå. En helg i diskens tecken :P

Lördag:

Ho2 var en rätt enkel bana med långa raksträckor (plockepinn för Eltons del) det fanns en fälla, o de var att man skulle skicka in hunden efter en raksträcka in i en tunnelmynning som inte låg på linjen. Men såklart hamnade jag ohjälpligt efter och han susade in i fel såklart..

Ag3 var en rätt svår bana, slalomingången var av den sorten som man skulle behöva göra en "vwinky winky in i slalomet. Jag testade men de höll inte. Friskt vågat hälften vunnet :P

Söndag:

Ho2 var en kul och knirkig bana. Här tog jag Elton runt hela banan felfritt men sen näst sista hindret han jag inte med riktigt och han hoppade tillbaka över det. Så surt!

Ag3 var en riktigt kul bana som var ganska så svår men jag körde järnet utan att fega. Det höll förvånansvärt bra ända till A hindret. Där sprang han upp på det men vände sen- Tror att det beror på att det var internationell klass och A hindret var väldigt brant vilket han inte var beredd på samt att de låg en tunnel under A hindret som sög ner honom. Annars hade vi nog gått felfria runt! Men men, kul tävlingshelg var det iallafall så jag ska inte klaga.

Nu är vi ganska matta efter en hel vecka bruksträning samt en helg agilitytävling. Har avbokat mig från Annica Aller Kursen då de känns som Elton behöver få vila lite..