I fredags var det alltså lydnadstävling igen för mig och Elton. Eftersom jag hade varit på jobbkurs i skinnskatteberg (och lämnat hundarna hemma) och åkte redan på måndag eftermiddag och kom hem torsdag kväll sent så hann jag inte träna någon lydnad alls under veckan. Inte optimalt alltså. Sen så hade det varit uppehåll hela dagen men började såklart att regna lagom till eftermiddagen och det såg inte ut att sluta heller. Iochmed det så sjönk mina förhoppningar om ett förstapris som en sten. Jag velade hit och dit om jag ens skulle starta. Jag kanske skulle stryka mig och istället åka på iksu och träna eller nått vettigare än att tvinga en hund att tävla som inte ens vill sitta när det är blött ute.

Men samtidigt ville tävlingsmänniskan i mig inte ge upp så lätt. Jag kanske skulle ställa upp bara som ett test på hur illa det skulle kunna bli? Jag hade ju trots allt betalt anmälningsavgiften och pallrat mig till ön..

Så jag bestämde mig för att starta. Och det var verkligen tur med tanke på resultatet :)

Först ut var LKL 1 och då regnade det rejält. Sen när LKL 2 skulle starta så lättade regnet lite. Vi var åtta hundar totalt i klassen och en platsliggning med samtliga. Elton var nummer 6 och låg mellan en annan jaktcocker och en labbetik. Platsliggningen gick bra. Han låg lugnt och tryggt. Dock hade två hundar varit uppe och spatserat hörde vi sen!

Eftersom det regnade fick jag nöja mig med att värma upp Elton bara snabbt för att han inte skulle hinna bli blöt och kall. Min plan var att han skulle få en ordentlig genomkörare av momenten men den planen sket sig.

Sedan var det min tur. Döm om min förvåning då Elton gick kanon och inte var han direkt påverkad av regnet! Den här gången höll han ihop även till fjärren och den fick vi en 10a på dessutom! Vi tog ett förstapris och hamnade på en tredjeplats. Dock blev jag ändå lite besviken då jag såg att vi hade fått en nolla på hoppet (för tjuvstart) och sedan ganska snålt med poäng i övrigt. Det var när Elton hade satt sig på andra sidan hindret och tävlingsledaren sade kommendera som jag sa hopp väldigt snabbt och då dömde domaren det som tjuvstart.

Jaja, man ska ju inte sura för sådana saker när vi klarade oss men de grämer mig lite att vi har regelbundet nollat ett moment de tre sista tävlingarna. Hade vi inte gjort det hade jag haft höga poäng dessa tävlingar. Såhär blev iaf poängen:

Platsliggning: 10
Fritt följ: 8,5 (position)
Läggande: 9 (ngt segt läggande)
Inkall med ställande: 8 (tar flera steg)
Rutan: 10
Apportering: 8 (slarvigt grepp, lätt tugg)
Hopp: 0 (tjuvstart)
Fjärr: 10
Helhet: 9
Totalt: 165,5 av 200

Igår ställde jag upp som funktionär på Umeås brukstävlingar. Jag var sökfigurant och fick se en hel del olika ekipage. Väldigt kul att se och jag blir så peppad att själv tävla med Elton! Nu när skotten verkar fungera ganska bra så har jag siktat in mig på paltprovet i piteå lägre klass sök i mitten av juli. Det är några veckor efter en intensivkurs i tåme med sök i 6 dagar.
Helgen har varit underbar, lördagen bjöd på stormvindar och någon rejäl regnskur men annars har vädret varit toppen. Resultaten är jag oxå väldigt nöjd med!

Mest nöjd med i helgen var jag över Wilmas överraskande fart! Har tränat väldigt sparsamt med henne på klubben och sista träningarna har hon faktiskt överraskat mig!

Lördag:
Elton hopp 1: Elton var helt yr i mössan av att komma till en ny plats, massa hundar osv så han var inte alls med i matchen. Det var egentligen helt hans typ av bana, mycket spring, långa skick och väldigt enkelt men här blev det massa fel om rent av disk?
Elton ag 1 Här hade Elton hunnit landa och nu gick samspelet mycket bättre! Bra kontaktfält, bra svängar superbra slalomingång. Rev dock tre hinder! Han blir så flack och lång att han slarvar för mycket med hoppen. Hoppteknikövningar är något vi måste öva på hemma.
Wilma hopp 2: Gumman gick jättebra och snabbt!, dock blev det en rivning (!)vilket resulterade i placering runt 10
Wilma ag 2  Glömde banan! Helt och hållet mitt fel, fattar inte varför jag ibland får totala blackouter!? Det är väl en kombination med att banan är lite svår och mycket tekniska detaljer att komma ihåg samt att jag är nervös!

Söndag:

Elton ag 1: Det låg en tunnel under balansbommen som Elton stack in i bakom min rygg och där blev vi diskade redan hinder nr 3. Annars kanonfint lopp.
Elton hopp 1 Kanonfint lopp och PINNE! Även en förstaplacering!
Wilma ag 2 Hör och häpna, lilla gumman gick som på räls och dessutom kom matte ihåg banan så vi vann faktiskt detta lopp! Otroligt, hade jag aldrig kunnat drömma om. Dessutom inget tidsfel heller så PINNE till oss!
Wilma hopp 2: Wilma gick även nu som tåget och tuffade på bra. Dock blev det 15 fel pga rivningar och vägringar som bland annat berodde på VIDA SVÄNGAR! Är inte riktigt van vid hennes fart så jag förbereder som inte svängar och sånt på bästa sätt direkt hehe.. Trots detta fick vi en tredjeplacering!

En del filmer hann det bli oxå, sätter ut två av filmerna, den ena är på Elton när han tar pinne i hopp dag 2 och den andra filmen är Wilmas hopp lopp dag 2 när vi tyvärr fick en del fel. Filmen när hon tog pinne fanns inte med i kameran nämligen..


Förutom agility hela dagarna så var jag och Peter hos hans fasters familj utanför kåge och hade helpension-lyx! Var en väldigt trevlig helg! Nu håller jag på o förbereder mig och packar för en tredagars jobbkurs i mellansverige. Kommer hem tors kväll och sen är det lydnadstävling på fredag..

Den här helgen har gått i agilityns tecken. I fredags morse så hade jag inte hunnit planterat någonting inför helgen. Den var helt blank. Funderade lite på vad jag skulle kunna hitta på, kanske hinna gå på stan och förnya min garderob litegrann? Det har jag inte gjort på evigheter faktiskt. Min lillasyster klagar på att det enda nya jag har i klädväg är hennes kläder som jag får när hon rensar ur garderoben, och då är det illa ;)

Men sedan fick jag ett samtal som genast tecknade min helg full igen. Nämligen en agilitykurs på klubben för en instruktör från Luleå bk-Catharina Wíren. Den kursen hade varit full sedan många månader men nu blev det några bortfall så då fick jag en reservplats :)

Gud vilken helg alltså. Jag tyckte Annica Allerkursen var toppen och den här tjejen var då inte mycket sämre. Gud vad jag har lärt mig mycket nytt! Threadles, staket, tysken, jakko, pålen mm. Väldigt mycket som jag kommer att dra nytta av när jag tränar min lilla svarta duracellkanin!

Helgen var väldigt givande, trevligt folk, trevliga hundar och bra instuktör samt uppehåll hela helgen-vad mer kan man begära? Dagarna blev dock väldigt långa. Men Elton verkade inte bli bekymrad av det utan om det krävs att han jobbar så jobbar han. Han verkar aldrig få slut energi. Dock på kvällarna har han legat som en klubbad säl men det är en annan femma!

Wilma hon fick oxå hänga med, mest som mascot men även hon fick köra några övningar emmellanåt. Att byta hund emmellan dom är som att byta bil från en formel ett till en puttrande moped. Lite skillnad alltså! Men idag hade hon iallafall inte handbromsen i utan var ändå relativt duktig tycker jag. Har trots allt anmält henne till tre agilitytävlingar (skellefteå, umeå, nordmaling) och då måste jag ju träna med henne.

Vad har hänt annars under veckan? Jag har kommit in i jobbet mer och mer och snart så är mitt nya kontorsrum klart med nymålat tak och nytapetserade väggar. Längtar dit! Sen så har jag lagt spår i veckan åt Elton i en jätterolig skog (fröplantage skog) med massa vinklar vilket han klarade jättebra.