Ja nu försvinner mer snö dag för dag och även om jag delvis saknar snön och draget så längtar jag även jättemycket till att äntligen kunna vara ute i skogen och träna! I veckan har jag tränat uppletande två gånger på en fläck som nästan har tinat fram. Fläcken ligger 10 minuters promenad från där jag bor så det är väldigt smidigt!
 
Elton kom ihåg vad han ska göra, han sökte fint och springer rakt ut men hans favoritföremål hämtar han ju alltid först (mjuka saker, helst vantar!) Hårda plast föremål tillhör inte favoriterna så det måste jag träna mer på. Överlag tror jag på att försöka variera rutor och föremål så mycket som möjligt. Gärna träna med andra så man kan byta föremål med varann så att hunden blir van vid att plocka konstiga saker med annan lukt än förerens. Men som sagt är det just nu lite begränsat var man kan träna uppletande. Men på ett par veckor går det nog att vara överallt hoppas jag!
 
Elton den söt nöten plockade till och med upp en bajspåse i rutan som ramlat ur min ficka, duktig kille! Dessutom provade jag med en dyngsur vante som legat i rutan hela vintern-inga problem!
 
Idag tränade jag brukslydnad med Helene. Det blev fokus på kryp, skall och frammåtsändande. I krypet har han bra teknik men glider gärna för långt fram, i höger svängarna vill han gärna lätta lite från marken med armbågarna med.. Skallet jobbar vi på med. Jobbar växelvis med att få upp intensiteten i skällandet samt med att få bort hans hoppande i fotpositionen. Snart måste jag lägga till tystnaden med. Blir inga poäng om hunden inte kan vara tyst :)
 
Frammåtsändandet gick jättebra idag. Tränade först saktagående från target till matskål, varierade då med belöning från mig och varsegod rakt fram. Sen tränade jag galoppsträckan till target och belönade den separat. Tillsist satte jag ihop det några gånger och belönade när han självmant stannat på targeten och sedan börjat skritta några steg.Mycket duktig kille! Nu hade jag ju inga "gubbar". Men så fort apellplanen tinat fram på klubben måste jag börja med att ställa ut dom och öva in en målpunkt där han ska sakta av istället för targeten.
 
När vi knep titeln årets brukscocker och årets lydnadscocker så fick jag en förfrågan om att göra ett litet reportage om det till cockertidningen. Ja det kan ju vara kul och dessutom bra chans att göra lite reklam för min fina kille!
 
Cockertidningen skulle utkommit innan påsk men fick den aldrig. Så jag var tvungen och maila och be dom skicka den åt mig!? Nåväl. Jag fick den någon dag senare och blev väldigt nöjd med reportaget! Det var bara synd att redigeraren hade klippt bort namnet på fotografen som har tagit de läckra bilderna på Elton in action. Hon heter förståss Carin-Nylander Nygren! 
 
 
 
Ja till hösten ska det bli verklighet, min finaste Elton ska förhoppningsvis bli pappa till en kull på kennel Jutrix!
 
Elton är verligen en "once in a lifetime dog" och är en fantastisk hund. Det är inte bara min egen åsikt utan det är många som har imponerats av hans energi och arbetslust. En dröm som jag har haft ett tag är att skaffa mig ytterligare en jaktcocker och då gärna en hund som har liknande mentalitet som Elton.
 
Vad kan då bli bättre än att få en valp från honom? :)
 
Mamma till kullen kommer bli den sockersöta Soli- Jutrix Summerthyme. Jag har själv inte träffat Soli men däremot hennes kullbror Nikke på agilitytävling i rättvik och blev verkligen imponerad av honom. Snabbare hund på agilityplan får man leta efter!
 
Både Soli och Elton är MH testade, ganska ovanligt för att vara jaktcocker! Elton har meriter från lydnad, agility, bruks och jakt, Soli har meriter från jakt och Nikke hennes kullbror har kvalat till SM i agility! Elton har 12 helsyskon fördelat på två kullar och där 9 av dem är HD röntgade och fria. 5 har AD röntgats och är fria. I Solis kull på 5 är tre HD röntgade och samtliga fria. En AD röntgad och fri.
 
Jag hoppas mycket på den här kullen. Planerad parning är i höst. Då får vi se om kärleksparet fattar tycke för varann. Mycket kan hända på vägen innan det blir valpar så man vågar ju inte hoppas för mkt..