Efter tävlingen var klar i söndags så åkte alla deltagare hem. Ingen prisutdelning, ingen resultatgenomgång eller nått. Domaren hade bråttom hem och resultaten skulle komma upp på webben senare. Jag hade anmält Elton för meritering  innan loppet. Det kostar 50 kr extra att göra det och innerst inne kändes det verkligen onödigt att göra det för jag tänkte att vi har väl ingen chans för att få nån bra tid. Men samtidigt kände jag att OM jag inte gör det och det skulle gå bra, ja då skulle jag ju gräma mig. Chansen fanns ju i alla fall att kanske bli godkänd draghund iallafall (DRH II). Och tur var väl det att jag anmälde oss till meritering.
 
I två dagar har jag funderat och väntat på att få besked av domaren. Ikväll ringde hon och meddelade att hon var grymt imponerad av oss. Att en cockerspaniel kan hävda sig så bra mot de stora Vorstrarna tidsmässigt!  Så hon tänkte ge mig ett draghunds CERT!
 
Jag kan inte fatta det, det är helt sjukt. Jag har egentligen inte haft någon tanke på att tävla i drag. Jag lärde mig skejta för två år sen. Sen dess har vi kört drag för skoj skull och mest för att det är en kul motionsform. Elton har en väldigt bra springskalle och är riktig duktig trots det lilla formatet.  Nu kanske jag kan ta åt mig äran lite jag med för det känns som jag har blivit bättre och bättre skidåkare. Ännu bättre hoppas jag på att bli då jag börjar en skejtkurs imorgon :)
 
 
Ja tillslut kom jag iväg trots allt. I söndags var det nämligen en draghundstävling som Skellefteå brukshundsklubb anordnade. Samma helg var det agilitytävling i Skellefteå som jag skippade på grund av att min barndomskompis fyllde 30 och blev firad på lördagen.  Så egentligen hade jag både skippat agility och drag den här helgen men sen när det löste sig att jag kunde åka upp på söndag morgon med Helene så blev det så iallafall :)
 
Tävlingen skulle egentligen arrangeras på vitberget men pga brist på natursnö så gick tävlingen på älven istället nån mil söder om skellefteå. Tänkte först anmäla till motionsklass 5 km men när vi kom fram till tävlingsplatsen och fick se de fina spåren så anmälde jag till tävlingsklass iallafall.  De hade gjort en slinga på 5 km ute på isen som man i tävlingsklass skulle ta två varv på. Vädret var helt perfekt, lagom kallt, lite sol, spåren var hårda och jättefina och tävlingen gick verkligen smidigt och var snabbt över. Man kunde anmäla sig fram till kl 11 och kl 14 var allt klart och alla hade stuckit hem. Man är verkligen inte van vid att det går så fort! Heldagar på en agilityplan från 7-17 är väl vad jag mer är van vid.
 
Hur som helst, vi anmälde oss, gick och rastade hundarna o sen var det bara o starta. Alla ekipage blandades huller om buller ( linklass, pulkaklass, män, kvinnor, juniorer, veteraner mm) och startade med en minuts mellanrum.  Jag startade som nummer 10 och Helene skulle starta som nr 12 fast med pulka. Vi blev omkörd kanska snabbt av några Vorstrar men de var rutinerade och drog om fort som vinden utan att ens kika på Elton. Äntligen problemfria omkörningar!! Elton blev taggad att bli omkörd och drog på bra första varvet. Andra varvet så fick vi lite problem med en blandras som var helt fixerad vid Elton. Han var inte aggresiv eller så men trängde ut honom utanför banan i djupsnön ett flertal tillfällen,  de kom verkligen inte om oss men gjorde flertalet försök och vid varje försök hände samma sak. Ena gången ramlade jag och den andra gången tappade jag linan eftersom det blev lite kaotiskt. Tillsut blev jag riktigt less och skrek att de fick hålla sig bakom oss. Efter det gick allt bra. Efter vi åkt 1,5 varv började både jag och Elton bli trötta men vi kämpade på i mål. Inte så konstigt egentligen med tanke på att vi bara har tränat på att köra ca 5 km totalt innan. Vägrar nämligen att köra varv på varv på vår lilla konstsnöslinga i umeå..
 
Var rätt tacksam att vi körde på en is utan backar. Detta lopp var allderles lagom för både mig och Elton.
 
Tiden slutade på 27,25 min. En tid som jag är riktigt nöjd med :) Vi var ensamma i vår klass (linkörning, B hundar, damklass)
 
Resultaten finns här:
 
Jag och Elton strax efter målgång
 
 
 Sen åkte vi till ridhuset i skellefteå för att titta lite på agilitytävlingen och hejja på våra kompisar. Fick även träffa valpen Fendi, som är Eltons dotter från den första kullen. Hon är verkligen en jättesöt liten tik. Matte Veronica verkar väldigt nöjd med henne såhär långt och beskriver att hon är en miljötrygg, social tjej med mycket spring i benen :) Jag tycker hon ser väldigt fin ut i kroppen med, inga krokiga ben eller lång rygg vilket en del jaktcockrar dras med.  Färgen är nästan exakt samma som mamma Lotta.  Får hoppas att Eltons nya kull utvecklas och blir lika lovande som detta guldkorn :)
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och här är en bild på mamma Lotta från kennel navigares facebook sida:
 
 
 
Igår fyllde Elton och Jojjos valpar 1 vecka. De växer och frodas och har ökat i vikt från ca 300 till 400 gram. Alla är fortfarande friska och krya och jag hoppas det förblir så :) Jag längtar såå till jag får se de små liven. Jag har bokat en resa så jag och Peter kommer åka ner när de är drygt 6 veckor. Vid den åldern komer man kunna se personligheterna. Även om de är söta just nu så ger det nog mer att hälsa på dem när de faktiskt börjar springa runt o busa! Kommer nog få riktigt svårt o välja ut vem som ska flytta hem till Umeå. Men jag kommer INTE välja ut på färg, det är det sista som får avgöra. Typ om två valpar är identiska annars. 
 
Lägger ut två bilder av valparna. Bilderna kommer från Lyckostigens hemsida  där du kan se fler bilder
 
 
 
 
Annars så blir det lite blandad träning på hundfronten för oss. Jag har vistats en hel del i loboohallen och tränat både agility och brukslydnad. Det känns faktiskt riktigt lyxigt att ha en inomhushall som man kan träna i. Det enda som kanske är negativt är att den är lite väl liten. Hela agilitybanor eller ett helt frammåtsändande rymms inte och ibland blir det väl trångt på gemensamma träningar. Men nu när det börjar bli mildare ute skulle man ju kunna träna frammåtsändande utomhus på nån parkering.
 
Momenten känns ganska bra. Det vi behöver fokusera på är inkallningen, frammåtsändandet och skallet. Resten av momenten är sådana som han kan rätt bra men som det alltid går att förbättra.
 
Annars kör vi en del drag. Tyvärr så har det varit lite små kaotiskt när vi har åkt. Folk som inte kan hålla koll på sina hundar och hundar som inte är så trevliga vid omkörningar.  Så jag har lite undvikt att åka när det är som mest folk. Åkte i söndagskväll när det var -18 och snålblåst och då var vi nästan ensamma :) Tyvärr blir det ju annars  knökfullt i det enda spår som funnits tillgängligt i umeå att åka på.
 
Sen leder jag och Helen en brukslydnadskurs just nu med 8 deltagare i lobohallen. Och nästa vecka ska jag själv börja en skatekurs. Så tiden rullar på. Det ska bli skönt med helg :)