Idag har bägge hundarna fått var sina äventyr. Det var så underbart väder idag så jag åkte ut med Ida o hennes vovvar till kulla. Där la jag vårens första spår till Elton. 600 meter blev det med 4 skogspinnar. Det var ju inte helt barmark utan man fick delvis kryssa mellan snöfläckarna när man la spåret  :)
 
Spåret gick bra för att vara årets första. Elton slarvade på upptaget men plockade alla 4 pinnarna men den 2a pinnen skulle han nog gått över om jag inte hade hållt i linan extra där. Sen uppletande. Gjorde två korridorer med 4 föremål i varje. Han jobbade superbra. Uppletande är verkligen hans grej. 
 
Iggy han var med husse under tiden och gjorde en egen utflykt. Miljöträning på schemat. De åkte lokalbuss ner på stan och spenderade en stund där för att titta på folk och åkte sen hem igen. Äventyret hade gått väldigt bra. Nu är det två slagna hjältar härhemma. Känns så bra när man har gjort hundarna nöjda!
 
 
 
I tisdags blev lillskiten Iggy 10 veckor och dags för en uppdatering. Rumsrenheten går bättre och bättre. Han har ju "bara" bajsat inne en enda gång under tiden han varit hos mig. Kissolyckorna blir färre och färre. Han kissar alltid när han kommer ut men ibland händer det inne oxå.
 
Elton är hans stora idol och där Elton är där vill Iggy vara. Elton leker ibland med honom och är jättesnäll med honom men han vill helst inte sova i samma korg (även om det hänt ibland).
 
Iggy är mycket tryggare när han har Elton i närheten. Lämnar jag dem själva för att duscha, eller slänga sopor mm så är han helt lugn. Däremot om jag lämnar Iggy helt själv så uppskattas det verkligen inte. Så det är väl mest den biten vi måste jobba på.
 
Ute så följde han mig hack i häl första veckan men nu har han börjat tycka det är mkt intressantare att upptäcka världen själv. Han är en mästare på att hitta allt möjligt att stoppa i sig. Får jämt och ständigt plocka ut skit ur munnen på honom såsom fimpar, tuggummin, småsten, snus, papper, kapsyler, jord mm. En stor nackdel med att inte bo i eget hus alltså!
 
Han har träffat några få utvalda hundar och det har gått bra. Dock tycker han inte om skällande hundar. Mörker är inte heller någon favorit.
 
Han är en väldigt balanserad valp med en bra avknapp, sover mest jämt och är hur enkel som helst att hantera eftersom han slappnar av så lätt i famnen.  Han är social men inte överdrivet. Han kan gärna hälsa på människor men kastar sig inte över dem.
 
Som sagt, han är väldigt olik Elton på så vis att Elton hade noll impulskontroll, var ett yrväder och ville fram till allt och alla och det fanns bara galopp i hans värld. Men Iggy är ju bara 10 veckor än så länge. Lilla odjuret i honom lär väl vakna såsmåningom.
 I går åkte jag och Helene och körde drag ett varv på kullaspåret. Efter det så hittade vi en hyfsat snöfri skogsplätt och körde uppletande. Det är verkligen rekordtidigt i år som snön börjar försvinna. Att man dessutom kan köra både drag och uppletande samma dag är ju smått fantastiskt :)
 
Är lite ledsamt att snart går det inte att åka skidor mera, kullaspåret är väldigt isigt och på sina ställen sticker det upp en del kvistar och annat. Konstsnöspåret brukar ju funka ytterligare några veckor men till mitten av april är säkert det med borta. Men jag är jättepeppad nu på bruks! Och Elton var jätteduktig. Märks inte att vi ens haft uppehåll! Men det märktes att vi hade dragit ett varv innan för han hade så balanserat tempo i rutan. Nästa helg blir det nog att lägga årets första spår :)
 
Iggy är då en väldigt enkel valp vill jag säga. Det sker dock en del kissolyckor nu och då men de är väl så det är med valp. Har börjat lämna dom ensamma smått medan jag duschar, går ut med sopor mm och det verkar funka bra peppar peppar!
 
Elton gillar Iggy och leker gärna med han ibland men vill inte gärna dela korg. Han har fått träffa en dvärgpudelvalp i veckan  samt provat att åka cykelkorg.  I veckan är det nog dags att låta han se lite nya miljöer. Det är ett heltidsjobb med valp :)