Nu har jag fått nog! Idag när jag kom hem från jobbet på lunchen så hade Elton hittat några powerpoint häften i bokhyllan och tuggat sönder och spritt över hela lägenheten. Blev så arg så det kokade i mig. Var riktigt tvungen att bita ihop hårt för att inte låta ilskan gå ut över Elton. Peter hade gått hemifrån kl 9.30 och jag kom alltså hem kl 11.30. Två timmar var han ensam hemma!!

Han har tidigare tuggat sönder en mobilladdare och tydligen börjat hoppa upp i sängen nu mera och tuggat sönder underkläder för mig. I bilen har han börjat tugga sönder inredningen så nu har jag satt in hans stålbur innanför grindarna så att han ska hålla sig ifrån det ohyfset iallafall.

Post som kommer demoleras, likaså dörrmattan och allt annat som kommer i hans väg. Alltså vad har hänt med min söta lilla valp? Han har växt upp till en unghund som inte ens kan vara ensam 5 minuter utan att börja tugga och slita sönder något. Det här har han hållit på med bara i några veckors tid, innan dess har han varit som ett ljus och hållt sig till ben och leksaker.

Suck jag vet inte vad jag ska göra. Ta han på bar gärning är det enda som känns skulle funka, problemet är att så fort jag vrider om nyckeln till dörren så kommer han kutande och då är det ju försent att bråka på honom. Det känns inte som han är understimulerad heller. Nog får han mesta delen av aktiviteterna på kvällstid och bara en promenad innan jag går hemmifrån men nog tycker jag han ska kunna klara o vara själv 2-3 timmar på förmiddagen utan att totalt spåra ut. Sista lösningen är att han får sitta i bur medan jag är borta.
Helgen har varit innehållsrik och bara flugit iväg. Det är som vanligt det. Jag och Elton deltog denna helg i SSRKs jaktkurs för spaniel. Det var en fortsättningskurs och den innehöll till viss del lite väl avancerade moment för oss. Vi är ju helt gröna på det här med jaktbiten och har inte hunnit träna så mycket men jag tycker vi gjorde bra ifrån oss iallafall och jag har lärt mig en hel del om hur jag kan träna och bygga vidare.

Vi tränade på två olika moment kan man säga, dels olika stadge övningar och dels fältsök. Fältsöket är Eltons vassaste moment, han har det så att säga i kroppen. Det är så underbart att med små medel kunna dirigera och styra han i skogen och han söker så fint. Vi övade vändsignal med pipa och med kroppen och det satte han på en gång. Det som är tänkt är att med träning kunna minska hjälperna så att han kommer gå i ett sick sack mönter framför mig utan att jag behöver hjälpa till alls.

Sedan så tränade vi stadga i form av olika dummies och bollar som slängdes runt öronen på hundarna när de var sittande. Sedan försvårades övningen genom att vi skulle promenera med hundarna och de skulle sättas på signal när något föremål ven förbi dem. Vi har inte övat just sitt signal på pipa mer än nån vecka så det var inte riktigt besfäst, iallfall inte med störning inblandat så det var den svårare biten för oss. Sedan så placerades sk "sprättburar" i skogen med plastripor och duvor laddade som man kan styra med fjärrkontroll när fågeln ska flyga upp. Elton var väldigt intresserad av de plötsligt uppflygande föremålen men sa inte ett pip utan mer stelnade fast vid upploget. Här skulle vi oxå blåsa sitt signal när duvan flög upp. 

På slutet av bägge dagarna så hade vi en stunds skott träning. Elton reagerade på det första skottet genom att titta åt det håll där det skjutits men brydde sig inte sedan, andra skottet reagerade han inte alls :) och då var vi ca 10 -15 meter från skytten.

En mycket nyttig och lärorik helg vill jag säga. Nu ska vi öva mera på det här. Men spanieljakt är himla svårt, i 99 % av de misslyckade jaktproven så beror de på att stadgan brister, för om hunden tar ett enda steg efter fågeln flygit upp så innebär det uteslutning från pris. Hårt.

Resten av helgen ägnade jag åt att spela lite tennis med pappa, for ut och åt med Peter på restaurang. Det blev inget viltspår åt Wilma denna helgen heller. Var för trött för att orka med det efter dagens slut. Hon har inte fått så mycket aktiviteter denna helgen tyvärr, men annars är det ju hon som fått vara i centrum på alla agilitytävlingar och Elton som fått vara i bakgrunden.

Nä nu ska jag äta min hemmagjorda pizza för att sedan plugga lite juridik, imorgon börjar nämligen en distanskurs i miljöbalken :)
Idag var det en sån där härlig höstdag med lite kyla i luften men strålande sol. Mina planer efter jobbet var egentligen att fara och kolla på en ny matta till vardagsrummet. Den jag har nu är en gräddvit fluffig matta men som tyvärr drar åt sig hur mycket hår som helst och är mer svart än vit. Den är oxå omöjlig att få bort håret från. När jag bara hade Wilma så var det inga problem, hon löser nästan inget hår och det lilla hon löser syns knappt och är dessutom långa hårstrån som blir till bollar. Men vem kunde tro att Elton skulle vara den som skulle lösa kopiösa mängder hår? han som knappt har nått?

Iallafall får köpet bli av någon annan dag, solen sken och jag och Peter tog med vovvarna på en tur runt grössjön. Det var härligt och vovvarna tyckte nog det oxå för de sprang båda två som galningar :) Wilma tog sig tyvärr ett gyttjedopp i en surmyr så det blev duschen sedan när vi kom hem. Hade ändå tänkt att bada henne och ta tag i o trimma henne. Elton han är oxå nybadad för han tog sig ett dopp i bäcken vid ängarna för någon dag sen bara. Vilka badtokiga jyckar jag har! Får bli koppel nära äckliga vattendrag i fortsättningen, känns skönt oxå när allt blir kallt och fryser för då blir det inga mer dopp för deras del!

Sen på kvällen så for jag iväg och tränade fysträning på iksu. En riktigt aktiv dag har det blivit idag:)