Ååå, vilken härlig känsla efter dagens dragpass :) Är så grymt nöjd med bägge hundarnas insats. Dragträning med draghundsklubben på kulla. Vi körde den långa slingan. Har aldrig gjort det förut på barmark. Bestämde mig för att köra Elton först eftersom han är lättare att styra, gasa och bromsa. Vi var riktigt många på träningen och iomed att jag aldrig kört långa slingan så ville jag ta de säkra före det osäkra eftersom jag vet att den är väldigt kurvig på sina ställen.
 
Elton gick riktigt bra, vi fick även chansen att köra om en engelsk setter vilket gick smidigt och bra. Tror Elton tyckte de var kul att testa en ny sträckning på banan. Men jag är ju glad att jag kör cocker och inte Vorster för den första delen av banan är som en stig och den är ganska kurvig på sina ställen.  Det hade aldrig gått att cykla där med min andra cykel. Den hade skakat sönder och samman.
 
Efter målgång bytte jag till Iggy. Medan jag värmde honom så såg han tre ekipage dra iväg. Men jag väntade ett tag innan jag åkte iväg för att jag inte ville att han skulle få så stor retning. Han drog på jättebra hela vägen! Vi kom ikapp två ekipage som vi dessutom fick köra om. En munsterländer  och en Vorster.   Trots att Iggy var ganska trött och säkerligen hade kunnat ha svårt att gå om så sket han fullständigt i dem utan bara drog förbi utan en tendens till att sakta in ens :) Så himla kul!! Det kan ju ha hjälpt till att vi bara var nån km från mål och att han kände dragningen dit.
 
Så vi drar helt enkelt ett streck över lördagens träning på kulla som gick helt åt skogen. Kan bara konstatera att det är en miljon gånger svårare för Iggy när vi tränar tillsammans med hans kompisar än när vi tränar med för honom helt okända hundar.
 
6,2 km på 19 min. Medelhastighet 19 km/tim, Maxhastighet 24 km/tim
 
 
 
Tränade förresten i loboohallen för första gången för hösten i fredags. Jag kände inte alls mig peppad faktiskt att kliva in där. Nog är det jättebra att ha en lokal att va i under vintermånaderna men nu när jag är mammaledig o kan träna i dagsljus så föredrar jag faktiskt att vara utomhus. Man blir så begränsad i vad man kan göra i en 20x30m lokal.   Rutan vill jag nog inte träna på alls därinne för det är så sjukt mkt lättare att hitta rutan när den bara kan stå på typ 2 ställen i lokalen, så jag vet inte vad den träningen skulle ge. Apporteringsdirgeringen går väl o träna men de e knappt den ryms likaså det nya momentet.  Inkallning med stå och ligg ryms inte då de kräver minst 30 meter.
 
Så när jag tränar ute får det bli fokus på moment som är utrymmeskrävande.
Ja när vi tränat på senaste tiden har de verkligen gått upp o ner med träningen. De e ju tur man kör flera grenar och har två hundar för då är de ju alltid nån av dem som går bra eller att nån gren går bättre så man inte totalt tappar sugen.
 
Vi börjar med det som har gått BRA! Iggy har verkligen gått från klarhet till klarhet i draget. Dels har han ju utfört tre barmarkstävlingar på tre olika banor med bravur. Då har vi dels tränat i stökig startmiljö och dels fått goda erfarenheter av smidiga omkörningar. Sen har jag varit iväg o kört själv med Iggy några gånger. Har kört gimonässpåret två gånger vilket är ett väldigt tufft spår med långa branta backar. Första gången var han väldigt tveksam i de branta backarna och sprang brevid cykeln  då de dels var tungt när han försökte dra o dels knakade alla växlarna. Men gång två så drog han på skitbra hela varvet, även uppför  backarna!
 
Elton har varit jättetaggad på tävlingarna och dragit riktigt bra. Gamlingen kan!
 
Nu till det som har varit mindre bra eller som har förbättringspotential. La spår med Miriam i bussjö här i veckan. Elton fick ett 700 meters spår i ganska tung terräng (sumpskog/myr) med en del vinklar. Bara 1 pinne av 5 hittade han. Fan också! Blir så jäkla less på att de här pinnproblemet aldrig blir bättre. Ju mer vegetation desto med skuttar han o flyger omkring så de e klart han missar pinnarna då. Suck!
 
I lydnaden kämpar jag på med Eltons inkallning med ställande. Leksak bakom funkar bra, även när jag kallar in på kort avstånd. Men ju längre avståndet blir desto sämre blir stoppet. Mixtrar med leksak bakom blandat med kast och en medhjälpare som lägger ut leksaken bakom när han inte ser..  De enda jag inte har provat är att han ska stampa på en target.
 
Med Iggy kör jag de nya momenten, han verkar förväxla rutans dirigering med appdirr för ibland springer han snett bakåt istället för mot rutan..  Så nu ska jag nog bara träna rutan ett tag tror jag. Blir för mkt nytt på samma gång tror jag. Men vittringen går bra med annan doft på pinnarna. Ibland blir han för ivrig o tar upp fel innan han slutligen tar rätt. Zätat har jag kört en del, sitt och ligg funkar bra men stå får vi nog nöta på.
Idag var det sista barmarkstävlingen. Tävlingen ägde rum på ersboda elljusspår vilket är ett riktigt trevligt spår. Det är ganska kuperat och det är väldigt bra underlag. Har  sprungit mycket där tidigare och även åkt en del skidor vintertid där. 
 
Som vanligt hade jag anmält Iggy till tävlingsklass och Elton motionsklass. Jag körde Iggy först och han fick se ekipaget innan gå iväg minuten innan honom.  Jag använde ingen handler den här gången heller. Nu när jag har fixat en anordning på cykeln som håller ut linan så gör det inget om den skulle slacka för linan åker inte in i hjulet. Men det var hur som helst inga tveksamheter när han fick starta, han drog på riktigt bra hela vägen, vi blev aldrig omkörda heller. Jag bromsade i nedförsbackarna så att han alltid skulle ha stöd i selen. I uppförsbackarna drog han också men skillnaden mellan han och Elton är att Elton kämpar på ännu mer uppför när det blir tungt så där får jag extra mkt hjälp av honom medan Iggy har tendens till att sakta ner när det blir tungt.
 
Vi passerade en motionär i spåret och det var inga problem. Inte heller när vi passerade en hund som gjorde utfall mot Iggy så saktade han ner. Nä han drog som ingenting hade hänt :) Riktigt stolt var jag över honom idag!  
 
Elton var riktigt taggad o skällde i starten och drog bra hela rundan.  De visade sig att Elton den här gången dragit bäst, på 10,59 och Iggy på 11,12. Dom är ganska jämna de där två!
 
Tränade dessutom i veckan. Körde två korta varv (med paus emellan) med Iggy vilket gick super! Som de känns nu med draget så känns de riktigt bra.