Igår hade jag planerat att fara ut och springa med Elton. Försöker springa ett par ggr/vecka både för hans och min skull. Beach 2010 ;) Har upptäckt en slinga i brunnsskogen som är 5 km lång. Med sträckan till brunnsskogen och hem blir det totalt kanske 7-8 km. Ganska lagom! Provade att springa en mil häromveckan bara för att kolla mitt flås men det är på tok för långt tycker jag. Man kommer ju aldrig fram!

Iallafall så började det småregna just när jag skulle iväg. Men jag är envis och tänkte att jag blir inte hindrad av lite regn. Det är bara det att när det är dåligt väder så blir det så mörkt ute och i kombionation med att jag började springa 20.15 så var det ganska mörkt i skogen (finns ingen belysning i spåret). Spåret är snarare en stig som går över stock och sten, häll och myr. Jättebra slinga för att ta med sig hunden och man möter aldrig nån heller (kräsna joggare ;) Men rötter blir jättehala när det regnar, det var dagens lärdom. Efter halva stäckan trampade jag snett och det riktigt knakade till i foten! Svinont gjorde det men jag var tvungen att springa klart för jag ville ju inte fastna inne i skogen när de blev kolsvart.

Fy vilket äventyr. I morse var foten uppsvullen och jag kunde inte gå på den. Men med värktabletter och kängor som stöd så har jag iallafall tagit mig till jobbet. Inget jobb ute i skogen dock :( Hoppas att de blir bättre till imorgon. Ska hem till umeå nämligen och det är valborg:)

Har inte sett Peter på tre veckor nu, saknar dig!

Tack för alla gratulationer angående uppflytten, det värmer verkligen :)

Idag var jag på klubben och ägnade inte så mkt tid alls till träning faktiskt utan mest till att fika och snacka strunt med folk. Men de kan vara lika kul det med. Kul när man har börjat lära känna folk och inte bara är en anonym Umeå-bo med mina cockrar ;). Jag hade bakat en tårta och tagit med mig (traditioner att bjuda på tårta vid uppflytt, 1a pris och cert) vilket verkade vara uppskattat!

Nu har jag anmält mig till ett Sök läger i tåme i 11-17. Kanske verkar lite knasigt med tanke på att vi just börjat vår spår-karriär. Men jag vill testa på sök oxå för det verkar så kul! Jag vill gärna träna och tävla i båda grenarna om de går! Stora utmaningen tror jag inte är att få honom att lära sig att söka folk utan kanske att kunna jobba på stort avstånd från mig. Men vi får helt enkelt se hur de kommer gå.  Peters mamma har lovat att jag ska få bo i husvagnen i Byske (bara någon mil ifrån Tåme) som de har uppställd. Tack för det :) Längtar redan till semestern (min första, hela 5 härliga veckor betald semester )

Jag och Elton ska förresten få vara försökskanin i en sök-instruktörs grupp som Inki Sjösten ska hålla. Det ska bli  kul och är säkert jättenyttigt! De behövde nämligen ett "grönt" ekipage att träna på att instruera och frågade om jag ville :)

Kommer drömma om sök inatt!

Oj oj oj så rolig den här dagen har varit. Lång men trevlig, jag gillar verkligen att träna och tävla i bruks, det är mycket tävling man får för pengarna!

Dagen började kl 8 med samling vid flygplatsen. Där prickades vi av. För dagen var det 12 ekipage, 11 apell spår och 1 apell sök. Alla brukshundar utom jag och Elton samt en spansk vattenhund. Vi åkte sedan ut till markerna där vi skulle lägga spåren.

Spåret:

Samtliga spår gick på åkermark och jag fick startnummer 8. Spårarbetet är jag verkligen inte nöjd med då han var på tok för stressad/ivrig, ringade vid bägge vinklarna och i resten av spåret gjorde han stora slag (typ cockersök). Det som drog upp betyget var hans höga intensitet i arbetet (benen i 120 knyck och svansen som en propeller, man tror nästan han ska lyfta från marken) samt att han hittade samtliga apporter. Enligt domarna hade jag otur med vinden för på mitt spår så fick jag sidvind på två av tre sträckor och därav de stora slagen. På mittensträckan var det motvind så där gick han mycket bättre men den sträckan var ju längst från domarna oxå ;) Betyget blev 8,25 (8 och 8,5)

Budföring:

När samtliga ekipage var klara åkte vi tillbaka till klubbstugan. Budföring stod näst på tur och jag var lite nervös för det eftersom han på senaste träningen stannade i mitten på sträckan och vände tillbaka till mig. Men oron visade sig onödig då Elton var heltaggad och sprang bägge sträckorna kanonfint med turboväxeln i och fina ingångar.  Betyg: 10! (10 och 10)

Lydnad:

Innan lydnaden var det lunch och det behövdes lite mat i magen och Elton behövde få vila ut en stund. Sedan blev det platsliggning 3 min. Elton satte sig upp när jag lämnade han för att sedan lägga sig ner när jag vände mig om. Sen viklade han även ut bakbenen som en groda och låg sen blickstilla resten av tiden. Brevid Elton låg en Kelpie som reste sig upp och gick mot matte men Elton rörde inte en fena :) Betyg blev 8,5 (9 + 8)

Det moment som jag blev mest nöjd med på hela dagen, som jag kan leva gott på länge är att jag fick 10 på linförigheten av domare Roland Sjösten!! Han kom fram till mig efteråt och sa att det var längesedan han sett en sån fin linförighet i apellklass :)
Den andra domaren kommer jag inte ihåg vad han hette men han gav konsekvent ett halvt poäng lägre så av han fick jag betyg 9,5. 

Framförgåendet avstod jag eftersom jag knappt har tränat på det. Så noll på det momentet. 

Läggande under gång fick jag bara 7,25 (7,5 + 8) i betyg för eftersom jag fegade och saktade in vid läggandet för att vara säker att han  skulle lägga sig. Sedan gjorde domarna fel för enligt regelboken så är ju momentet slut eftr man vänt sig om. Så jag hade inte lagt nån energi på att lära Elton snabba sättanden från liggande. Men tävlingsledaren komenderade enligt lydnadsreglerna så då fick jag ge flera dk på att han skulle sätta sig upp! Jaja de var något jag märkte efteråt och inget att tjafsa om. Så egentligen skulle detta betyg varit högre.

Inkallningen 10 poäng (10+10) Tränade lite stadga i sitt innan vi gick in på planen och det gav resultat :) Annars har han så lätt att ställa sig upp för han är så laddad!

Apportering 7,25 (7,5 + 7) Tugg och tveksamt gripande. (Här var de liite snåla, det var ett tugg och jag tycker inte om när de ger mig den lilla apportbocken för den har ju ingen tydlig mitt där hundarna kan gripa direkt)

Hopp över hinder 10 (10+10)

Totalt: 263,25 poäng (224 krävs för uppflytt). Med tanke på att jag avstod ett moment är jag ändå skitnöjd med den poängen :)

Något som var extra kul var alla snälla kommentarer som jag fick över hur samspelta vi var på planen. Det värmer när folk vågar komma fram och berömma när de tycker att något är bra. De borde jag börja göra oftare, för tänk så glad man blir av bara några ord!

Dagen var väldigt välanordnad och stämningen var på topp så tack Ronneby brukshundsklubb för en trevlig dag :) Att vädret var på topp gjorde inte det hela sämre.


Jag kom på plats 3 med samma poäng som 2an men hon hade bättre än mig på specialen.
(Observera att de enda "icke brukshundarna står på pallen av totalt 13 ekipage)Linförighet :Fler bilder finns här: http://www.sbkronneby.com/galleri100424.html

Resultatlistor finns här:http://www.sbkronneby.com/resultat43.html