Ja de e Elton numera! Jag kan inte fatta det, måste nypa mig i armen. Att min fina lilla skrutt blivit SE LCH på tre raka 1:a pris i Elitklass och med klassvinst dessutom samtliga gånger, det är för otroligt för att vara sant!
 
Det här är min första champion titel någonsin så extra kul känns det nu. Men fler hoppas jag det ska bli :)
 
Tävlingen ägde rum i Åsele ishall. Samma plats som jag tävlade i lydnadsklass tre förra året vid samma tidpunkt. Även då gick det vägen med ett 1:a pris. Många har klagat på hur pass knepig miljön är. Dåligt underlag, iskallt, barn som springer på läktare, två banor igång samtidigt mm. Men vi klarade den miljön! Och det har vi alltså gjort nu två gånger. Och två gånger har vi tävlat med 2012 års SM domare Cecilia Lundgren. Inte får man gratispoäng av henne,  men de poäng man får är man väl värd! Detta gör mig än stolt över mitt 1:a pris idag :)
 
Mina poäng:
 
Platssittning: 10
Platsliggning: 9,5
Fritt följ: 8
Zätat: 6
Inkall m stå och ligg: 9,5
Rutan: 10
Apporteringsdirrigering: 8,5
Metallapport: 8,5
Vittring: 7
Fjärr: 8,5
 
Totalt: 275 poäng av 320 och ett 1:a pris!  samt klassvinst av 5 deltagare
Dessutom delar de ut ett vandringspris till tävlingens bästa hund. De räknar ut vem som har den procentuellt högsta poängen av alla deltagare i alla klasser. Elton kom på 2a plats, bara en tjej i klass 1 hade högre, det var lite småkul.
 
Totalt sett är jag väldigt nöjd med programmet, i zätat missade han ett skifte (sättandet), i fria följet så släpper han i språng marsch och i bakåtförflyttningen, vittringen tuggar han lite och i apporteringsdirigeringen har han slarvigt gripande och tempoförändring. Jag ser en trend i avdragen ;) Men jag har även fått  en 10:a på rutan varje gång jag tävlat!
 
Han har en otroligt fin grund att stå på men om jag skulle satsa på att kvala till SM så måste dessa små detaljer rättas till. Vi får se om jag ids traggla vidare med lydnaden eller om jag släpper det helt och nu övergår till brukset istället.
 
Elton kan nu titulera sig LP1 LP2 LP3 SE LCH Witch hunts Elton John! Det har gått som på räls för oss, vi har tävlat lydnad 13 gånger och vi har fått  ett 1:a pris 12 av de gångerna.
 
Jag samåkte dessutom med en klubbkompis till tävlingen och som tävlade LKL 1 och hon fick prick 160 poäng och blev lika glad som mig för sitt 1:a pris, så grattis Susanne!
 
Ikväll kommer jag somna gott :)
 
 
 
I helgen var det agilitytävlingar i piteå. 3 lopp per dag och endast klass 3, kan de bli bättre! Jag skippade ju vindelälvsdraget pga denna tävling. Det blev så bökigt att ordna med logistiken för att kunna vara med på både och, sen så vet jag inte hur det hade påverkat formen för Elton eller mig att tävla agility när man har kört drag två dagar, sovit borta osv. Men nästa år ska vi absolut vara med, då får agilityn komma i andra hand!
 
Iallafall så har helgen bjudit på blandade resultat. Två lopp är jag riktigt nöjd med, två lopp blev katastof och två därimellan. (2 nollade lopp, 2 lopp med fel och 2 lopp med disk) Jag kan väl säga som så att vi har nosat på certet vid två tillfällen. På lördagen kom vi på 4e plats (certet vandrade bara till placering 2 men alla innan mig var fullcertade) och på söndagen kom vi på 3e plats och där var det samma visa (certet vandrade bara till plats 2 men båda två innan mig var fullcertade). Riktigt nära kändes det i söndags då vi hade placering två ända tills sista startande men sen så nollade dom banan på en bättre tid och vi blev snöpligt utan.
 
Hade den gamla regeln funnits kvar hade vi alltså tagit två cert i helgen! Det är absolut inget att sticka under stol med att de var betydligt lättare förr med att ta cert.
 
Elton har varit superfin i helgen, tagit alla slalomingångar klockrent trots att de inte har varit enkla alls, tagit alla kontaktfält, han har bara rivit ett endaste hinder (sista hindret på målrakan där jag kutade före han vilket jag inte behöver eller ska göra för det går fort nog ändå) och varit jätteföljsam. Så all credit till min finaste!
 
Någon som jag däremot verkligen är onöjd med är mig själv. Jag har inte behållit den fina sinnesstämning som jag jobbat upp och haft både i luleå och skellefteå utan istället kännt för mycket stress, press och nervositet och därför blev vissa lopp totalt kaos för mig.
 
Så nu blir det att försöka hitta tillbaka till den bra känslan jag hade tidigare. För jag vet att vi kan! Rent träningsmässigt nu innan vi ska ner till rättvik så ska vi träna enkelt roligt och framförallt köra fartiga slalom samt kontaktfält för det är områden där farten absolut kan ökas.
 
Jag brukar inte gnälla på saker och ting men nu vill jag bara ösa ur mig! Häromdagen när jag kom på den briljanta idén att lunchträna lite lydnad med Elton. Ska ju nämligen tävla snart så nu måste jag bli lite duktigare att ta tag i lydnadsträningen ;)
 
Iallafall så tog jag bilen och åkte till bräntbergets parkering. Där var det fullsmockat med bilar så där kunde jag inte träna, kom på att det var sportlov denna veckan och det var därför alla var och åkte skidor mitt på dagen!
 
Nice tänkte jag, då är det ledigt på berghemsskolans skolgård eftersom alla barn är lediga.
 
När jag kom dit och hade ställt ut alla grejor, rutan och koner, måttat rätt avstånd osv så öppnades ett fönster och en sur tant skrek att jag minsann inte fick vara där och att de faktiskt hade fritids där. Barnen var dock inomhus och inte ett barn i sikte på skolgården så långt jag kunde se.
 
Sur för att måste åka iväg ytterligare en gång och leta hundtränignsställe :/ Det fick bli brukshundsklubben, där får man iallafall träna hund! Så det blev en sväng där istället.
 
Men det är det jag är så irriterad på. Var man än kommer med sin hund så ska de vara så himla svårt och krångligt med allting. Man får knappt träna någonstans utan att nån klagar, om man ska åka söderut med buss så kan inte hunden följa med eftersom Y-buss inte tillåter hund på deras bussar. Lokalbussar och länstrafiken tillåter visserligen hund men då måste man betala barnbiljett för varje hund.Jag kommer ihåg när jag åkte från härnösand till umeå en gång med Elton och Wilma. Jag fick betala en vuxenbiljett och två barnbiljetter= 500 kr! Skulle jag kört bil skulle det blivit halva kostnaden. Inte konstigt att folk ratar att åka kollektivt!! Det är lite bättre på tågen, där får man ta med sig två hundar gratis. Tyvärr är det ju bara sittvagn som är tillåtet och ofta om man ska ta tåg så är det ju längre resor. Hur kul är det att sitta i 10-14 timmar på ett tåg? Kan man inte ha en allergisanerad tågvagn istället och resten är djurtillåtna? För de e ju faktiskt så att om man är väldigt allergisk så klarar man ju inte av att åka med andra människor även om de inte har hunden med sig, halva hunden sitter ju i kläderna!
 
På alla arbetsplatser är det av principskäl förbjudet med djur, oavsett om det finns någon allergisk eller inte eller om de ens kommer in kunder/besökare dit. På restauranger och i affärer är det förbjudet, till och med på uteserveringar är det förbjudet om man inte har hunden utanför inhägnaden. Nu har till och med vår brukshundsklubb börjat be folk lämna hundarna hemma istället för att ta med de in i klubbstugan!
 
Ska man ta o flytta till tyskland eller nått annat ställe som har lite bättre syn på detta när det gäller hundarnas integrering i samhället? Visst måste man ta hänsyn till allergiska men man kan ju använda sund förnuft och försöka anpassa för BÅDA parter?
 
Nu har jag fått skriva av mig. Tack för mig