I helgen var vår sista agilityhelg för sommaren. Det kändes lite trist. Men jag var glad att Wilma inte började löpa och att jag kunde åka som planerat. Tycker så synd om Ida att hennes Mitra började löpa en vecka innan. De e sånt som e drygt med att ha en tik. Att löpen kan sätta käppar i hjulen när man vill tävla och träna mycket. Men resten av året är jag mest bara glad att ha en tik som går bra ihop med alla sorters hundar o inte ska hålla på o gruffa o bråka.

Helgen då...

Lördagen började med agilityklass 2. Det var 7 startande. Wilma hade ett riktigt flyt och tvekade inte en sekund på gungbrädan och det var jag mest stolt över eftersom det har varit ett jättespöke för henne hela tiden. Hon var jätteföljsam och snabb men jag var lite för ivrig o kutade ifrån henne när hon var på balansbommen så då hoppade hon med ett jätteskutt över kontaktfältet på nedre delen av balansbommen och vi fick förargliga 5 fel. Annars hade vi fått en pinne eftersom det delades ut 2 st och vi hade näst snabbast tid med god marginal till trean. Jag kom trea i denna klassen

Sedan kom hopp 2an och den gick väldigt bra. Var en klurig bana men vi kom runt snabbt och felfritt och vann! Vi var två sekunder snabbare än tvåan som var en foxterrier. Väldigt skoj, vår första pinne i tvåan!

Söndagen så var det jäkligt kallt. Tältet höll på o blåsa iväg. Agilityklassen var det bara 5 startande och jag tyckte det gick jättebra fram till upploppet då det var ett hopphinder som jag gjorde bakombyta bakom o eftersom Wilma är så pass lättvänd så vänder hon i luften över hindret o slog ner den pinnen :(  Sen på resultaten stod de 10 fel så jag måste ha fått fel på kontaktfältet som jag inte märkte antagligen. Men jag kom ändå tvåa för resten diskade sig. Det var en grym fälla nämligen så de var många hundar som sprang rakt på a hindret istället för o göra en sväng till gungan.

Sista loppet var hopp två och den gick mycket bra. Wilma tog sig felfritt runt och på snabbaste tiden dessutom. Slog tre sheltisar!!

Så nu har jag två pinnar i hopp tvåan. Ingen i agility tvåan men de blir nästa säsong det.  Är väldigt nöjd över att ha tagit 8 uppflyttningspinnar på vår premiärsäsong i agilityvärlden. Wilma är nog inte så dåligt som jag först trodde i vintras när jag tränade och tyckte att Wilma var seg som klister. Tror hon har fått upp riktig tävlingsglöd nu precis som sin matte!
Idag var jag och Wilma på ön o körde en inofficiell träningstävling på ön. De gick sådär. Diskade ut oss. De gör iof inget eftersom det är träning men nu skulle de va skönt o göra ett felfritt lopp där allt satt där det skulle. Har diskat ut oss på flera lopp i rad nu.

Nä jag måste tagga om till övik i helgen. Inge löp än peppar peppar... Har drömt mardrömmar om att Wilma börjar löpa innnan helgen så att vi inte kan åka.

Här kommer iallafall en bild från tävlingen i piteå där vi blev tvåa :)
Idag gick det bättre än i går.  Wilma var dock lite lugnare. Hon gick inte alls o peppa med annat än köttbullar idag. Agilityn startade först idag.  Vi startade som nummer två av 4 startande totalt. De var en ganska rolig bana, lite småknixig men jag fick wilma runt den felfritt! Trodde jag, tydligen hade näst sista bommen fallit. Det var synd. För de andra hundarna var inte felfria. Hade bommen inte fallit hade jag haft min första pinne i tvåan! Men men, de är sådär i agility.

Blev dock lite stolt sen när Donnas matte kom fram och frågade vilken kennel som wilma var ifrån. Att de inte var så vanligt med fartiga cockrar. Hon tyckte Wilma var som en liten iller på banan o väldigt följsam :)  Donna tog två cert i helgen. O hon har bara startat i trean tre tillfällen. Vilken grej! Då började jag drömma om ett championat med Wilma. I hopp såklart, agility känns inte rimligt.  Men de e våra höga mål. Nu är det bara o köra på o hoppas på en pinne i tvåan innan säsongen är slut. Hoppas hoppas att inte hon börjar löpa innan övik om en vecka!!

Sen hopploppet gick sådär. Det var en väldigt svår ingång till slalomet och wilma började strula i det. Då bytte jag sida til höger o Wilma tog de direkt. Fan, måste börja träna mer svåra ingångar o speciellt vänsterslalom. Efter slaomet tappade jag liksom koncentrationen litegrann och Wilma diskade sig efter att ha hoppat ett hinder från fel sida.

Nu har helgen redan gått. För snabbt! Känns vemodigt att inte ha nå mer agilityhelger på ett helt år o se fram emot efter nästa helg. Har blivit riktigt biten efter denna säsong faktiskt. Hon är så fin min lilla iller :)