Ja inte deltog jag om det var det ni trodde av att ha läst rubriken :P Men det var ett ypperligt tillfälle till att dra med hundarna och passivitetsträna det svarta odjuret. Och idag var han mest dryg. Han blev helt tokig av att se alla hundar och folk och slet och drog så att jag fick ont i händerna så fort det gick förbi någon hund eller människa där vi var. Det är väl bara att konstatera att ett smockfullt ridhus med hundar och människor är lite väl mycket för honom just nu att kunna hantera. 

 Jag var där i fyra timmar och kollade på cockrar och socialiserade mig med trevligt hundfolk. La ett spår i skogen bakom ridhuset så att odjuret skulle kunna få göra av med lite energi. Det var jättemycket sly där och all vegetation var vit av frost men jag ville iallfall testa hur det skulle gå. Elton blev helt galen av att få spåra igen och hoppade mest på bakbenen spåret igenom medan jag gick bakom i min takt med linan i ett stadigt grepp. Tror jag måste lägga korvringar och kycklingfileér i spåret för att få ner tempot eller nått... För små godisbitar som ligger i spåret vill han då inte äta. Belöning äter han men bara för att få det överstökat och få fortsätta spåra. Spårtokig kan man kalla honom!

Efter spåret gick jag in i ridhuset igen och då minsann kunde killen slappna av! Det räcker tydligen inte med en ordentlig promenad för att han ska bli av med energi.

Träffade en tjej med jaktlabbe som ställde ut. Hon fick en trea medans några tjocka korvar fick ettor och ck:n. Tycket att det är sjukt, varför premiera hundar som är handikappade av sitt utseende? Jag menar det gynnar ju inte raserna, tvärtom. Samma sak med cockern, Elton skulle nog åka ut med huvudet först om jag gick in i ringen medans hunden som har längst päls (som aldrig torkar och alltid tovar) och längst öron-öroninflammation vinner. Typ.

Nu ska jag på söndagsmiddag med familjen

Många är så väldigt ambitiösa och duktiga och lägger in bilder till alla sina inlägg. Själv är jag rätt dålig på det, är glad om jag ens hinner skriva nått inlägg emellanåt! Men nu ska det kompeseras lite med några fler bilder på vovvarna istället. Har nämligen skaffat mig en digitalkamera nu. Iof en riktigt billig en men den duger.

Har varit lite kraslig en vecka nu, typsikt när man börjar komma igång med träningen så blir man direkt förkyld. Tur att jag har ett jobb som inte är så ansträngande så jag har sluppit att stanna hemma. Men mycket ork har man inte haft. Skönt iallafall med helg och fredag. Ikväll blev det hemmalagad sushi med syrran och sedan Idol :)

Tänka sig att man åker 6 mil enkel väg för att kunna träna agility några timmar  och för lydnadsträning åker man 3 mil vintertid. Men inte är det kul att träna utomhus, det har mer eller mindre regnat konstant varje dag den här månaden känns det som. Så därför packade vi in oss fyra människor och 5 hundar (tur att hundarna är små:) och tuffade iväg till vännäs för lydnadsträning. Träningstiden är mellan 21-23 så det är väl inte den bästa tiden för man kommer ju hem så sent, men men.. Man får väl offra sig lite om man vill få nöjda och glada vovvar.

Började med passivitetsträning på läktaren och det gick väldigt bra (jämfört med hur det brukar gå) Sedan när vi började träna så var det såå svårt att låta bli backen, båda hundarna var som dammsugare. Fick mest belöna spontan kontakt i början. Nog kan jag säga till dem oxå när de gör sådär men Wilma blir låg då och svår att fortsätta träna med och Elton slutar för en stund men fortsätter sen igen efter ett tag. Då tycker jag det är bättre att de måste lista ut att kontakt lönar sig men att nosa gör det inte för då  står matte still och är tråkig.

Iallafall var Wilma jättetaggad i början, tränade lite på fritt följ, att springa till target i rutan och hopp över hinder och allt gick rätt bra. När hon började bli seg och okoncentrerad böt jag hund och körde med Elton istället. Det var ganska bra att det var rätt så tomt i ridhuset. Bara vår lilla grupp samt några entaka ekipage var där. Lagom störning för Elton såhär första gången i ridhus. Så jag är nöjd över hans prestation, mest nöjd är jag över att han kunde slappna av något så pass.

Jag tror att jag ska försöka fara till vännäs och träna lite nu och då framöver på onsdagar som komplement till forlundas växthus och agilityträningarna i vindeln. Så har man något att se fram emot som är helt oberoende av vädret :)