Idag har varit en slapp dag. Vaknade vid 10 tiden, åt frukost och drog sen ut på klubben för att träna lite agility och lydnad. Sen lunch och hälsa på syrran som hade kommit hem precis från en utlandsresa i barcelona.

Tog med hundarna och sprang runt nydalasjön med syrran cyklande brevid. Sen på kvällen var det sommarcup i agility, deltävling 2 av 3. Denna gång i nordmaling. Jag, camilla och Ida och hennes kille stuvade in oss och 6 hundar i min bil och styrde kosan mot nordmaling.

Det var ju lite enklare förr, när alla hade en hund var. Men nu har alla skaffat sig en 2a hund så det blir aningens trångt i min bil till och med. Men det är smått imponerande att 6 hundar av olika åldrar och raser kan sitta ihopträngda utan trassel! Hade gärna tagit en bild på hur det såg ut men kameran har sambon uppe i fjällen.

Jag tävlar ju i lätt klass men ikväll hade jag nog helldre tävlat den svåra klassen. Den banan såg mkt roligare ut nämligen! Lätta klassen var verkligen lätt och Elton var med mig så vi fixade en lätt vinst! Men jag ritade av banan så ska bygga upp den så att jag får testa den en annan gång.

Just nu känns de som att vi är inne i ett flyt när det gäller agilityn. Hoppas de håller i sig till boden och luleå tävlingarna.

När vi inte körde våra lopp så passade jag på att träna lite lydnad på planen brevid. Framförgåendet har blivit sämre på sistone så där måste jag gå tillbaka till början igen..  Min plan är att åtminstone få poäng på det momentet, inte få det perfekt. Men där är vi inte ens ännu. Var även tvungen att läsa igenom bruksreglerna och jämföra dem med lydnadsreglerna. Är lätt man blir förvirrad då de är snarlika varandra men små detaljer skiljer. Till exempel i hoppet så ska man i tävlingslydnad vänta in tävlingsledarens kommando innan hunden får göra sitt återhopp. I brukslydnaden kommenderar man det själv.

Ganska coolt, hittade att det finns rasdata för jaktcocker nu! Undrar hur det kan finnas en uppdelning? Jag menar Elton är ju inte registrerad direkt som "jaktcocker". De måste ha nått med stamtavlorna att göra...

 http://www.rasdata.nu/jaktcocker/


Semestern rullar på. Nu har jag precis passerat hälften på min semester, ve och fasa!  Vill inte sluta ha semester! Det är så skönt att bara låta dagarna rulla på, ha sovmorgon, åta frukost och ta dagen som den kommer. Vägrar planera mer än en dag i taget! Vill komma undan vardagen och det gör man inte om man planerar upp vareviga minut under sin lediga tid.

Vad gör jag då för något? Jo jag ligger då inte på latsidan i varje fall, har liksom aldrig varit min grej. Nä det blir att spela beach, tennis, gå på gymmet eller cykla, springa med hundarna promenera..  Älskar att röra på mig! Häromdagen tog jag en 1,5 mils cykeltur från nydala till en kompis som bor i sävar. Det var hård motvind och min cykel är skruttig med bara en fungerande växel. Tufft men de gick.

Idag bröts dock det fina vädret och värmen som vi har varit bortskämda med. Regnet bara öste ner på förmiddagen. Men då fick man ju tid till att städa i garderoben, städa och tvätta hemma och göra sånt som man skjuter på när det är för fint väder för att vara inne. Så en dag eller två får det väl vara sämre väder.

Hundträning har det blivit en del av. Mest agility faktiskt då mina träningskompisar är mest taggade på det. Det är faktiskt välbehövligt eftersom jag försummat den träningen en del. Lite lydnadsträning har det blivit och sen tiggde jag till mig en sökträningidag när några spårkompisar fick offra sig som figgar. Svårt när man inte har en grupp att träna med. Hade chansen att träna med en grupp i torsdags men då var jag bjuden på 30 års middag. Sen i söndags skulle gruppen träna igen men då blev det inställt. Typiskt! Hade kännts bra med ett par organiserade sökträningar innan tävlingen må jag säga..