Elton kommer paras igen! Tiken heter i stamtavlan Meryl Dessert Rose och till vardags kallas "Jojo". Det var bland annat därför jag nu har beslutat att jag inte ska ta någon av Eltons tikvalpar i Norge som nu är 4 veckor. Tungt beslut men innerst inne känner jag att jag verkligen vill ha en hanvalp. Risken är ju att jag nu blir helt utan om det inte skulle gå vägen men det risken får jag ta.
 
Jag har träffat Jojo och sett henne både i arbete och passivitet. Hon är en läcker tik som har en hel del likheter med Elton. De har båda gjort MH och har skrämmande lika resultat. De är livliga, lekfulla, sociala och nyfikna och är väldigt trygga och orädda hundar.  Det kommer bli valpar med mycket fart under tassarna, precis som jag vill ha det!
 
Parningen planeras i november och om allt går vägen blir det valpar under mars.
 
Nu kommer iallafall jag hålla tummarna hårt för att det blir en liten mini-Elton till våren :)
 
Länk till Jojos hemsida där ni kan läsa mer om henne och den planerade kullen: http://www.jaktcockernjojo.com/ 
 
 
 
 
Jag är lika chockad nu som i våras när jag tog mitt första cert i elitklass spår som dessutom var premiären i elitklass!  Vi har tagit vårt andra Cert i elitklass, det är helt otroligt :)
 
För det första trodde jag absolut inte vi skulle komma med på provet alls eftersom vi blev bortlottade och fick reservplats tre. Det gjorde mig lite deppad och jag strök all vidare bruksträning från agendan och började träna elitlydnad istället. Det skulle jag inte gjort! För sent på torsdagskväll fick jag meddelande om att det fanns en plats till mig! Då var det lite sent att börja träna ;)
 
Men all höstens träning verkar ha suttit i ryggraden. För han gick som en liten pärla på lördagen!
 
Började med spår. Drog startnummer ett. Ganska skönt att få det bortgjort så man slipper vänta så länge..  Upptagsrutan gick genom ett tallhygge med midjehöga plantor. Jag gjorde dock radikala misstaget att släppa på från vägen. Vet inte hur jag tänkte.. Gör ju alltid påsläpp från väg på träning så det gick nog av bara farten tror jag.. Så han fick 10 meter längre påsläpp. Dock gick spåret inte i bakkant på rutan den här gången utan i mitten tack och lov. Tyvärr var jag lite väl snabb att följa med Elton när han tvekande valde håll och det var såklart fel håll (bakspår!) Ska inte vara så snabb att följa efter. Ibland vänder han nämligen när han analyserat klart..
 
Men spåret gick bra, han hittade pinne efter pinne, det gick över  risiga hyggen, i granskog, över en grusväg och en hel del stenhällar och det var spetsvinkar dessutom över hällarna vilket jag är jättestolt att han klarade. När han tillslut hittat slutpinnen så var västfickan full och glad blev jag när jag räknade dom till 7 små och en stor :) 20 minuter hade spåret tagit. Det verkar vara hans tempo för han har gått på 20 min alla elitspåren hittills. Då stannar jag även o belönar ordentligt vid varje pinne och även vattnar upp honom. Jag är stolt över min lilla spårhund, riktigt duktig är han och nu har han dessutom börjat bli mer noggrann med pinnarna vilket glädjer mig :)
 
Sen lydnad på en för mig helt okänd fotbollsplan i flurkmark. Jag har alltså inte tränat där innan. Så det var ju lite nervöst men jag hade inte behövt oroa mig. Dessutom var vädret perfekt. Torrt och kyligt. Elton verkar prestera bättre på tävling än träning. Det enda jag är missnöjd över är att han var tvungen att hälsa lite på gruppen i frammåtsändandet men efter ett dk så fortsatte han i bra tempo frammåt. Inkallandet måste jag ju träna på mer för att få bättre stopp. Men nu har jag kampanjat stadga i kvarliggandet och det gav resultat vilket jag är väldigt nöjd med:)
 
Uppletande på klubben. Han rejsade på i sitt vanliga (höga) tempo. När det var en minut kvar hittade han fjärde föremålet (det som låg närmast) och vi fick en dubbeltia, inte ens ett litet tugg :)
 
Det värmer otroligt mkt när en domare sen efteråt kommer fram till mig och berättar hur roligt det är att se Elton, vilken fart, glädje och energi som han har :)
 
Platsliggningen var sist och den gick bra som vanligt.
 
Prisutdelningen var spännande. Hade räknat ihop att jag skulle få certpoäng iaf men visste inte hur jag låg till mot de andra. Jag blev helt paff när jag ropades upp att jag hade vunnit, fick cert och att poängen var nära 600! (0,5p ifrån )
 
Vilken lycka!! Han är helt enastående min lilla svarta spaniel. Två cert på tre starter i elitspår :)
 
 
 
 
 
 
 
Ja i helgen har det varit säsongens sista officiella utomhustävlingar i agility och vilka ägde rum i Örnsköldsvik.  klass 1 skulle börja bägge dagarna. Det verkar numera som att jag är det enda umeåekipaget som har bara tävlar klass 3. Det är ju rätt drygt att sitta hela dagarna på en tävlingsplats och att vänta till att klass tre ska börja så därför tänkte jag att jag skulle ta tåget ner lite senare och få en sovmorgon.  Såg i tidtabellen att tåget skulle gå kl 11 och då skulle jag vara framme i väldigt god tid. Men väl på tågstationen såg jag att tåget inställt pga översvämningar och ingen ersättningsbuss insatt! Så jag vart tvungen att ta nästa tåg som skulle gå två timmar senare kl 13. Jag kan säga att det verkligen var med nöd och näppe tidsmässigt men jag hann i tid till banvandringen:) 
 
Tävlingen då: ja de var för det första väldigt enkla banor vilket gynnar både mig och Elton för då kan vi bara ösa järnet! Resultatet blev tre nollade lopp och ett med 10 fel (rivning+ balansens kontakfält) Alla nollade lopp resulterade i SM pinne! Det betyder att jag fick tre SM pinnar med mig hem och nu har jag alltså 13 st sammanlagt! Det är inte klokt vilket flyt vi är inne i nu. Ändå så har vi inte tränat alls på flera veckor...  Tror mkt beror på att jag känner mig totalt avslappnad nu när jag tävlar. Vi har championaten och vi är redan kvalade till sm vilket gör att pressen släpper på att åstadkomma resultat...  
 
Helgen blev inte sämre för att jag fyndade en fin tröja på fjällräven butiken mellan loppen :)
 
Sen träffade jag Eltons systerson Viggo i publiken. Han var helt underbart fin! Jag kan bara inte sluta att tänka på hur saker o ting varit om han varit min...