Idag kom jag hem lite tidigare från jobbet. Det var fantastiskt väder så då tog jag med mig familjen och åkte till skogen fär lite rapportträning. Har nämligen börjat träna rapport med Gimli.  Jag vet inte om det är något jag sen kommer tävla i. Men jag tänker att det är en aktivitet man kan göra o ha med barnen.
 
Gimli har väl kört ett 10 tal gånger totalt i sitt liv. Vi började i höstas när Gimli var ganska liten. Han var jätteduktig redan första gångerna. Trots att han är försiktig med nya människor så sprang han på en gång till Anna. Sen kom vintern och mörkret vilket tvingade oss bara köra på helger. Vintern har varit väldigt dålig på så sätt att det har varit isgata i skogen långa perioder. Så de har inte blivit så kontinuelig träning då jag absolut inte vill riskera skada påga dåligt underlag.
 
Vi har väl kommit såpass långt att han kan springa en 200 meters sträcka från B till A till B utan problem. Vi började att träna varje hund för sig men nu har vi även börjat träna dom tillsammans. Gimli springer utan problem trots att det är en hund med som störning :) Sist blev det dock lite väl lång väntetid då Annas hund inte sprang. Så då blev han tverksam och jag var tvungen att skicka om honom.
 
Det enda som han inte är så duktig än på är frispåren. Han verkar mer springa än vad han spårar. Kanske det är en nackdel att köra mycket på vintern och å skoterspår där det bara är att rejsa rakt fram. Men jag hoppas att lösa det med massor av spårträning nu till barmarkssäsongen.