Efter kennelträffen så begav vi oss hemåt igen. Vi hann mellanlanda en natt och sen åkte vi till fjällen (Adolfström) och var där från tis-lör. Dagarna bestod av kortare dagsturer och det passade ganska bra då vi hade Linnea med oss i bärstol/bärsele och Elton som inte fick gå längre sträckor. Näst sista dagen rejsade Iggy runt med en annan hund och lekte och blev halt i ett bakben! Jag blev helt förtvivlad och tänkte att hela tåmeveckan blev förstörd. Men jag lät Iggy vila de sista två dagarna och mirakulöst blev han helt bra så de måste ha blivit en väldigt liten sträckning eller nått. Puh!
 
Jag gick brukslydnad och uppletande för Monica Henriksson. Jag hamnade i en schäfergrupp (igen!). Jag har nog aldrig varit nöjdare efter ett läger än nu. Jag tycker hon hade en väldigt bra plan för hela veckan och vi hann träna så otroligt mycket. Dessutom hade hon väldigt bra övningar.
 
Hela veckan var indelad i olika teman varje dag. Vi började med teori (som hade kunnat varit kortare iof) och sen tränade alla på det temat för dagen. Vi hann med o träna två pass var och sen körde vi uppletande och sist platsliggning med skott. Några dagar hade vi även budföring.
 
Mitt absoluta hat moment frammåtsändande kom vi jättelångt med på bara några pass och nu vet jag hur jag ska jobba vidare med det. Det känns plötsligt inte så hemskt längre! Vi kanske kommer få till det :) Platsen med skott har vi kört varje dag. Bara första dagen satte han sig upp vid första skottet annars har det gått bra :)
 
De känns plötsligt inte helt omöjligt att vi kan prova på en högre start på Umeås höstprov i oktober!
 
 
 
 
 
Nu har jag inte bloggat på ett tag så det finns litegranna att uppdatera om. Vi börjar med kennelträffen som vi var på hos Susanne och Nicklas på Lyckostigens kennel. Det var bra uppslutning på den.  Bara Tuff och Eddie saknades. Så mamma Jojo, Pappa Elton, Ida, Nelson, Emil, Ebba, och Iggy var med. Riktigt kul att träffa alla men speciellt Ebba med matte som jag inte träffat sen tidigare.
 
På fredagkvällen så samlades vi hos Nicklas och Sussie och åt en jättegod middag o pratade långt inpå kvällen innan det var läggdags. På lördagen och söndagen hade vi bruksträning för en instruktör som heter Pia Eklund. Vi la lite spår och sen tränade vi lydnad. Det är väldigt stor spridning på hur långt alla har kommit. Vissa hade inte kört någonting alls så de fick börja väldigt grundläggande medan vi var de som kommit längst och vi tränade litegrann på frammåtsändandet.
 
När de kom till spåret så skötte sig Iggy riktigt bra faktiskt. Trots färska förledningsspår (av misstag) och helt annan terräng än vi är van vid så gjorde han det super!
 
Sen på måndagen så tränade vi jakt. Det var stadga, sökmönster och lite apportering. Det var bara Iggy och Ebba som körde den dagen. Iggy och Ebba är helt olika varandra fastän de e från samma kull. Iggy fick vi jobba med för att få igång söket medans med Ebba är det tvärt om problem, hon söker för stort o självständigt. Överlag fick kullen ganska stor spridning i både färg, storlek och temperament. Ida och Tuff i ena änden Iggy i mitten o sen Emil Nelson och Ebba i andra änden. Sen vet man ju aldrig hur det hade blivit med andra ägare. Jag valde ju mellan Tuff, Nelson och Iggy när de var valpar. Det valet ångrade jag ju jättemkt när han blev sjuk o allt det där. Men nu när han är frisk känns de ändå som att de blev ganska bra ändå! I vissa situationer hade jag velat ha lite mer driv men i vissa är han ändå rätt lagom i alla fall!
 
Tusen tack i alla fall till Sussie och Nicklas som härbergerat oss o tre dagar, bjudit på supergod mat o ordnat med allt runtikring. Bättre uppfödare kunde man knappt önska sig!
 
 
Elton, Iggy, Ebba, Ida, Emil, Nelson, Jojo
 
Jaktträning med Iggy
Ida
Ebba
Ebba o Iggy har badat