Idag var det inofficiell träningstävling i lydnad i vännäs ridhus. Samma domare som förra gången när det var officiell debut i lkl 1.

Vi fick startnummer 2 och det var platsliggning direkt. Efter det så gick jag iväg och snabb körde igenom momenten och det behövdes för Wilma var så i gasen idag (!?) så hon la sig på ställande. Så jag blev lite orolig för att hon skulle göra det sedan när vi skulle in o tävla men de gjorde hon inte.

Wilma var jättepigg och var underbar att tävla med. Fick jättehöga betyg! 194 poäng av 200 möjliga! Men då var ju betygssättningen väldigt snäll tycker jag. Min linförighet tycker jag inte var värd 9,5 för hon hade vida högersvängar och när jag vände helt om men hon sätter sig snabbt vid halter så det kanske drar upp betyget lite. Vi vann klassen av totalt 5 deltagare. Nu är jag taggad att tävla officiellt så jag får mitt Lp :)

Protokoll:
Platsläggande: 9,5 Dk
Tandvisning: 10
Linförighet: 9,5 Fin pos, vid sväng, snabba sätt
Läggande: 9,5 Tar ngt steg
Inkallning: 10 Snyggt avslut
Ställande 9,5
Apportering: 10
Hopp över hinder: 10
Helhet: 10 Mycket trevligt ekipage, fint samarbete

Summa 194 poäng. Placering 1 av 5 startande.

Imorgon blir det agilityträning hela dagen. Jag och Lisa ska få köra ett par supersnabba sheltisar imorgon. Det blir skoj o testa på den typen av handling!
Idag steg jag upp väldigt tidigt. Jag skulle vara på Holmens kontor i Övik kl 10 och redovisa mitt exjobb. Det är tredje redovisningen om exjobbet för mig. Första gången på SLU i Umeå och på Swee Tree Tehnologies för min biträdande handledare och några doktorander och annat folk, andra gången nere i Uppsala på institutionen för mykologi och patologi för min handledare, examinator och diverse forskare och doktorander.Nu tredje gången för Holmens pesonal (mestadels folk från Stab skogsvård).

Det kändes inte alls jobbigt att redovisa denna gång, kanske för att jag är så inkörd redan :P Men nu fick jag redovisa på svenska vilket jag inte gjorde de två gångerna innan.

Holmen bjöd först på fika, min andra semla för i år :) Är det något strategiskt att bjuda på fika innan en redovisning för att inte någon ska somna under redovisningen?

Iallafall gick presentationen bra, jag fick mycket beröm och sedan fick jag ett badlakan och en smörkniv hehe. Efteråt bjöd de på lunch och sedan körde jag hem till Umeå igen.

Fick förresten ett mail igår av min handledare och jag har fått betyget 5 på exjobbet! Högsta betyg alltså! Gud va kul, jag visste jag kanske skulle kunna få bra men inte högsta betyget! :) Nu är min dag förgylld.
Idag har jag ett litet hundagis hos mig. Men vad gör man inte för att ställa upp när ens kompisar behöver passning av sina hundar? Mitra (Kooiker) Focus (Aussie) och Wilma och Fritz (Cockrarna). Alla tar det lugnt utom Focus som är väldigt rastlös och vankar av och an och försöker få igång de andra till bus. Nä nog kommer det dröja till att jag kommer ha 4 hundar. Två är nog det optimala, då har man tid till att motionera,aktivera alla så de blir nöjda. Jusst nu känns det lite lite o bara ha en hund. Särskilt de gånger man ska iväg o träna eller  tävla då vill man ha en till att växla med.

Jag var nere i gävle i helgen och träffade en uppfödare som jag har haft kontakt med sedan innan jul som har en kull jaktcocker valpar. 6 veckor var dem och oerhört söta! Fick träffa pappan till kullen också när jag var nere och han var då helt underbar både exteriört och mentalt. Det enda problemet är att de kanske blir för höga för agility. Men jag avvaktar och ska se hur höga de båda hanarna blev i deras förra kull innan jag ska bestämma mig. Jag är såå sugen på en till hund så det finns inte!