Nu i veckan har det hittills blivit ett spårpass, två lydnadspass och ett dragpass. Älskar att vara mammaledig! Gud så mycket hundträning man hinner med då :)
 
Lydnadspassen blev på klubben bägge passen. Frammåtsändandet känns faktiskt riktigt bra nu. Dock skulle jag verkligen behövt köra det på lite andra ställen än klubben. Tror jag måste åka ut i morgon o köra på ett nytt ställe. Sen blir det ju astidig uppstigning på lördag för att jag ska hinna köra ett frammåtsändande på Skellefteå bk innan tävlingen.  Till och med inkallningen känns riktigt bra nu. Dock kör jag med leksak bakom hela tiden. Få in det där stoppet i ryggmärgen liksom.. 
 
Det blev ett spårpass i kulla. La ett rätt krångligt spår till Elton. Mycket vägövergångar där jag vinklade direkt efter  eller innan vägen, gick längs med drivningsvägar, la pinnarna på kluriga ställen såsom precis innan en stock, i en rishög, efter en vägövergång mm. Sen såg jag flera som rastade sina hundar medan jag la spåret. Så de var nog en del korsande spår av både människor och hundar..
 
Men Elton löste spåret hur bra som helst. 5 av 6 pinnar hittade han.  Rätt spårupptag med. Detta känns riktigt bra inför Skellefteå.
 
Har tappat lite motivationen att köra lydnad med Iggy nu när tävlingssäsongen är över. Måste sätta mig ner o göra en plan över vad som ska tränas inför nya Class 3 så jag får lite mer struktur på träningspassen.
 
Men dragträningen har jag desto mer motivation för. Köpte mig ju en asbra cykel på XXL på rean. Så sen jag köpte den har det blivit några pass. Senast i tisdags på ersboda tillsammans med Sophie. Vi körde 4,1 km rundan. Den är ganska kuperad så Iggy blev riktigt trött men körde hela rundan runt med bra fart och motivation trots att han bara fick en startretning i början av Sophie som drog iväg. Resten av varvet var vi ensamma. Blir hösten varm och torr så kommer jag försöka köra ett par pass i veckan nu. Även Elton ska få köra litegrann efter sista tävlingen är gjord. Jag var jättesugen att åka på barmarks SM med Iggy o köra cykel. Men logistiken med boende o barnvakt löste sig inte så det får va den här gången.
I helgen har det varit bruksprov i Umeå. Jag har tävlat elitspår med Elton. Det är faktiskt hans första tävling för i år. Så det var jätteskoj att få tävla honom igen! Vi började med spåren på lördag morgon. Vädret var fantastiskt bra för tävling. Vindstilla, 7 grader och torrt. Vi drog startnummer 12 vilket var det sista spåret.  Gruvade mig för att spåret skulle vara ganska risigt och dåligt men det var inte så farligt som befarat. Hade dock inte klarat av att gå det höggravid om jag säger så för det var ganska fysiskt tungt med mycket sumpskog, myr och det var tätt bitvis. Elton gick spikrakt ut i upptagsrutan och tog tvärsäkert höger på upptaget vilket var rätt :) Alltid en go känsla efter framspår :) Tyvärr så hade vi bara 4 pinnar i fickan när vi hittade slutpinnen! Spårtiden var 17 minuter (av max 35)så jag hade ju haft gott om tid att leta pinne vid de stopp som Elton gjorde men han bara drog vidare. De e ju sällan vi får tidsnöd i spåret så jag vet inte varför jag hade så bråttom?? Så lite besviken var jag ju efter spåret men jag valde hursomhelst att fortsätta tävlingen.
 
Tur var väl det för Elton gjorde verkligen en kanonlydnad, så peppad, glad och fin på planen. Det betalade sig verkligen för vi fick tex 9,5 på fria följet av ena domaren, 10 på krypet samt 10 på metallapporten o resterande moment. Bäst var väl alla varma kommentarer från publiken om hur fint o glatt det såg ut. Då blir man verkligen peppad :)
 
Sen uppletandet som gick nästan ännu bättre. Jag skickade Elton 5 gånger och han hittade de 4 föremålen på 1 min 45 sek :) Blev nästan tårögd så fint var det.
 
Såklart räckte inte poängen till vare sig  cert eller pallplacering. Hade han tagit en pinne till i skogen hade de gjort det. . Idag var han för slarvig i skogen helt enkelt.  Men han är ändå min fina super Elton!  Vill aldrig att han ska bli gammal. Känslan när vi tävlar ihop går inte att beskriva. Han är en once in a lifetime dog!
 
 
Världens finaste hund <3
 
Spåret
 
Sen på söndagen var jag funktionär i köket. Lillan var med och skötte sig super. Hon sov nästan hela tiden och sen var hon glad den tid som hon var vaken efter jag ammat henne. Så lättsam att ha med sig på dagtid :)
 
På kvällen var det dragträning med Umeå draghundsklubb. Jag körde bara med Iggy. Han drog så superfint! Ett varv med startretning av andra hundar och sen efter en paus ett andra varv utan retning vilket gick lika fint det med :)
 
 
 
När jag anmälde mig till dubbeltävlingen i Umeå i lydnad så anmälde jag även till en lydnadstävling i Vilhelmina helgen efter. Jag tänkte ju att jag säkert behöver några extra tävlingar på mig för att ta det där LP3. Eftersom Helene bor där så skulle jag även passa på o hälsa på henne. De visade sig även att de saknade en tävlingsledare för elitklassen och eftersom jag ändå skulle upp den helgen så tackade jag ja till uppdraget. När det sen visade sig att jag ändå lyckades med bedriften att ta LP redan i Umeå så kunde jag som inte backa ur att åka upp.
 
Jag velade länge o väl om jag skulle stryka mig från tävlingen eller ej. Jag hade ju egentligen ingen anledning till att tävla ytterligare en gång. Tänk om platsmomenten skulle gå på tok till exempel?  Men jag träffade de två som skulle tävla trean med mig o de intygade att deras hundar var säkra så då kändes det ändå ok att starta. Jag kände att jag kunde tänka att det var en träningstävling och gick det dåligt under programmet kunde jag ju bryta mitt i o belöna.
 
Trots att det var en ny plan för Iggy så var han riktigt med mig och han gjorde momenten riktigt bra. Till och med metallapporten hade han bra fart på in med (för att va han). Han gjorde en superfin ruta!  Det var bara på sitt i grupp han gjorde en större miss då han kliade sig! Sen måste jag se till att träna stadga mer nu då han på två tävlingar vid inkallningen flyttat fram efter jag lämnat honom !
 
Totalpoängen blev 302,5 p av max 320 så riktigt bra poäng. Dock vet jag att just denna domare är ganska snäll med poängen så jag är faktiskt gladare för förra helgens poäng då den domaren är betydligt mer petig i bedömningen.
 
På söndagen åkte vi till en sjö och la lite spår åt hundarna. Peter la ett åt Iggy och Helene ett åt Elton. Elton spårade riktigt bra o hittade 4 av 5 pinnar. Iggy spårade också superfint o hittade också 4 av 5 pinnar.
 
Jag är så glad i att framförallt Iggy har blivit så duktig och engagerad i spåret. Ja även i lydnaden har han blivit riktigt fin. De e nu svårt att tänka sig att han för nått år sen knappt hade koncentation att klara ett apellspår...  
 
Hela familjen i spårskogen!
Duktiga Elton på sitt spår
Iggy med pokalen
Badgalningen Iggy..