Idag var vi ett gäng och drog på kullas hundspår. Vintern visar sig från sin bästa sida. Strålande sol, gnistrande vit snö, bara några minusgrader. Kan det bli bättre?

 Spåren var riktigt hårda och snabba. För egen del var de lite väl hårda så jag vågade inte skejta så särskilt mycket. Blev mest stakning idag. Fick prova en lånehund, en liten bc tik-Leah som jag körde i dubbelspann med Elton.

Satan i gatan vad fort det gick! Jag behövde liksom bar tolka och försöka stå på benen så gott jag kunde. Kulla spåret är förvisso snällt då det är bara platt men vissa kurvor är riktigt skarpa o det gäller att  ha tungan rätt i mun när man i full fart ska ta sig igenom dem.

 De drog väldigt fint ihop. Vi drog först ett varv på den långa slingan som är kanske runt 7 km. Sen efter en paus tog vi ett till varv men på den korta slingan som kanske är runt 2-2,5 km. Så totalt nästan  1 mil. Duktiga hundar!

 Efteråt blev det korvgrillning i solen. Underbart! Iggy fick sitta i bilen medan vi drog men sen fick han va med när vi grillade korv.

 Drag är helt klart beroendeframkallande. Det är typ det roligaste jag vet. Att komma ut i naturen, motionera både hund och matte samtidigt och se hundarnas glädje när de drar. Ja de är underbart! Jag vill ALDRIG ha en hund som inte vill dra!

Min största önskedröm nu är att Iggy blir frisk och att han kan dra ihop med Elton. Han har all potential för att bli en bra draghund. Skulle vara så jäkla surt om han inte kunde/fick...

 

 
Imorse var vi på rehab. Jag var ju lite nedslagen sen senaste besöket. Men jag har ändå kämpat på o gjort alla rehabövningar hemma som jag ska.
 
Det som har varit skillnaden är att vi lagt till travintervaller och att vi har avancerat med övningar på balansbollen.
 
Vet inte om man kan bygga muskler på bara en vecka men jag tycker att det har hänt något på vänster sida. Både jag, Peter och nu min fysioterapeut tycker att han plötsligt inte är lika tanig på vänster fram. Kanske är inbillning men jag tar iallafall glädjeskutt :) Varje mikrosteg i rätt riktning räknas och är värt att fira!
 
Idag så travade han dessutom väldigt fint i vattentrasken, i början innan han kom igång ville han galoppera bak o trava fram men redan till andra intervallen så travade han jättefint! Så oerhört skönt!
 
När Sophia kände igenom honom så hade han ingen smärta alls från ryggen. Men han är fortfarande något sämre musklad höger bak (framsida lår) men det var inte så markant skillnad.
 
Börjar tycka mer och mer om pilates träningen. Även Elton får sig ett pass nu och då. Bra för både balans, styrka och kordination. De små stabiliserande musklerna är viktiga dom med! Om ett par veckor ska vi till och med gå en kurs :)
 
En film om hur man kan börja med pilates:
 
 
I helgen var det agilitytävlingar i Skellefteå. Jag velade en hel del innan om jag skulle åka eller inte eftersom det förmodligen inte skulle vara optimalt för Iggy att vistas två dagar på en tävlingsplats där han eldar upp sig och blir extra studsig. Det är ju även så att jag inte hinner rehabilitera honom som jag ska om jag åker bort. Att åka iväg  utan honom gick inte då Peter skulle på hockeymatch på söndagen.
 
Jag har kännt mig stundvis väldigt låst och fått skippa en hel del för Iggys skull. Eftersom alla veterinärer och rehabmänniskor ändrat sig om att det nog kan ta 6 månader istället för 3 månader innan man kan se ett resultat så håller jag typ på att bryta ihop. Jag orkar bara inte!!  Så ibland bara känner man att man måste få unna sig något roligt  för att  orka fortsätta. Så jag åkte till Skellefteå ändå tillslut.
 
Iggy var som väntat lite halvgalen av att vistas i miljön och av alla hundar.. Men redan dag två så hade han lugnat sig betydligt. Är även så glad att han kunde ligga i sin tygbur och vara tyst de gånger jag tog ut Elton och lämnade honom själv. Kom ihåg att han i somras ylade när han blev själv eller när han hörde eller såg mig tävla med Elton.
 
Loppen då var ingenting att skryta med. Vi hade ju 4 sm pinnar sen tidigare så det fann ju iallafall en teoretisk chans att plocka 4 SM pinnar i helgen även om den nu var nog minimal.  Men nu är chansen helt borta för SM då vi inte plockade en enda.
 
Ag3a: 15 fel
Ag3b: 15 fel
Ho3: D
Ho3a: D
Ho3b: 15fel
 
Är jag besviken? Nej. Hade jag haft en pinne kvar hade jag nog varit besviken. Men med tanke på att jag har haft hälften så lång tid på mig att plocka dem pga skada så ska jag nog inte lägga orimliga krav på mig själv.
 
Nä jag får istället glädja mig åt att det var fantastiskt roliga banor med mkt spring, Elton var vild och galen och vi hade kul tillsammans. Att vi misslyckades berodde på att det blev för mkt spring och slarv, en hel del bommar revs plus att kontaktfälten inte satt. Jag fokuserade på att få till fart och flyt istället för kontroll och "feg" handling. Bjuder på de två lopp som blev filmat under helgen.
 
 
 
 
 
Nu blir de fokus på rehab igen. Veckans utmaning är att få till travintervallerna då Iggy i stort sett aldrig travar! Antingen skritt/pass i hög hastighet eller galopp/ rusningar. Blev lite bättre till mods då jag träffade en person på tävlingarna som oxå rehabbat sin jaktcocker efter en liknande operation. Hen hade oxå haft stora svårigheter att fått sin cocker att trava. Men det gick tillslut med hjälp av ett löpband!