I lördags hade vi säsongens sista agilityträning inomhus i lokalen och sen flyttade vi hinderna ut till klubben. Det var ingen vacker syn på klubbområdet. Agilitybanan var täckt med 1 m snö! Suck, undrar när man kommer få träna agility igen?  Och agilityträning behövs, vi tränade på svåra slalomingångar i lördags. Tror jag måste nöta det separat och inte i en hel bana för Elton blir låg av att de blir fel för många gånger i följd..

Igår var det dock underbart väder med strålande sol. Härligt! Vi samlades några st och tränade lydnad ihop. Jag tränade frammåtsändande, apporteringsdirigering och rutan. Det som tränas är saktagåendet i kopplets längd vilket går hyfsat, både mot boll och utan. Ska bli spännande att se om jag får ihop ett snyggt fammåtsändande till hösten när jag tänkte starta högre spår :)

Nä, nu får snön gärna försvinna för gott så att vi kan börja träna uppletande och spår!
Idag var det stålande sol när jag vakande på morgonen. Dessutom kallt. Underbart! Därför passade jag på att ta en (kanske säsongens sista?) skidtur. Åkte milspåret på nydala. Trodde jag skulle va själv i spåret sådär en fredag innan lunch. Men icke sanicke. Det var en hel del folk som hade kommit på samma idé som jag. Tog med Elton och han fick dra kanske halva sträckan?! Han var jätteduktig och hade fullt med energi, (kanske för att vi har inte gjort något vettigt på ett tag)

Sen på kvällen åkte jag på rallylydnadsträning. Tänkte att jag kunde testa iallafall och se vad det är! Har sett en del klipp på Youtube och ville se om det var lika enkelt som det såg ut. Och det var det! Det svåraste är nog att komma ihåg vad alla skyltar betyder. Men nja, de är nog ingen sport för mig. För simpelt, för lite utmaning helt enkelt. Man kanske skulle delta i nån tävling bara för kul skull.

Direkt efter rallylydnaden var det agilityträning. Tränade kontaktfält, box och slalomingångar. Är så stolt över min skrutt som är så duktig på svåra slalomingångar. Och samma höga fart och motivation varje gång vi tränar!

Så nu efter drag, rallylydnad och agility är han väldigt nöjd med tillvaron. Behöver en till hund att träna med!

Jag har fått en liten nytändning när det gäller lydnaden. Med Elton är det iof alltid kul att träna. Han är så engagerad, lättlärd, gör alltid sitt bästa, lättbelönad osv. Men tragglar man för mycket på samma moment blir man less förr eller senare.

Men under påsken har jag så smått börjat på elitmomenten i lydnaden. Har inga planer att starta elit i år men så bra som det hittills gått så är det inte en omöjlighet!

Nu har jag börjat på rutan (med skick till kon) samt apporteringen, det oxå med skick till kon. Jag förstår inte hur en hund kan förstå något så komplext så snabbt! Elton är hur lättlärd som helst, bara på ett par gånger har han lärt sig skickas till kon, och sen vidare till rutan. Såklart med en target i rutan men ändå! Med Wilma hade samma sak tagit hundra år att lära in så de finns en anledning till varför jag bara tävlat henne i klass 1....

Zätat blir en utmaning kan jag tänka mig vilket jag inte börjat alls med. Just nu är Elton hjärntvättad på sitt så de e bara det han bjuder på just nu :P Men somsagt. Vi har ingen brådska. Nu längtar jag bara till man kan börja träna ute i skog och mark, träna uppletande och lägga spår :)