Den här dagen på jobbet var heelt okej :) Steg upp halv 7 som vanligt, gick en 45 minuters promenad med Elton i brunnsskogen. Frukost och sedan iväg till kontoret för att göra lite skrivbordsjobb fram till lunch. Åkte hem och käkade lunch och sen begav jag mig ut till en markägare för rådgivning ang en bidragsansökan.  Självklart fick Elton vara med. Vi gick ut till en ö (på isen!)och pratade lite rekreationsnära skötsel av hans skog. Tänk om man hade haft långfärds skridskor. Det är fantastisk blankis nu. Den kommer försvinna inom någon vecka.

Efter rådgivningen åkte jag ut till klubben och la ett spår på ca 500 meter som delvis gick i gammal granskog och delvis i bokskog med lite snöfläckar här och där. Orkade inte låta det ligga och hade inte tid till det heller så han fick gå det direkt. Han började med att bakspåra men jag lät honom reda ut det på egen hand och det tog ett bra tag med snurrande hit och dit och en lina som fastnade hela tiden. Jag är glad att han inte gav upp utan kämpade tills han äntligen redde ut det och då gick det FORT! Resten av spåret gick super. Trodde han skulle få problem i bokpartiet där marken bestod av torra boklöv i mängder samt hård skarsnö som inte lämnade några spår. Men icket, o 4 av 5 pinnar hittade han oxå.
Jag har ju haft pendlingsbidrag från arbetsförmedlingen i ett år vilket gör att jag kunnat resa så mkt till och från umeå. Det hade inte kunnat vara möjligt annars med tanke på flygpriser osv. Men nu är det slut med mina fria resor så jag kände att jag skulle nyttja ett sista tillfälle att åka hem. Men det känns ju skitbra att snart kommer jag komma hem till Umeå för alltid! Inge mer resande hit och dit längre!

Tack så hemskt mycket för alla grattis hälsningar här på bloggen och på facebook till mitt nya jobb. Det värmer att höra att så många välkomnar en tillbaka och glädjer sig med mig :)

Men helgen då. Det började med ett flygstrul (igen). Skulle ha flygit hem redan fredag morgon men det planet var trasigt. Blev ombokad till ett senare flyg så jag tog mig hem tillslut iaf. Drygt bara att stiga upp kl 5 i onödan och dessutom tycker jag synd om min sambo som fick stiga upp och skjutsa mig för att sedan bara hinna somna om och sedan behöva hämta mig igen två timmar senare... Man har då världens bästa sambo som ställer upp för mig. Puss på dig älskling!

Väl hemma hos pappa blev det middag och en tidig kväll. Hela lördagen ägnades åt skidåkning. Först åkte jag dock till team sportia för de hade rea där på vinterprylar. Inhandlade 2(!) par skidor och jag vill inte ens tänka på vad det kostade. Hade beslutsångest för om jag skulle satsa på skate eller klassiska skidor så de fick bli två par. Skate när jag ska låta Elton dra och klassiska när man går på tur mm. Nu har jag iaf en ordentlig utrustning och nu när jag permanent kommer bli umebo och få uppleva riktiga vintrar så kände jag att det var ett bra köp :)

Skidutflykt med en kompis och Wilma fick hänga på. Hon behöver nog motionen, tror inte det blir mkt av den varan är jag rädd nu när hon är hos husse sin.  Sen på kvällen blev det festligheter hos en kompis som hade födelsedagsfest.

Idag har jag varit i stugan med pappa och skottat tak. *Puh* Nä bäst man åker till flyget nu...
Min plan när jag gick ut jägmästarprogrammet för snart 2 år sedan var att söka jobb hej vilt och sedan ta de första jag blev erbjuden. Jag hade inga planer nämligen på att gå arbetslös ett bra tag och kanske få svårigheter att komma in på arbetsmarknaden. Visst ville jag vara kvar i Umeå av många skäl men karriären kändes viktigare just då. Med tanke på lågkonjukturen som rådde då så var det nog ett klokt val för en del av mina klasskompisar och kursare har haft svårt med jobb. Speciellt de som inte velat flytta på sig. Så första jobbet jag fick var i Ronneby på skogsstyrelsen och där har jag nu jobbat i ett år precis.

Men planen har alltid varit att söka sig hemmåt igen när tillfälle ges. Nu kom det tillfället och jag sökte jobb när de kom ut på skogsstyrelsen i nordmaling och i vindeln. Var på intervju i Umeå för ett par veckor Blev uppringd idag av distriktschefen och fick meddelandet att jag fick jobbet i Vindeln!

Så jag kommer att flytta tillbaka till Umeå inom snar framtid. När vet jag inte riktigt för det är inte klart än men förhoppningsvis till sommaren! Ser fram emot detta jättemkt! Känner verkligen att jag har saknat många personer uppe i Umeå. Som tur var har jag ju haft pendlingsbidrag från arbetsförmedlingen vilket gjort det möjligt för mig att kunna flyga hem emellanåt. Vilket hade varit i princip omöjligt för mig annars med tanke på att det kostar mellan 3-4000 tur och retur.

Men jag kommer oxå sakna mitt jobb oerhört mkt. Gillar landskapet Blekinge  eftersom det är ett charmigt jordbrukslandskap med många småbyar överallt, kuperat med stor variation av växtlighet med härliga ek och bokskogar. Kommer oxå att sakna Sök-gänget väldigt mycket. Ett väldigt sammansvetsat gäng och där vi har haft förmånen att ha Roland Sjösten  som hållit ihop gruppen, fixat rutor till varje träning och bidragit med sin stora kunskap och erfarenhet. Jag hoppas verkligen att jag kommer hitta ett gäng som vill träna sök uppe i Umeå. För utan ett gäng kommer man ingen vart och jag har verkligen fastnat för den träningsformen.

Men det är alltså de sociala bitarna jag saknat mycket härnere. Visst, hade jag stannat i Blekinge några år till hade jag nog såsmåningom hittat mig en bra bekantskapskrets liknande den jag har i Umeå. Men att bygga relationer tar tid och det känns som alltför långt avstånd hem till familjen dessutom. Så det känns allderles rätt att flytta om några månader. Kommer hinna med att uppleva den underbara våren härnere med vitsippor som slår ut i bokskogen.