Igår var vi och tränade i ridhuset igen. Det var rätt mycket folk som tränade vilket jag gillar skarpt (= mkt störningsträning) Elton har för övrigt kommit in i en period där han är väldigt nosig och disträ. Så fort vi inte håller på med ett moment så ska han nosa ÖVERALLT! Hör dåligt gör han oxå på promenader, han som förut kommit som ett skott på inkallningar och knappt nosat på promenader har blivit som en dammsugare, ska slicka på kissfläckar och är allmänt väldigt ouppmärksam på mig. Hoppas det är tillfälligt hormonrus och inte att de kommer bli hans temporära jag.

Men själva lydnaden gick iallafall mkt bra. Började med sittande i grupp. Bäst att smyga in det momentet redan nu även om det känns som lång väg till klass tre. Vill inte ha problem med en hund som av rena vanan lägger sig efter en minut. Elton satt dock som ett ljus. Nöjde mig dock med en minut. Skynda långsamt ska jag göra.  Bättre att träna korta stunder och det blir rätt än att man chansar och det blir fel.

Platsliggning sedan. Har börjat på att gå ut ur ridhuset 30 sek. Har gått bra de två gångerna som jag har gjort det :) Fasen vad skönt de känns, för ett år sedan hade jag problem med kryp och andra oroligheter men han känns betydligt säkrare nu. Dock kan jag säkert få bakslag om jag blir för ivrig så därför smyger jag fram i ökad svårighet istället.

Tränade fritt följ med kommendering. Med korv som belöning går han hur bra som helst. Men de är ju de där med att öka uthålligheten, minska belöningarna men bibehålla samma kontakt... Tränade rätt mycket på rutan. Här går de ett steg frammåt och tre tillbaka känns de som. Suck!

Blev ruskigt irriterad på en man som lät sin hund pissa på ridhusväggarna förresten. När jag sa till han blev han förbannad. Rasta ute för F*N. De där gör hunden inte för att den är kissnödig, de gör den för att markera och det är INTE ok. Äckligt är det. Fick sen höra att han var en av de som hade varit medlem längst i klubben och ingen vågade säga emot honom. Men att jag var modig som vågade säga ifrån.

Tror jag har fått lite skinn på näsan av att jobba  på skogsstyrelsen. De ringer ibland folk som inte har nått för sig än att klaga. Man får försöka ha lite distans till sådana personer. Inte ta något personligt. Förresten har det varit rätt lugnt på jobbet nu i januari. Pga av all snö så är det inte så mkt utejobb som kan göras. Men visst, det KAN göras, bara de att alla markägare är så lata att de inte orkar gå ut i skogen o pulsa i snön ;) Så jag har mest suttit vid datorn och fylllt i register. Ruskigt tråkigt. Vill ut, speciellt idag då solen skiner.

Pust, i helgen har jag haft väldigt fullt upp. Men väldigt trevligt o andra sidan! Jag åkte och hälsade på min kurskamrat och kompis Frida som bor i skellefteå sedan ett år och jobbar på sveaskog där. Vi var ett gäng som gick ut på kvällen och upplevde skellefteås nattliv. Dock kom vi inte in någonstans (vi var för sent ute, börjar bli van vid det problemet) men vi gick till en pub och spelade biljar och dart och drack öl istället. Tråkigt att inte få danska men det var kul ändå.

På lördagen hämtade jag Wilma (som detta halvår bor hos husse i umeå) och blev fly förbannad. Hon har ökat i vikt (säkert pga för lite motion och promenader) var tovig och hade klor som inte blivit klippta på 3 veckor. Att skylla på att man inte har vare sig borste eller klotång håller inte-då skaffar man sig det! Hotade med att om han inte sköter om henne så tar jag tillbaka henne för evigt. Iallfall så trimmade jag henne och klippte klorna så när jag lämnade igen henne på söndagen så såg hon ut som en hund igen, dock forfarande fet som en rulltårta.

Nåja, på lördagkväll så hade jag och en kompis myskväll och köpte chips och ostkrokar och såg film som jag somnade till (förvånad? kommer inte ihåg sist jag såg en hel film sist utan att somna)

På söndagen så hade syrran bokat beach på iksu så vi spelade en timme. Tog även en långpromenad i de vackra vintervädret med Wilma och verkligen njöt av solen, de vackra frostiga träden och all snö som stundvis gjorde mig bländad. Sedan blev det kalas eftersom en kompis till mig fyllde år. Tänk att man snart fyller 30! Hemska tanke, tiden bara rinner iväg och börjar känna den där pressen som samhället ställer (barn, hus och så vidare) vill ju vara ung och leva ett bra tag till innan jag binder upp mig med allt de där!!!!

Nu sitter jag på arlanda och bara väntar att mitt flyg ska ta mig till ronneby så jag får pussa på mina underbara grabbar hemma!Jag tror jag får ett psykbryt snart på alla dessa små piss hundar som i 99 % av fallen skäller/bjäbbar/mopsar upp sig eller rätt och slätt-gör utfall mot oss när vi går morgonpromenaden.

På morgonrundan måste jag gå igenom stan för att komma till en motions slinga där jag brukar rasta hundarna. Det betyder möte med andra hundar på smala trottoarer. För egen del går det fint. Som rutin tar jag in hundarna till vänster sida och går själv så mkt som möjligt till vänster på trottoaren med hundarna i kort koppel. Jag tycker det hör till rent hyfs att göra så även om hunden är snäll och inte gör utfall-det vet ju inte den man möter!

Men jag börjar bli rent ut sagt pissed off nu på alla jäkla trasselsuddar som ska leva rövare och försöka äta upp mina hundarn när jag paserar. Dessutom har de puckade ägare som inte kan hålla in dem heller utan låter de gå i fullt koppel så att jag måste hoppa ut i körbanan/plogvallen för att undvika dom! Mitt humör på morgonen innan frukost är inte heller att leka med så snart kommer jag skrika att de ska hålla hyfs på sina små monster.

Fattar inte att vissa inte kan ha NÅN KOLL ALLS på sina hundar. Det är ju tur att sånna människor har små hundar iallafall som de fysiskt kan hålla. Det hade blivit katastrof annars. Att bo i karlshamn hjälper tyvärr inte mot mina fördomar att alla småhundar är jobbiga och gör utfall.