Blää! Igår hittade jag en fästing på Wilma. I mars! Det är inte sant. Hatar de små äckliga odjuren. De verkar gilla henne för förra året fick hon flera stycken medan Elton och andra vänners hundar klarade sig. I år lär man ju inte kunna hålla räkningen tyvärr :( En klar nackdel med att flytta söderut.

Funderade på om man ska köpa fästinghalsband till dom men när man googlar på "fästinghalsband" så låter det som om det är rena giftet och vissa hundar tom kan dö av dom. Men vad ska man göra om man bor i fästingområde, man vill ju inte att hundarna ska få borrelia med allt vad det innebär. "Pest eller kolera" känns de som. Blev lite nyfiken på de här med bärnstenshalsband. Fanns en återförsäljare som gav pengarna tillbaka om man inte var nöjd.. då måste de väl kunna funka?! Hade gärna hört av fler som provat och som det funkar för för det är ju 100% giftfritt.

Wilma den stackarn har dessutom troligen fått en pinne i ögat medan vi var i skogen idag. Det rinner och hon vill inte titta med det ögat. Ska till veterinär och undersöka för säkerhets skull.

Var och tränade idag på klubben. Nu har agilitybanan kommit ut, jippie :) Nu kan jag börja träna med Eltis! Nått av de första han gjorde var att springa upp på gungbrädan och ramla av den :( Om nått sånt hade hänt Wilma hade det tagit månader innan hon hade gått upp på den igen. Elton var lite tveksam men gick upp på den och jag höll emot på nervägen. Efter några gånger var det inga problem! Jag blir övverlycklig över vilken härlig hund med bra nerver jag har! Det var förresten en föreläsning på klubben om farliga hundar, nervkonstitution, lagen osv. Och jag kan nog hålla med om att en av de viktigaste sakerna med en hund är att den har bra nerver.


Idag åkte jag och en kollega till Kristianstad i skåne för lite shopping. Känns märkligt att bara kunna åka över sådär över dan till Sveriges sydligaste län :) Jag känner mig fortfarande så norrlänsk man kan bli och ibland måste jag påminna mig själv om var jag är!

Det var trevligt att åka iväg men jag hittade tyvärr inget att shoppa, vädrets makter var inte med oss heller och det öste ner. Hade behövt nya vårskor för härnere är det så gott som snöfritt och runt 9 grader varmt. Det innebär att man kan börja spåra igen :D

Efter shoppingen så la vi spår åt hundarna, jag la ett personspår åt Elton och ett viltspår med rådjursklöv(!) åt Wilma. Eltons spår gick genom en åker och sen in i ett skogsbryn och ut igen på åkern. Jäkla björnbärsris! Höll på att riva sönder kläderna på kuppen! I norrland har vi inget sådant minsann, hallonbuskar är ju fjantigt om man jämför. Han spårade bra första delen av spåret på åkern och i skogsbrynet men sen när vi kom ut på åkern igen gick det inte lika bra och han slog fram och tillbaka över spåret innan han kom till slutet. Men ändå hyfsat för att vara första gången på länge!

Wilmas spår gick i en luftig bokskog och hon spårade super i början men sen gick det raskt utför. Hon tappade spåret ideligen och ringade hit och dit. Tror jag var lite väl optimitisk och la ett väl långt spår till henne. Eftersom hon ändå har nosen i backen 99% av all tid vi är ute o promenerar så tänkte jag väl att de här inte skulle bli någon match. Men nu har jag fått mig en rådjursskank så då kan jag lägga kortare och enkla spår åt henne några gånger framöver.

Passar på bara o lägger in en bild på mitt kontor :) Lite mycket papper på skrivbordet men de e så det ska va: