I fredags så var det då dags för vattenproven som jag anmält Iggy till. Det som var extra roligt var att även Lisa som äger Iggys kullbror Eddie kom upp för att starta honom :)
 
Vädret hade varit skit på morgonen och mer eller mindre varit ösregn. Men lagom till eftermiddagen sprack det upp och blev klarblå himmel och sol. Tack för det vädergudarna!
 
Det var 4 anmälda till det enkla vattenprovet och 8 hundar  till det ordinarie vattenprovet.
 
På det enkla vattenprovet var det 3 jaktcockrar och en showspringer som startade. Både jag och Lisa samt den tredje jaktcockern blev godkända! Iggy var ganska het och stadgebiten hade betydligt mer att önska. Han reste sig upp vid skottet och då satte jag honom ner igen. Avlämningen var inte heller den snyggaste men han sprang upp med fågeln den biten upp på land som krävdes så då blev vi godkända! Eddie var betydligt stadigare i skott och kast men han hade problem med avlämningen då han släppte den precis vid standkanten och skakade. Tillslut fick Lisa in honom i alla fall :)
 
Det svårare vattenprovet var inte speciellt svårt mer än att de var ett ganska långt avstånd samt att solen sken rakt i ansiktet på hundar och människor och det var riktigt svårt att se nedslaget som var vid en vasskant. Iggy hade även här lite myror i brallan och jag kommenderade i samma millisekund som han själv reste sig och hoppade i.  Resten skötte han dock galant, inga tveksamheter ut och sen kom han upp på ett annat ställe men sprang i full fart och levererade måsen rakt i hand :) Men en hårdare domare hade nog dömt tjuvstart så det var nog på håret att vi blev godkända :)
 
Lisa hade återigen bättre stadga på Eddie men de var även avlämningen som trasslade lite men han var betydligt snabbare den här gången att komma in med den.
 
Vi var de enda två som blev godkända på det ordinarie vattenprovet av totalt 8 och det var ju lite kul att det var två kullbröder som klarade sig :)  Övriga hade mest problem med avståndet, de simmade ut men vände tillbaka innan de kom ända ut. Mycket tror jag beror på att förarna inte har tränat långa avstånd tidigare. Man måste ju ha en båt för att kunna göra det så det är ju lite bökigare.
 
Hur som helst var det jätteskönt att ha klarat proven. Iggy har kommit på hur himla kul detta är så nu måste vi nog ta o dra i handbromsen lite för att han inte ska bli tokhet. Nästa år hade det varit kul att komma till start på ett B prov. Inför det måste vi träna sök, en himla massa stadga och passivitet. Första steget blir nog till att försöka få honom att förknippa skott med- ja ingenting alls.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej