Ikväll var vi ut o körde lite backintervaller med hundarna. Peter med Elton, jag med Iggy och Tina med sin bc.  Vi alternerade mellan hundarna i vilken ordning vi sprang uppför backen.  Testade att köra först med Iggy en gång och då gick han hyfsat, han tittade bak litegrann men då kunde jag heja på honom och då drog han hela vägen upp. Men ju fler intervaller vi gjorde desto mer taggad blev Elton och började skälla och då gick det inte att springa först med Iggy längre då Iggy låser sig på Elton o kan inte gå ifrån han.
 
Så Iggy fick efter det starta som nr 2 eller sist. När vi startade som nr 2 fick han i alla fall ha en störande skällande Elton bakom sig men det gick bra så länge han hade Tinas hund som var före att gå på. 
 
Så dagens dragpass var ömsom vin och ömsom vatten. Det positiva är att när han har en hare att gå på så drar han som sjutton oavsett hur tungt det är och hur brant backen är och det är ju bra att han inte slutar dra för att det blir tungt. Att köra om någon är heller inga problem när han har en hare framför. Det som är det trista är att han är så himla beroende av att ha en retning. Men jag ser i alla fall en liten förbättring sen när vi startade träningen för då kunde han inte gå före alls. Nu kan han iallafall gå före ibland (ibörjan han är som mest taggad och pigg samt inte har en störande Elton som skäller i bakgrunden)
 
Dragpasset innan detta pass så drog vi faktiskt en hel slinga själv med bara en synretning av en hund och cykel i början som for iväg. Trots att vi stannade och vilade så gick han igång o drog fint dessutom!

Kommentera

Publiceras ej