Den här helgen spenderas i Piteå och på en hoppteknikkurs med instruktören Vappu Alatalo. Jag har lite lågsäsong med agilityträning just nu. Så detta blev ett trevligt avbrott i agilityvilan :) 
 
Elton har från det vi började med agility haft lite problem med sin hoppteknik så därför kändes det väldigt lockande att anmäla oss när den här kursen kom ut :)  Min förra hund rev aldrig och hade aldrig några problem med att hoppa. Tyvärr hade ju hon heller ingen fart på banan så det kanske berodde på det. Vissa hundar verkar ha bra teknik från start, utan att man behöver jobba med det. Men en sån hund är inte Elton :)
 
Problemet är att Elton har varit het och ivrig när vi tränar och tävlar och därför rivit en hel del. Jag vet inte hur många lopp vi blivit utan en pinne eller ett cert på grund av att han rivit ett hinder. Förargligt nog oftast antingen första eller sista hindret! hopptekniken i sig är det inget fel på. Det är att han taxerar fel och hoppar av på tok för tidigt och därför river. Men med stigande ålder och erfarenhet samt att jag blivit mycket bättre på att handla och visa i tid så har det faktiskt blivit väldigt mycket bättre. Så bra att vi nu denna säsongen har haft ett väldans flow och bara plockat cert efter cert, sm pinne efter sm pinne :) Men det är ju aldrig fel att gå en kurs och lära sig mer. 
 
Vi har gjort ett antal grundövningar som har gått väldigt bra. Eltons nackdel är att han jobbar med för mycket vikt fram och borde jobba mer med att sätta bakdelen under sig, delvis beror det på att han är bygd så.  Men de positiva var att hon tyckte att han var i väldigt bra form och välmusklad och att det knappast gick att få honom mer musklad :)
 
Eftersom Elton snart ska fylla 5 så är det svårt att förändra hans hoppteknik mer än marginellt eftersom han redan lärt in en teknik. Förmodligen kommer jag därför inte lägga ner jättemycket tid på hoppteknikträning på honom. Den här kursen hade jag gärna gått när Elton hade varit ett år gammal så att vi verkligen hade haft nytta av den.
 
Kursen har i alla fall varit väldigt bra och lärorik. Vappu är verkligen kunnig inom området! Så jag rekommenderar verkligen att gå en hoppteknikkurs för henne om ni får chansen.
 
 
 
 
 
 
 
 

1 kommentarer

Helene

25 Nov 2013 19:38

Kul! Du lär ju ha nytta av kunskaperna vid träning av nästa hund :)

Kommentera

Publiceras ej