Ja när vi tränat på senaste tiden har de verkligen gått upp o ner med träningen. De e ju tur man kör flera grenar och har två hundar för då är de ju alltid nån av dem som går bra eller att nån gren går bättre så man inte totalt tappar sugen.
 
Vi börjar med det som har gått BRA! Iggy har verkligen gått från klarhet till klarhet i draget. Dels har han ju utfört tre barmarkstävlingar på tre olika banor med bravur. Då har vi dels tränat i stökig startmiljö och dels fått goda erfarenheter av smidiga omkörningar. Sen har jag varit iväg o kört själv med Iggy några gånger. Har kört gimonässpåret två gånger vilket är ett väldigt tufft spår med långa branta backar. Första gången var han väldigt tveksam i de branta backarna och sprang brevid cykeln  då de dels var tungt när han försökte dra o dels knakade alla växlarna. Men gång två så drog han på skitbra hela varvet, även uppför  backarna!
 
Elton har varit jättetaggad på tävlingarna och dragit riktigt bra. Gamlingen kan!
 
Nu till det som har varit mindre bra eller som har förbättringspotential. La spår med Miriam i bussjö här i veckan. Elton fick ett 700 meters spår i ganska tung terräng (sumpskog/myr) med en del vinklar. Bara 1 pinne av 5 hittade han. Fan också! Blir så jäkla less på att de här pinnproblemet aldrig blir bättre. Ju mer vegetation desto med skuttar han o flyger omkring så de e klart han missar pinnarna då. Suck!
 
I lydnaden kämpar jag på med Eltons inkallning med ställande. Leksak bakom funkar bra, även när jag kallar in på kort avstånd. Men ju längre avståndet blir desto sämre blir stoppet. Mixtrar med leksak bakom blandat med kast och en medhjälpare som lägger ut leksaken bakom när han inte ser..  De enda jag inte har provat är att han ska stampa på en target.
 
Med Iggy kör jag de nya momenten, han verkar förväxla rutans dirigering med appdirr för ibland springer han snett bakåt istället för mot rutan..  Så nu ska jag nog bara träna rutan ett tag tror jag. Blir för mkt nytt på samma gång tror jag. Men vittringen går bra med annan doft på pinnarna. Ibland blir han för ivrig o tar upp fel innan han slutligen tar rätt. Zätat har jag kört en del, sitt och ligg funkar bra men stå får vi nog nöta på.

Kommentera

Publiceras ej