Zack har blivit 11 månader nu och väger 22 kg. Alltså har han stått still på den vikten sen han blev 9 månader. Så jag gissar att han kommer lägga på sig lite mer nu i muskelmassa men skulle bli förvånad om han kommer väga över 25 när han är klar. Men den som lever får se :) 
 
Den här månaden har varit mycket fokus på jaktträning. Jag går en apporteringskurs nu med flatklubben. Idag var det tredje tillfället. Det är en kurs med fokus på markeringar vilket är det som kommer i nybörjarklass. Ekipagen är på lite blandad nivå både åldersmässigt men även träningsmässigt. Skulle säga att Zack, trots att han är yngst är den som har kommit längst. Många har problem med utåtriktade hundar, hundar som inte kan vara passiva, problem med avlämningar, fokus och koncentration. Tur att vi kör en och en  så att instruktören kan individanpassa övningarna till ekipagen. 
 
Det vi har tränat på är markeringar i olika terräng. Idag var det att passera ett terrängskifte (åker-skog) samt ett hinder påvägen (stock). Vi har även övat på fotgående, stadga och massor med passivitet.  Zack är väldigt duktig att vara passiv när vi träffas. Han kan vara lite uppjagad i början när vi samlas men lugnar sig snabbt och lägger sig. Han har ett helt ok fotgående och hans stadga blir bättre och bättre. Det som varit det svåraste för honnom är att ligga i och söka länge efter markeringen. Om han inte hittar efter en stunds sökande så har han kommit tillbaka. Så jag måste träna mer på det steg för steg för att utveckla hans självförtroende och självständighet. Skott har vi också hunnit med att testa fast på ett helt oplanerat sätt. De skjöt på skjutbanan i bussjö när vi hade kurstillfälle två där. Tack o lov reagerade han inte negativt :) 
 
Bruks och lydnadsträningen har inte riktigt blivit av så mycket som jag hade velat, jag tränar lydnad ibland på gården i korta pass. Spår har jag också hunnit lägga några med blandade resultat.  Han har bra motivation att spåra men hastigheten är hög och är lite för yvig i spåret och missar därför pinnar, speciellt i skog. Nosen är dock relativt nära marken nu jämfört med var den varit. Men skulle behöva kampanja spåret lite mer..
 
Jag älskar verkligen den här hunden mer och mer för varje dag som går. Han är mjuk men har massor av energi och arbetslust. Han verkar inte skottberörd, verkar frisk (ingen hälta hittills peppar peppar) Han älskar att bada, har lätt för att slappna av, kan vara ensam hemma utan problem och han går bra ihop med Iggy. Hade jag önskat något mer hos han är det en större social trygghet med nya människor samt en större kamplust/drive/mod/kämparglöd. Men den sociala otryggheten märks inte av så mkt längre, han är väldigt glad i de flesta han får hälsa på i sin takt och som inte är för påflugna. De han träffat förr älskar han :) Och uthålligheten i jakten tror jag kommer bli bättre med tiden när han får med erfarenhet.