Ja nu är det verkligen full fokus på elitdebuten i lydnad till helgen. Två onsdagar i rad har vi varit till ridhuset i vännäs och tränat. Dock lite otacksamma tider (21-23) vilket har gjort att man inte är isäng förrän vid midnatt. Men vad gör man inte för att förbättra sina odds?
 
Lydnaden har gått väldigt bra i de flesta moment. De två moment som är osäkrast är apporteringsdirigeringen samt platssittningen. Det är så förargligt med platssittningen, han lägger sig nämligen redan efter någon minut. Vet inte hur jag ska träna vidare på detta, naturligtvis går jag ju fram och belönar i tid och otid på träning men de är som att han känner sig otygg och de känns tryggare att ligga?
 
Apporteringen har  gått riktigt kasst, i ridhuset ville han inte ens ta upp apporten tillslut eftersom de blev skitiga! Han har dels svårighet att stanna vid konen med ryggen mot apporterna och dels svårighet att ta rätt håll eftersom han är så taggad på att hämta dem.
 
Det som går bra just nu är dock glädjade alla andra moment! Rutan hittar han klockrent varje gång oavsett om han har sett den läggas ut eller ej. Har tränat mest på ruta utan kanter men även med sågspån samt tygband. Har dock alltid en target i mitten. Här är konskicket inga problem.
 
Vittingen går med super, kör dock väldigt sparsamt, lyckas han två gånger så bryter jag där. Vill inte bygga upp någon hets och stress där. Omtagen, tugget och ingången hade kunnat förbättringsområden men i nuläget vill jag bara att han ska ha bra fart och ta rätt utan att smaka på de andra pinnarna.
 
Fjärren har fungerat perfekt, till och med bakåtsitt från stå har funkat! Från 15 meter ser man dock inte så noga men han gör då inga radikala framförflyttningar. Dumzätat fungerar även det super, bra signalkoll där och han gör oftast rätt med snabba skiften. Inkallningen funkar för det mesta bra, dock stannar han ibland själv utan kommando och ibland rejsar han på utan att lyssna så jag måste ge dk. Svårt att veta vilket humör han är på för dagen.
 
Har  två träningstillfällen kvar innan söndag. Ett på fredag på surf och ett i inomhuslokalen på lördag. Sen får de gå som det går. Kommer bli spänande! Det som är roligt är att ett lydnadschampionat inte alls känns ouppnåeligt längre. De flesta moment sitter och det som inte sitter kommer nog förmodligen efter lite träning göra det. Så den här tävlingen känns som skit detsamma, förr eller senare tar vi det :) Min älskade lilla svarta råtta!
 
Till det tråkiga nu, i morse såg jag att Ozzy  var tokhalt på ett framben. Jag har som alltid kännt mig lite orolig för hans ben. Dels för att jaktcockrar kan ha lite krokiga ben i allmänhet och jag har även hört talas om någon som till och med fått avlivas pga dålig benställning! Han har varit lite småhalt nån gång tidigare men nu rejält. Han är något fransysk i sin benställning med lite utåtvridna armbågar.   Jag har ju varit jättenoga med att INTE utfodra han för mkt och orsaka för snabb tillväxt vilket jag hört är dåligt. Snarare har han fått vara något mager. Samtidigt har jag ett valpfoder som ska vara bra (Purina pro plan).Med motionen har jag varit jätteförsiktig med att han inte fått röra sig för mkt. Nu när han fyllt 5 månader har jag dock börjat låta han få följa med mig i skogen längre studer och han rejsar ju på som ett ånglok hela tiden när han är lös samt busar väldigt vilt med Elton. Känns som att jag nu får bittert ångra det... tänk om han aldrig blir bra?  Jag tänker avvakta och låta han vila nånon dag eller två och om de inte blir bättre blir det nog veterinär.