Ibland undrar man vad man utsätter sig för som hundägare. Vissa tror säkert man är tokig. Idag ringde nämligen väckaren 05.15 eftersom jag skulle till agilitytävling i Nybro (ca 2 timmar bort och första start kl 8.00)

Det positiva är att min kropp har blivit van en tidig dygnsrytm. Kliver i vanliga fall upp ca 6.15 när jag ska upp och jobba. Men kvällarna blir lidande och Peter-min älskade sambo uppskattar inte alltid min vana att vilja dra mig mot sängen vid nio-halv tio snåret.

Det blev en snabb morgon, snabb filtallrik, snabb packning av grejer till bilen och snabb kiss med hundarna. Sen bar det iväg. Resan dit gick rätt fort eftersom knappt en bil var ute vid den tiden en lördagmorgon och vägarna var i stort sett fria. Tur var väl att jag kom i god tid eftersom det var ett gissel att hitta dit. Tur jag har GPS på telefonen, en av de bästa uppfinningarna enligt mig!

Loppen då.. Ja jag är faktiskt riktigt nöjd med Eltons insats. Dagen började med en klurig agilitybana. Dock var Elton med mig väldigt bra och jag fick bara 5 fel pga ett slarvigt bakombyte som ledde till en vägran (ett extra varv runt ett hinder). Fick dessutom näst snabbaste tiden. Drygt 30 starter i denna klass. Vann ett presentkort på färskfoder. Nordic hundfoder. Det kommer han säkert att gilla ;)

Hopploppet var en riktigt kul springbana som såg väldigt enkel ut. Skulle passat Elton riktigt bra. Men jag har inte lärt mig bromsa han på ett bra sätt (fast fick lära mig ett knep på senaste träningen som jag måste öva) så då springer han gärna förbi ett hinder i farten. Så blev 10 fel totalt.

Wilma hade jag anmält med eftersom jag tycker hon har visat övverraskande bra med fart under senaste inoffarna hon har varit med i. Vet dock inte vad som händer med henne när det är officiella tävlingar. Idag var hon nämligen seg som ett klister. Kan vara en kombination av att de är svårare banor, hon blir osäker och sen att det blir långa dagar på en officiell tävling vilket inte blir på en inofficell. Försöker att inte bli besviken men det blir jag. Suck. Tur dock att jag har Elton. Han gör mig aldrig besviken :)